28 December 2010

Ohh Malorea.

Semalam hari ini lunch I sungguh unhealthy, drive thru mcd. Jyeah man, enak sungguh prosperity beger dengan spicy chicken mcduluxe. Kalau makan hegeh-hegeh tak habis makan, bila kena mcd habis licin, tak makan sayur pun tersental separuh salad dengan bawang sebab malas nak asingkan. Last-last terperasan diri terjilat jari sebab enak tak puas makan kenapa dah habis. Pffft. Yang tak sihat jugak engkau suka kan Diana.


Oh, bukan nak cerita pasal makan mcd. Tapi pengalaman drive thru lelaki kacak yang kasi makanan.


Ceritanya bermula semalam. Order memang i suka buat suara konon-konon ayu sopan santun lemah lembut aww awww. Bila nak bayar akak itu senyum tengok i, sebab mungkin dia nampak i kelam-kabut cari syiling yang jatuh bergolek time berjoget lagi the time dirty bit. Kecah aje cakap dah prepare duit siap-siap tapi jatuh bawah kerusi malu kejap. Mujur akak bukan abang hot. HAHA. Bila nak ambil (masih lagu dirty bit part remix yang sedap itu) i masih menikmati beat rentak segala. Toleh kanan je, makkk aihhh!



MAK AKU NAMPAK LEETEUK VERSION MELAYU!
Version melayu adalah kulit tak putih gitu terus. Ada la sawo matang tapi still, rambut sume memang stock korea ah!


Dia senyum sebiji panjang sweet gitu. Terpempan malu la siot! Sebab i tak jaga diri uollss. Dia sengih terus kasi makanan i. I terus tersepi terdiam mengaku kalah i memang suka termalu. Dia cakap "Terima kasih, datang lagi." I senyum malas terus drive. Dah lambat balik office.


Lupa.


Hari ini pergi lagi drive thru yang sama. Bila sampai tempat tu baru teringat cerita malu semalam. Nak patah balik cari tempat lain, dah lambat. Lenjan doa dalam hati shift orang lain hari ini. Bila sampai nak bayar, akak semalam senyum lagi, tapi kali ini dia buat muka eh-kau-datang-kan-lagi punya muka. Kuat betul dia cakap terima kasih, excited tengok muka gelabah cuak i-lah tu. Next, lelaki korea aku! (cehceh, korea aku la sangat) Senonoh mute radio, mujur takde lagu best. Bila toleh kaunter, yess mat korea lagi! Kali ini dia senyum lagi bahagia dari semalam sebab tengah bual-bual dengan kawan kerja cantik dia. Tapi tetap dia tak lupa cakap, "Terima kasih, datang lagi"


Kalau betul i datang esok dia ingat tak? Kalau esok i datang apply kerja part time ikut masa dia berkerja cara tak? Kalau tiba-tiba i non-stop tengok video no other sebab comel sangat LeeTeuk boleh tak?


Ok tahun depan kalau pergi korea i book tiket balik Malaysia extra, bawak balik suami persis Leeteuk atau mungkin Lee Min Ho. Tak nak orang malaysia tak nak, mesti kena rampas nanti. (T.T)






I punya Leeteuk sebab bestfriend dah pilih Siwon jadi husband dia. Haha. And lirik dia boleh buat i cair TIAP KALI baca. Awak tanak nyanyikan saya lagu sweet gini awak? ;-p




Ok bye! Nak balik sudah.



p.s: Malorea bukan penyakit macam maleria tapi Malay+Korea punya type manusia. Malorea. :D

27 December 2010

Gulliver's Travels Review

Last Saturday ada family day dengan family which kiteorang tengok movie bersama. I love holiday - lagi-lagi bila semua family member ada. But I still can't help it, sokmo je nak ubertweet and replying message or sometimes check facebook. Blackberry is a distraction!


As promised, my own version of Gulliver's Travels review. Sambil tengok sambil makan. Sambil pandang-pandang muka adik mak abah. We're happy family eyy! ♥







So ini adalah pengembaraan tak sengaja pergi Liliput Kingdom. Gulliver yang konon-konon nak impress gadis secara gamble pun pergi ke segitiga bermuda. But end up with dia tersampai Liliput bersama orang kecil-kecil. Kecil yang sangat emm pandai built benda, kalau tak macam mana boleh ikat si Gulliver si gergasikan. Oh, i tak nak spoil semangat korang tengok movie ini dengan cerita lebih-lebih, but I boleh cakap cerita ini kelakar gila - and bukan kelakar sengal ubi macam Hanti Kak Limah Balik Rumah. Tapi kelakar secara logik - i ketawa lupa diri dekat dalam cinema. Adik pun. Jalan cerita pun okey tak adalah macam merepek gila-gila. Jack Black rocksss! Gulliver is fun fun fun.


