29 November 2010

My November.

The best thing in life is finding someone who knows all ur mistakes and weaknesses and still thinks u're completely amazing.



Sila berjemu tengok si perasan cantik tayang gambar yang dia rasa dia cantik besar-besar dekat belog. 


Seriously last time update blog awal bulan, now gila dah akhir bulan baru datang mood untuk blog. Padahal macam-macam benda aje nak share tapi sangat amat penat tak larat nak update so called online diary ni. Life sangat hectic, even final exam week kat UTM pun tak harsh gini. At least kalau kat UTM boring tension penat bosan boleh hang out dengan kawan suka suki keluar beronggeng joget dangdut. But since dah berkerja dan berhidup bersama keluarga, say HELLO to curfew dan operasi perap diri dalam rumah sebab kurang sanggup dengar parent membebel marah sebab anak dara dia rajin gila merayap. Fine, mungkin sebab disayangi ibu bapa sampai diorang tak nak anak dara dia lemau berembun main kat luar malam-malam.


Kadang-kadang ada sampai angin, rasa macam nak lari dari rumah pegi cari rumah sewa belajar hidup berdikari. Hehs. Berdikari la sangat, macam lebih nak hang out je macam zaman muda-mudi dulu. Teruk-teruk!


So, setelah lama memendam hobi cam-whore dan photogedik, akhirnya Carl Samsudin lelaki hero kegemaran since beberapa tahun lepas terajak or i ajak dia amik photo-gedik i. And dengan menggunakan pakaian yang seringkali tidak dipakai ke mall, i berjalan tunduk tersipu malu dekat Istana Garden. Sungguh rasa macam orang kurang betul bila semua yang lain kat sana jogging, i pegi pakai skirt labuh segala. (-.-") But then FUN gila okey kerja dengan Carl (sebab nama belog u carl i pun gedik nak panggil u carl) Dia macam sangat sempoi and sangat cool and sangat obsess dengan muka orang. Jadi semua gambar pun nampak muka i yang lebar ni tapi badan se-kin-ni (sebutan adalah skinny)


Mungkin juga bagus amik tema Indian, sebab sedar diri muka semakin gelap sekian hari. Bukan muka sahaja, kaler badan pun dah pale. Sedih. Tapi tak macho-lah kalau engineer tak gelapkan. Tak macho. Tak macho. Eh macho ke? Fine i tak peduli pasal cantik. 


#nowplaying  Senyum - Malique ft Najwa part cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Jangan lupa senyum. Tips awet muda untuk avoid kedut bahagian pipi. 


Enough pasal photoshoot. Then macam dah berminggu tak update blog, dengan so called kekasih pun macam tengah berpusing dekat bawah. Atau kalau orang lain cakap berpusing macam roda, ada kemungkinan roda tu tengah pancit sekarang, PANCIT. I won't explain more about this, hal dalam kelambu tanak la kecah satu dunia. Cuma kalau orang tanya apa current relationship status, mungkin kena fikir panjang. Dia panggil saya single tapi saya sure saya tak available tapi tetap saya kena enjoy every second berhidupkan. So kita ikut flow, macam ikan ikut arus sungai tak ada makna nak berpenat lawan arus masa air deras.


Mungkin sebab takut tershare cerita dalam kelambu pasal tu tak update blog? Ada kemungkinan.


Kerja sangatlah amat bercampur baur. Kejap rasa happy kejap lagi stress nanti gembira sebab nak gaji then tension sebab duit gaji ghaib macam tu je kejap lagi kene marah sampai nangis then boleh gelak-gelak sebab kekadang terjadi sengal alam. Kerja ni macam in relationship juga la kan. Komitmen. Suka tak suka kena hadap juga demi masa depan. Sungguh gedik. Tapi serious, kalau kerja ini orang memang awal-awal lagi i tak hingin letak dia dalam list calon pun. Stress, penat nak layan. 


Oh, terupdate blog time office hour. Sambil dengar lagu. Mungkin nak tuka hobi jadi DJ radio lepas ni, sambil putar-putar lagu buat remix macam The Time BEP. Atau mungkin auwing tiap kali dengar lagu Bruno Mars. 



Bye people! 

Jangan lupa makan pisang goreng dengan air teh nanti. Cekodok pun okay jugak. ;p




p.s: Eh esok dah last day November? Happy!

6 comments:

d-ha said...

HEHE...sabar k dear~~~
dis is life..every single moment, bitter or sweet will be the greatest teacher along our journey..and the moment should be cherish in our memories...

ape2 pon..kamoo chanteek deyh..cpt jd model..t dha ade mmbe model HAHA~

ili marini said...

owh owh sudah update babeh!Tapi mcm a bit stress je?nway,chill darling.think dat u cantek mesti happy gumbira sentiasa..hehe

Rebelle Me said...

sangat rindu your writing dear!
hoho..
seronok kerja bukan?
cerita dalam kelambu share dalam private diary..
kan kan kan..
:p

Azri Björke said...

hye yana.. wahh... bru jer tgk photo2 yana kt blog Carl.. jd model bollywood lak ker skang yana..kih3

Diana Naubi said...

damn. mesti korang excited terperanjat suddenly ada entry kan. HEHE. thanks to cik ili marini. *hugs*


Dha,
thanks darling. aha. mmg sgt enjoying every second of life kot. even kdg-kdg sumpah seranah keje. ;p
me? model? tak lah weh. suruh fatin gosh cantik tu!


ili marini,
semalam simpan kat draft baru hegeh nak publish tadi. ;p lama gila je. yess, i stress! tp selalu je ketawa, awet muda u know. hehe


farra,
kerja seronok time gaji je. but most of the time mmg tense gila kot. huhu. cerita dalam kelambu, tak boleh blah kan ayat.


azri,
ahaha. bukan model la awak, tapi photogedik. HAHA.

Rapunzel Cikilolo said...

yana... kenape kerja sangat menyesakkan??