29 November 2010

My November.

The best thing in life is finding someone who knows all ur mistakes and weaknesses and still thinks u're completely amazing.



Sila berjemu tengok si perasan cantik tayang gambar yang dia rasa dia cantik besar-besar dekat belog. 


Seriously last time update blog awal bulan, now gila dah akhir bulan baru datang mood untuk blog. Padahal macam-macam benda aje nak share tapi sangat amat penat tak larat nak update so called online diary ni. Life sangat hectic, even final exam week kat UTM pun tak harsh gini. At least kalau kat UTM boring tension penat bosan boleh hang out dengan kawan suka suki keluar beronggeng joget dangdut. But since dah berkerja dan berhidup bersama keluarga, say HELLO to curfew dan operasi perap diri dalam rumah sebab kurang sanggup dengar parent membebel marah sebab anak dara dia rajin gila merayap. Fine, mungkin sebab disayangi ibu bapa sampai diorang tak nak anak dara dia lemau berembun main kat luar malam-malam.


Kadang-kadang ada sampai angin, rasa macam nak lari dari rumah pegi cari rumah sewa belajar hidup berdikari. Hehs. Berdikari la sangat, macam lebih nak hang out je macam zaman muda-mudi dulu. Teruk-teruk!


So, setelah lama memendam hobi cam-whore dan photogedik, akhirnya Carl Samsudin lelaki hero kegemaran since beberapa tahun lepas terajak or i ajak dia amik photo-gedik i. And dengan menggunakan pakaian yang seringkali tidak dipakai ke mall, i berjalan tunduk tersipu malu dekat Istana Garden. Sungguh rasa macam orang kurang betul bila semua yang lain kat sana jogging, i pegi pakai skirt labuh segala. (-.-") But then FUN gila okey kerja dengan Carl (sebab nama belog u carl i pun gedik nak panggil u carl) Dia macam sangat sempoi and sangat cool and sangat obsess dengan muka orang. Jadi semua gambar pun nampak muka i yang lebar ni tapi badan se-kin-ni (sebutan adalah skinny)


Mungkin juga bagus amik tema Indian, sebab sedar diri muka semakin gelap sekian hari. Bukan muka sahaja, kaler badan pun dah pale. Sedih. Tapi tak macho-lah kalau engineer tak gelapkan. Tak macho. Tak macho. Eh macho ke? Fine i tak peduli pasal cantik. 


#nowplaying  Senyum - Malique ft Najwa part cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Jangan lupa senyum. Tips awet muda untuk avoid kedut bahagian pipi. 


Enough pasal photoshoot. Then macam dah berminggu tak update blog, dengan so called kekasih pun macam tengah berpusing dekat bawah. Atau kalau orang lain cakap berpusing macam roda, ada kemungkinan roda tu tengah pancit sekarang, PANCIT. I won't explain more about this, hal dalam kelambu tanak la kecah satu dunia. Cuma kalau orang tanya apa current relationship status, mungkin kena fikir panjang. Dia panggil saya single tapi saya sure saya tak available tapi tetap saya kena enjoy every second berhidupkan. So kita ikut flow, macam ikan ikut arus sungai tak ada makna nak berpenat lawan arus masa air deras.


Mungkin sebab takut tershare cerita dalam kelambu pasal tu tak update blog? Ada kemungkinan.


Kerja sangatlah amat bercampur baur. Kejap rasa happy kejap lagi stress nanti gembira sebab nak gaji then tension sebab duit gaji ghaib macam tu je kejap lagi kene marah sampai nangis then boleh gelak-gelak sebab kekadang terjadi sengal alam. Kerja ni macam in relationship juga la kan. Komitmen. Suka tak suka kena hadap juga demi masa depan. Sungguh gedik. Tapi serious, kalau kerja ini orang memang awal-awal lagi i tak hingin letak dia dalam list calon pun. Stress, penat nak layan. 


Oh, terupdate blog time office hour. Sambil dengar lagu. Mungkin nak tuka hobi jadi DJ radio lepas ni, sambil putar-putar lagu buat remix macam The Time BEP. Atau mungkin auwing tiap kali dengar lagu Bruno Mars. 



Bye people! 

Jangan lupa makan pisang goreng dengan air teh nanti. Cekodok pun okay jugak. ;p




p.s: Eh esok dah last day November? Happy!

07 November 2010

25 Randoms Things, Fact, Habits, Goal

Got tagged by Miss Ellisa, so hey let getting started babehh! ♥



First, need to write a note with 25 random things, fact, habits, goal about me.