You Should Watch It - it worth every penny.


This week, I am going to watch, The Tourist! Its Angelina Jolie you people! And my super ex imaginary boyfriend Johnny Depp. Excited! Nahh, trailer!







Bye for now!

Hello distances


Its been 2 weeks and it is a goodbye now. You're three hundred and ninety something far from me now, but we're close in heart. ♥ And you're always with me, in my phone. As I have few of your videos in my gallery. Wish I could record more of you during our date. I still watching it each time I miss you. We should skype more don't we? Or maybe I am too busy for that, too tired of a hectic life - i think.


My favourite photo of all, we're still unsure about our future, pasal tu gambar begitu blur kan?
But still, we pray for the best. 


Good night lovesss. 



p.s: Surely most of you are Malaysian, lets pray for the next game - jangan suluh laser lagi haaa, nanti jadi trending topic. Laser sekali time awal-awal tapi tergoal 3 time tak main laser lagi. Enough okay?

p.p.s: HAPPY BIRTHDAY SHOUT OUT FOR MY ABAH! 

24 December 2010

My 9 Minutes survey

Nabilla Iskandar kata, once read it, i'm tagging you! So yeha, I got something to do now. Lets get it started!



Instruction : Once you are tagged , answer all the question honestly. No lying or cheating ok?

Starting time: 11.22pm
Name : Diana Binti Naubi (do i really need to make it long?)
Brother(S) : one, Nasir Naubi
Eye colour : Dark brown - lens grey!
Shoe Size : 7
Hair : Long straight, never been rebond it people
Piercing : One
Height : 169cm
What are you wearing right now : pajamas
Where do you live : home, JB
Favourite Number : 7
Favourite Drink : pepsi
Favourite month : December!
Favourite Breakfast : i dont do breakfast, but i love cereal!

HAVE YOU EVER

Broken a bone : nahh
Been In a police Car : i wish, but nahh
Fallen for a friend : yes
Fallen for a guy/girl in a short time : yes - a crush i might say
Swam In the ocean : yes
Fallen asleep In school : of course!
Broken someone's Heart : yes
Cried when someone died : yes
Sat by the phone all the night waiting for someone call : yes and i felt stupid
Saved E-mails : yes
Been cheated : yes

WHAT

Your room look a like : neat as my sister already cleaned it up
What is right beside you : bubole - my phone. novel
What is the last thing you ate : ayam penyek mom's cook

WHO

Who did you last tell : tell what?
Who was the last person you danced with : i've got no idea
Who last made you smile : myself, tumblr thingy

FINAL QUESTION

What are you listening to right now : sounds of anugerah skrin, but not watching it
What did you do today : working
Are you the oldest : yes
Indoors or outdoors : outdoors

TODAY DID YOU

Talk to someone you like : yes
Kiss someone : nope
Sing : yes while i'm stuck in the car
Talk to an Ex : no
Miss someone? : yes
Eat : of course!

LAST PERSON YOU TALKED WHO

You talked on the phone to : Hakim
Made you cry : when is the last time i cried?
You went to the mall with : hakim
Who cheered you up : irena

HAVE YOU

Been to Mexico? : no
Been to USA? : no


RANDOM

Have a crush on someone : yes, lee min ho
What books are you reading right now : Lagenda Budak Setan - laugh people. mini shopaholic in the waiting list
Best feeling in the world : motivated
Future kids name : Got nothing in mind yet.
Do you sleep with a stuffed animal : bears
What's under your bed : nothing, it is 2 layered bed bed
Favourite sports : futsal basketball. I miss old times
Favorite place : sea
Who do you really hate : negative side of me
Do you have a job : yes
What time is it now : 11.31pm

With however long it took you to complete this ,
post as "My 9 Minutes survey" and tag 15 peoples.



I tagged you who spent the time reading this, and left me the url! Might be visiting you and link you if you're not in the lists yet love. ♥



Merry Xmas!

Of the day

Equation of the day;

Esok hari krismas = esok public holiday = semua tak payah kerja = seluruh keluarga dirumah = hari bersantai dirumah = tidur dengan gembira = bakal tengok movie bersama keluarga = hari yang gembira ♥ ♥

*cuma mungkin tak feel krismas sangat sebab tak ada snow.

Mungkin kat Asia tak ada Edwars scissorhands kot. Sumpah time tengok cerita ini saya nangis. ;(



Berita of the day;

Wanita warga emas ditangkap khalwat


ALOR SETAR: Seorang wanita berusia lewat 50-an yang juga isteri orang, dicekup berkhalwat dengan seorang lelaki warga Iraq di sebuah hotel empat bintang di pekan Kuah, Langkawi, malam kelmarin.

Wanita beranak dua yang berasal dari Selangor itu dikatakan dalam proses perceraian dengan suaminya, dicekup Pejabat Agama Daerah Langkawi (PADAL) kira-kira jam 11.50 malam selepas menerima maklumat berhubung kegiatan maksiat pasangan terbabit.

Sumber berkata, ketika serbuan seorang lelaki berusia 46 tahun yang berpakaian lengkap membuka pintu bilik selepas diketuk anggota penguatkuasa PADAL.
Katanya, lelaki warga asing itu yang terkejut dengan kehadiran sepasukan anggota penguatkuasa PADAL membenarkan pemeriksaan dijalankan dan hasil siasatan menemui seorang wanita di dalam bilik hotel itu dalam keadaan panik dan takut.

"Selepas disoal siasat mereka mengaku bukan mahram atau suami isteri dan PADAL mengesyaki pasangan itu melakukan maksiat di bilik hotel itu," katanya.

Beliau berkata, hasil soal siasat mendapati, wanita itu mengaku masih bersuami, manakala pasangannya mendakwa belum berkahwin dan menuntut di sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA) di pulau itu.

Katanya, lebih mengejutkan anggota penguatkuasa turut menemui dua kondom yang dipercayai sudah digunakan ketika membuat pemeriksaan di dalam bilik itu, sekali gus mengukuhkan bukti mereka melakukan maksiat.
"Wanita yang berasal dari Selangor itu memberi alasan dia datang ke Langkawi atas urusan perniagaan. Walaupun menyewa di hotel mahal dan bertaraf empat bintang, mereka tidak akan terlepas daripada dicekup berkhalwat kerana kita akan membuat serbuan berdasarkan aduan yang diterima.

"Pasangan itu dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuah, Langkawi untuk dibuat laporan tangkapan, sebelum dibawa ke pejabat agama daerah untuk siasatan lanjut," katanya.

Kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 9(1)(2) Enakmen Kanun Jenayah Syariah Kedah 1988 kerana disyaki berkhalwat dan sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM2,000 atau setahun penjara atau kedua-duaan.

Haha. Anyways, siapa kata remaja-remaja, budak-budak je runtuh akhlak? Tengok mak orang - warga emas pun dah tersama. I mean, susah kita nak expect orang sekarang. Kan I dah cakap, setan zaman sekarang dah expert.



Text of the day;

Hey miss diana esok malam datang my house ok..jangan lupa.. bawak la adida and faiz.. - Mark Navin.

A good friend of mine back then. Each time krismas he never fail to invited me to his house. Might be going if cepat balik family day. :)



Tweets of the day;

@dianaubi 1k per day? Agak2 la. @PerezHilton pun tak camtu. Takkan kau tukar sepender pun nak cerita kt twitter.- Irena Naubi

I still can't stop laughing. Sengal ubi punya adik. Did i tell you that my tweet is missing? Kecah betul sebab from 4k tweet tiba-tiba jadi 100 je. Surely la unhappy with it kan.



Later people! With a proper entry. ♥
Today is a good day. Thank God Its Friday! Oh, I am no longer cam whore don't I?

22 December 2010

Review : Tron Legacy


Style betul rambut pendek muka hot gini.