1. I think I am a happy go lucky person. The one yang always pun nak happy. Pegi site pun nak buat muka bercahaya macam masuk Universal Studio. HAHA

2. I am addicted to BB. Ohh yeah, 24/7 pun nak BBM, tweet or do something with the damn phone. So macam sometimes tak cakap dengan orang because of phone. Not cool.

3. Love to make friends even sometimes orang pun rasa aneh pelik sebab tiba-tiba je berbaik dengan orang kan. Padadal bukan baik pun. (-.-")

4. I love fashion tapi I bukan someone yang berani untuk try jadi aneh gila. Huhu. I wish I am a freak monster like Gaga. But no, I masih tahu malu. ;-p

5. Used to be obsessed with Lady Gaga. But now memang dah start menyampah but still suka her music. Freemason huh?

6. Fact; I have a rabbit teeth but dulu i used to be segan gila but now I dah boleh terima diri sendiri. HAHA. You can call me chibbit people. ;-p

7. Fact; actually I ingin sangat pakai pendakap gigi/braces but abah tak kasi so I dah start untuk redha. But I'll make sure anak i semua tak hisap botol till 7 years old. HAHA.

8. I'm doing this thing in my office. Even I need to check the memo thingy but I put it aside for a while demi blog. :D

9. I love to sleep. Sleep is my passion. I can spend hours for sleep. :D

10. Fact; I can't stand waiting too long. Easily lost my temper kalau disuruh tunggu lama-lama.

11. I am a perasan good driver. But in fact sometime i suka drive dangerously. HAHA

12. And I easily lost my temper time drive. Selalu je termaki dari mengucap kalimah Allah. Not good.

13. Teringin nak permanent pakai tudung but why still takde courage betul-betul lagi. Another not good thing.

14. Used to be a horse rider, tapi dah pencen which I pun dah tak hingin naik lagi. ;-p

15. Currently rindu perasaan nak nangis sampai sneak peak cerita My Girl diam-diam sambil nangis dalam hati. Haha. Sila gelak!

16. I think i still hate my ex and who is related to him. Bwahahaha. My heart is full of vengeance.

17. Ehem. I still in love with Tyson Ritter, Theo Walcott, Justin Timberlake, Lee Min Ho, and who ever yang I pernah puji I jatuh cinta with.

18. I want to have new housing for Bubole for my birthday boleh? Huhu. Please anyone, belanja i. :(

19. Currently, I am broke now. Even I macam baru lepas gaji few days ago. Guilty dengan diri sendiri.

20. Goal, nak kawin dapat anak berhenti kerja jadi ibu yang hot. HAHA

21. Fact; I am a Gunner. Arsenal fan okey. And I anti Man U.

22. Kalau cakap I suka perempuan you girls takut tak? But seriously I memang suka perempuan. At least girl friends takkan rogol I and someone yang I boleh trust.

23. Goal, I need to be patient and strong and do whatever i can to stay put at my current company. Huhu.

24. I am so in love with Bruno Mars. Most of his song can make me happy - in heart. Listening to Talking to the moon and missing boyfriend. :(

25. I blog for fun. And I dont ask people to follow me, i dont expect any readers. So yeah, for fun. :D




Need to tag another 25 person including the one who tagged you.




I am not good at tagging other people. Obviously I'll tag miss ellisa. Another 24 person would be; Nelly, Mastura, Eim, Azizul Afandi, Aryanti, Wanie, Nany, Carl, ahhhh. cant think of anyone else. Maybe too ngantuk kot. So do it if you would like to share 25 facts about you. And leave your link here.



Hugs and kisses! Till tomorrow darlings!

03 November 2010

Hari minggu saya

Hari ini hari meroyan sebab tak pasal-pasal Aunt Flow bawa sekali hadiah sakit sewaktu keberadaannya didalam badan saya. Cukup setan. Tapi tak apa, mak cakap hadiah itu macam practice untuk proses beranak bila dah cukup dewasa nanti. Wow, macam tak cukup dewasa lagi je kan. Padahal boleh saja nikah esok kalau cukup duit. The fact, masih tak cukup duit.