So I officially dah tengok Tron lepas before ni tiap kali tengok trailer ni mesti akan cakap, "Nak tengok cerita ini sebab smart sungguh!" And lepas tengok, i boleh kasi 2 thumbs up lah! Memang type cerita yang I suka tengok cuma ending dia not as I expect. Kalau i yang buat cerita sure akan pilih happy ending. Si anak naik ducati dengan bapa bukan dengan girlfriend. HAHA


Basically even ada yang cakap tak best pada i cerita ini okey. I mean, if betul Tron Legacy does exist, memang sumpah i kagum gila dengan user tu. 3D dia tak segempak 3D Megamind sebab yang nampak cuma lampu LED dengan background - tapi time main game motor tu memang smart gila. Macam main game gitu! If PS2 ada game ni I nak beli la, konon-konon Tron Legacy la kan.


Go watch, kalau tak in 3D pun ok. Pada I cerita ini okey. Btw, do u have any idea nak tengok cerita apa this week? Nak tengok movie with babes, tapi tak ada idea cerita apa. ;p




p.s: Post ni dah bertenggek kat draft for 2 days kot. Tak ada time nak siapkan satu entry pun. 
p.p.s: Kalau i rambut gini, korang sayang I lagi tak?

19 December 2010

Tutorial bun donat

Pernah keluar dengan encik Hakim begini. Lihatlah, saya sudah berani keluar dengan mengikat rambut seperti ini! Pstt. Encik boyf pun tak percaya mata bila tak keluar dengan nenek kebayan rambut mengerbang version Cik-Diana-Naubi.


So okey, so macam all of the sudden macam nak share how to make a big bun bertenggek dekat kepala. Version konon-konon aku rambut panjang gila macam Fasha Sandha padahal lepas pinggang pun tak lagi. Hehe. 


But then all you need girls cumalah:
1) 2 head band. Kalau getah tempe pun boleh guna
2) Facy punya getah rambut. Lagi besar lagi comel
3) Donut - i tatau apa benda ni sebenarnya -.-"

video

So good luck people! Selamat mencari donut dan selamat mencuba. ;)



p.s: Rambut sumpah macam nenek kebayan. ;p

17 December 2010

Sneak Peak


I am done with this after few months abandoned it! Last entry posted was on January 2010 and here we are at the end of 2010. So we missed loads of things through the year; especially convocation! So yeah, http://hakim-diana.blogspot.com are back on track. 


“The more I know you, the more I can’t get enough of you.”
I am damn excited each time I know something new bout you. And you really do make me feel surprised when we had more things in common. I want to know more about you. I want to be part of you, your other half. As the time goes by, I hope we can figure something out to be soulmates. Haha. But we will be greatly in pain if something do break us apart. And again, I’m not sure I am strong enough to face it. Hey kamu, you’re like a painkiller for my broken heart. Fix it, and I’ll be yours forever. : )  - April 2009
*I never knew that I wrote this once before. I mean, is this girl still available deep down in me? (-.-")



It is just a sneak peak people. It is still in private, malu siot nak share love life. We won't know what might be happen in the future. Manalah tau kan tak ada jodoh ect ect. Surely people might say, kan hangat gila dia bercinta dulu, kenapa tanak kawin? or maybe dulu iyo-iyo je lah happy bahagia kau lah madu kau lah penawar, putus jugak.




p.s: We just dont know what's the future will bring. Surprise! HAHA

TGIF

TGIF - Thank god it's Friday!

I might be working on Saturday but I still appreciate the half day of not being at the office. Not that I hate the office it's just that I am too tired with the atmosphere around the office – stress/workloads/bosses. And Friday spells extra lunch hour for the girls! And it might be the reason why I still awake at this moment, do nothing and listen to Korean song especially BOF ost. Blame Uthe because she got the song in her blog and it reminds me of Jun Pyo and end up with I can’t stand missing him so I watch each and every MV at YouTube since I woke from my nap. Maybe, I still can’t get over Boys Over Flower, I still in love with Gu Jun Pyo. It is sick, I know that.


I still having problem with calculating moment of inertia for sheet pile. Ergh, I wish Irena is here and she’ll help me figured this for me. I started to miss her. Haih. Boss might be asking about this again tomorrow *sighs* Need to wear a poker face to the office tomorrow and pretend that I am okay to get scolded because I still can’t figure out how to do it. :(
Haih. Please-lah boss in a good mood tomorrow. Amin!


Ohh. 2010 will left us in few weeks. And I can’t wait for 2011. Need to prepare the wishlists and must-do-things for 2011. Resolutions blablabla and of course aim! But then I am thinking, what is my resolution for 2010 eh? HAHA. See, at the end of the year I just realised that I don’t give a damn with all those crappy resolution. I just do things that I want to do and follow the flow. And see, I am still alive and happy and have a boyfriend and thank god I am not jobless and I still here at JB with family and yes everything seems like perfect. Alhamdulillah, this year is a lot easier for me.


Tomorrow is Fatin Nadiah’s wedding! Am so excited about it. I have been bbm-ing her talking about her wedding, preparations and her love life – I cant wait to meet her in person! Hehe. As in her bbm and blog, she seems like so easy going and happy go lucky type of person. ♥ I am so happy for you babe. See you tomorrow pengantin! When is my turn?!




Ok seriously need to sleep now. Good night people!
Have a good day ahead!

16 December 2010

Stressed and I need desserts


Never realize of it before. No wonder each time i had a bad day I always craving for junk foods or anything happy to eat. Heee. 


If keyboard ni chocolicious macam gini. Fuhhh fuhh. Tense je terus telan!


I always want this at the office. If kena maki dengan bos terus potong stawberry cicah choc. Hilang stress.


Tengok kaler je dah rasa nyaman. Ice cream people. Yummey!


Brownie with ice cream and strawberries. A perfect desert i tell you. 

Paling murah dan gembira boleh makan sampai muntah. M&M's!


Ais kacang!!! 


Akay, need to stop this now as sendiri pun dah teruja nak makan happy foods. Damn, at least nak ais kacang please. Cari pasal jyeah. And all these photo is from Tumblr! And thats why I love my tumblr too. Dig out my Tumblr account at love-me-not.tumblr.com 




Bye people. Yeah, tomorrow is Friday!!

15 December 2010

The only





My breakfast. My mood supplier. My apple of my eyes. My melody. Mike Tompkin is back with his new acapella video! *Happy-big-shining-eyes*


This time, macam different the video. But still, he is so adorable!!! Sangat amat adorable! ♥ Way better than Rihanna version. Tehee. Or am i obsessed with him? Durhh. Its been nearly a month or maybe dah a month lebih w/o his new video. Previous Dynamite pun still boleh imagine the way dia make it emm sumpah comel. Sampai i prefer to listen to his version more than the original version. I'm so in love with him!


Maybe he did change this and that in the video. The lyrics la kan, as this song lagu perempuan.



Only Girl by Mike Tompkin Lyrics


I want you to love me, cause you look so fine
Hold you like a pillow, make you feel right
So girl forget about the world, cause its gon' be me and you tonight
Baby I'll tell you all my secrets that I'm keeping, you can come inside

[Chorus]
I wanna make you feel like you the only girl in the world
Like you the only one that i'll ever love
Like you the only one who knows my heart
Only girl in the world
Like you the only one who think of man
Cause you the only one who understands
How to make me feel like a man
I wanna make you feel like you the only girl in the world
Like you the only one that i'll ever love
Like you the only one who knows my heart
Only one

*Rap*

Repeat [Chorus]

I got you on my side to side
It is should be our life to life
And let me make you verse to verse
Cause you know, you know what I want

I got you on my side to side
It is should be our life to life
And let me make you verse to verse
Cause you know, you know what I am

[Chorus]



Gila semangat sampai nak dengar each and every words dia nyanyi. Damn, I love him more after listening to this song. ♥ I'm so sorry if the lyrics turns out wrong. (-.-")


So okay, need to figure out how to calculate the moment of inertia of a damn sheetpile. Damn, i'm stuck! Need Mr Google help on this, I cant find the formula and sumpah malas to calculate manually. Goodbye fellas!



*muka stress*

14 December 2010

Review : Hantu Kak Limah Balik Rumah

Semalam selepas bergaduh berperang sebab i malas nak dating tapi bf nak dating last-last terpaksa mengalah even badan capek gila pun pergi juga berfoya-foya dengan kekasih. Akay, berfoya-foya kami hanyalah jalan-jalan makan tengok movie dan karaoke. Kami tak pegi kelabbing ataupun open table dekat hotel 5 bintang. Dan kami tidak check in hotel. Jadi semalam lepas bergigih tak dapat nak book online tiket Hantu Kak Limah Balik Rumah, memang tergelabah siap super cepat sampai lupa pakai eyeliner. (-.-")


So Diana's reviews on Hantu Kak Limah Balik Rumah people!