Minggu lepas, kawan baik bff waktu UTM datang JB. Melompat kegirangan I, u know. So weekend lepas i memang entertain kawan i dengan kaw-kaw punya. Tapi kejap gila la diorang kat sini. Dah terindu semula. ;'( Siap tambah rindu dekat si abang sekali sebab abang dia pun sama comel and meriah macam adik dia si Yatyat darling i. Sabtu Yana dengan Yat kerja half day, jadi you see, memang masa kena potong lama betul. CISS. Nasib Melaka 2 hours drive je. Time sampai terus pergi JJ Tebrau sebab nak tengok barang Roxy Quicksilver sebab member dapat 50% off. Ya Allah, rambang mata, nasib belum gaji lagi. Kalau tak sure dah borong. Which sepatutnya i cakap Alhamdulillah saving sikit gaji i. Huhu. But i dapat beli purse pegi site baru. Siap ada langsir abang Yat cakap. :D


Cukup pusing-pusing JJ Tebrau sebab first time abang Yat first time datang kite orang head terus pergi Rawa steamboat. Heh. Dah berbakul cerita kat Yat time belajar pasal Rawa, baru dapat pegi lepas sebulan grad. Gila lama. Sebab makan dengan Yat kami bermakan, berbakar, bercerita sampai 3 jam dekat Rawa, cuma 3 orang. Sungguh kagum dengan diri sendiri sebab kami 3 kurus tapi duduk makan 3 jam. Sungguh kagum lagi. Udang 3 pinggan you know. Puas makan, perut happy, hati happy semua sebab diorang.


Lepas Rawa, kami head pergi Danga Bay. Suddenly je tiba-tiba I ajak main basikal. So kiteorang amik family bicycle yang ade payung tiga orang, main 45 minit. Orang lain malam minggu pergi merempit motor bawak kereta laju, preng preng vroom vroom. Yang kita bertiga kayuh basikal sampai Festive Street Mall, redah semua motor, kereta hot dengan guna basikal ala beca. Ya Allah, berderai gila ketawa, tade makna nak sopan control ayu. Udang-udang dalam perut semua dah pergi hilang mana. Sungguh gembira. Lewat malam baru balik.


Dah kat rumah, tak end situ. Main jengga gelak-gelak pukul 5 baru hegeh nak tidur. Lepas itu siap plan pukul 8 nak keluar swimming. Hamekk, pukul 12 baru terbangun tengok Melodi. Pukul 1 baru siap-siap nak pergi berenang kat pool. Memang stock minta kulit terbakar la kan. Memang saja cari pasal. Lepas gembira swim, masuk sauna sambung cerita pasal jiran sebelah rumah Yat dekat Melaka. Gelak lupa diri. Pukul 4 lebih, hegeh nak balik UTM demi merealisasikan harapan dan impian Yat makan cucur udang dan ayam penyek. Operasi makan petang depan tasik pun bermula. Then baru tapau ayam penyet untuk Yat.


Dan begitulah pengembaraan bersama Yat dan abangnya Didi. Saya sungguh terharu dan gembira dan bagai mahu ada next time. December okey babe, Singapore end year sale! ♥


Aktiviti malam ada keluar karaoke bersama Arniza adik baru dan adiknya. Karoke sampai pukul 12 pagi. Sungguh bertenaga waktu hujung minggu tapi kurang tenaga waktu minggu biasa. Aneh betul. Dan sampai lupa buat BF challenge. So dah tau kan kenapa. ;-p




Baru kejap tadi jumpa lagu ini terus jatuh cinta dekat Katy Perry. Lagu pemberi semangan untuk I yang lesbian serta suka moral down tak pasal-pasal. Firework. :D









Bye!

01 November 2010

Day 9 & Day 10 - BF challenge

My BFF are here for the weekend so I havent got the time yesterday to do Day 9 challenge. Ganti today. And suprisingly, I macam nak buat video but the quality tak okay as I tak tau nak buat macam mana with the lighting semua. So yeah, bagus juga you guys/babes tak boleh tengok I betul-betulkan. And suara mak garau you know bila masuk dalam PC. Sah tak boleh jadi penyanyi. HAHA.


Day 9 - Give your definition of love.

video


Still nak write jugak boleh?

Day 10 Write a letter to your boyfriend.

Dear boyfriend,


I miss you but I hate you. I hate you because you spent too much time with sleeping or dotaing or do nothing each and everyday. Hehs. Take care buncit! I don't love you like I love you yesterday. It might be either love you more or maybe everyday I love you less and less. Harhar.


Love,
Diana





Lepas tu boleh tak rasa macam menyampah tengok diri sendiri kat video. Tengok boleh, nak mengumpat sendiri-sendiri sudah. And yeah, I am done with the challenge. Sumpah malas nak buat challenge lagi. Macam too obsess pulak dengan BF sebab bf challenge tiap-tiap hari pasal boyfriend. Muaks. ;p



Malam!