You guys & girls patut tau ini adalah kiranya macam sambungan cerita zomba kampung pisang. Heh heh. Kali ini bukan zomba yang digembar-gemburkan, tapi hantu. Overall i can say ada certain part memang i gelak sampai lupa diri. Sampai ada satu time tu macam tergelak sorang tapi yang lain semua senyap. Malu tau tak, macam excited sorang-sorang. Kalau korang nak tengok cerita hantu yang tak hantu sangat ini memang boleh belah. Sebab time tengah suspen korang akan fikir sama ada cerita akan jadi kelakar ke takut. Kira mood takut itu ada la kan - but tak fail buat i gelak. Kali ini si Husin lagi la hero kampung, kata pun pelakon utama. Tapikan bila lepas tengok cerita ini lepas gelak macam badut buat performance dekat stage, bila dah kat rumah baru i terfikir ke-tidak-logik-kan cerita ini. I mean, ada certain scene yang buat i confuse. Atau mungkin sebab i fikir terlalu banyak kali. Mungkin kalau korang tak suka cerita tak boleh blah mesti tak suka cerita ini. Depends la kan, but for me, even dia macam boring kat certain part, tapi time kelakar memang kelakar amatlah! *tergiggle*


Bintang : 6/10





And then we had our dinner dekat McD. Prosperity yippie yayoo. Tapi tak ambil gambar prosperity cuma ambil gambar muka sendiri. Couple in black. Hakim bawang Diana muncung. Teeheee. And I have him for another 2 weeks! Jadi yes people, i ada teman yang mesra with me now. ♥




Oh yes, perang dah habis. Peace y'all!
*Dia dah tak hemo-hemo badak air*



Oh bye, super-junior-engineer dah nak kena pergi site! Minggu depan sure mak gelab you know. But engineer hot pun tarak gunakan.

13 December 2010

Survey!

A
- Available: yes. HAHA
- Age: 23 years old
- Annoyance: traffic jam, complicated person
- Animal: Persian cat, sugar glider
- Actor: Fizo Omar and Adi Putra long hair version. :))

B
- Beer: No-no. Haram.
- Birthday/Birthplace: 1st Dec/JB
- Best Friend: Sister - Irena!
- Body Part on opposite sex: Hair!
- Best feeling in the world: Satisfied.
- Blind or Deaf: Deaf.
- Best weather: Summer! :D
- Been in Love: YES
- Been on stage?: Emmm. maybe
- Believe in yourself?: Of course!
- Believe in life on other planets: I don't think so. Micro-organism maybe?
- Believe in miracles: Yup!
- Believe in Magic: No. Tricks will do.
- Believe in God: Yes of course.
- Believe in Santa: No.
- Believe in Ghosts/spirits: Yes
- Believe in Evolution: No

C
- Car: Small car, cheap one. Hehe. Saving!
- Candy: Love it!
- Colour: Red purple pink natural colors
- Cried in school: YES. Shame on me
- Chocolate/Vanilla: Chocolate
- Chinese/Mexican: Korean! ;p
- Cake or pie: Cake
- Country to visit: Paris, New York, Korea

D
- Day or Night: Night
- Dream vehicle: Audi A4.
- Dance in the rain?: Once or maybe twice. ;)
- Do the splits?: Nooo.

E
- Eggs: Telur dadar. Why all of the sudden rasa lapar? -.-"
- Eyes: Big barbie dolls eyes - green
- Everyone has a: secret
- Ever failed a class?: few times. HAHA

F
- First crush: HAHA. no answer
- Full name: Diana Naubi
- First thoughts waking up: Time.
- Food: Something i can eat.

G
- Greatest Fear: Dying
- Giver or taker: Both
- Goals: To be successful dunia akhirat.
- Gum: No idea
- Get along with your parents?: Yes
- Good luck charm: I got none for now

In guys/girls
Eye Colour: Dark brown
Hair Colour: Depends
Height: Way taller than me.
Clothing Style: I don't really care about it.

H
- Hair Colour: Not blonde
- Height: 162
- Happy: Yes! My bf is here! ♥
- How do you want to die?: Peacefully
- Health freak?: No
- Hate: Facebook new version. HAHA

I
- Ice Cream: I want to try Haagen dazs
- Instrument: I dont know to play any of it

J
- Jewelery: Tiffany & co - cincin kahwin please!
- Job: Loads of things that need to get done

K
- Kids: I love em' sometimes.
- Kickboxing or karate: kickboxing!
- Keep a journal?: Yes

L
- Longest Car Ride: Not sure
- Love: Lee Min Ho
- Letter: D
- Laughed so hard you cried: Yes, few times
- Love at first sight: Like at the first sight. Tehee

M
- Milk flavour: Full cream
- Movie: Action, scary movie
- Mooned anyone?: No
- Marriage: I need money, nak kawin!
- Motion Sickness?: Sometimes
- McD’s or BK: McD

N
- Number of Siblings: 3
- Number of Piercings: 1 pair
- Number: 7

O
- Overused Phrases: Currently Tehee. Heee. Annoying an?
- One wish: Doraemon
- One phobia: Cacingss

P
- Place you’d like to live: Full House house. AHAHA
- Perfect Pizza: Domino's
- Pepsi/Coke: Pepsi

Q
- Quail: Blur
- Questionaires: Love it

R
- Reason to cry: Moods
- Reality T.V: ANTM
- Radio Station: Fly

S
- Song: Depends
- Shoe size: 7.
- Salad Dressing: I dont eat the green things
- Sushi: Nope
- Skipped school: Yes
- Slept outside: Yes
- Seen a dead body?: Yes
- Smoked?: Few times. I'm so bad i know. -.-"
- Skinny dipped? No
- Shower daily? Yes
- Sing well?: Nahhh.
- In the shower? like right now? NO lah!
- Swear?: Sometimes
- Stuffed Animals?: No
- Single/Group dates: Single
- Strawberries/Blueberries: Strawberries.
- Scientists need to invent: IDK

T
- Time for bed: Depends
- Thunderstorms: Ergh, i love sunny day
- TV: not into it anymore
- Touch your tongue to your nose: No way

U
- Unpredictable: Diana Naubi

V
- Vegetable you hate: all of it, kangkung is the only exception
- Vegetable you love: Kangkung
- Vacation spot: Beach - Maldives!

W
- Weakness: Malas. ;p
- When you grow up: I wanna be a hot mummy. ;p ;p
- Which one of your friends acts most like you: IDK
- Who makes you laugh the most: Hakim. HAHA. sengal
- Worst feeling: emotional
- Wanted to be a model?: Nope
- Where do we go when we die?: Heaven
- Worst weather: raining heavily

X
-X-Rays: Twice

Y
-Year it is now: 2010.
-Yellow: Not my fav

Z
- Zoo animal: Elephant!
- Zodiac sign: Sagitarrius baby

LAST PERSON WHO…
1. Slept in a bed beside you?: Irena
2. Last person to see you cry? Myself in the mirror.
3. Went to the movies with you? Friends - officebabes
4. You went to the mall with? Family
5. You went to dinner with? Family
6. You talked to on the phone? Boyfriend
7. Made you laugh? Matun. Sebab Korean guy thingy. :D

11 December 2010

Cerita Putus Cinta

Its been a while and suddenly something in my mind yang buat I rasa damn, i need to brag about this. Firstly people, did you know about Alvis Kong? If you don't, read this, Oh! Tidak. Dan boleh search dia dekat Facebook juga. Rasanya dia mati terus jadi feymes, feymes gila sampai jadi bahan buat dekat office sebelum pergi sarapan. How cool is that? Mati sebab bunuh diri kerna cinta kejap lagi engkau feymes macam artis seminggu. Sure, orang search kau dekat Google gila-gila kot sekarang.



Cinta-cinta-cinta. Dah berapa ramai orang jadi senteng akal bunuh diri sebab cinta?



Untuk Alvis yang probably i pun tak sure dia dapat baca benda ini atau tak or maybe dia tak faham but yeah nak share jugak! Alvis, kau hensem baru 22 tahun kenapa engkau pandai sangat pergi bunuh diri sebab dia? Aku tau dia memang cantik macam pari-pari korea jepun tapi engkau pun hensem boleh jumpa girlfriend cantik baru. Kenapa pergi bunuh diri? Menyesal tak engkau sekarang? Berjuta orang sure simpati dengan engkau sekarang - simpati engkau terkorban sebab perang hati je. Mungkin berjuta juga akan panggil engkau gila bodoh seteng otak. Mungkin sekarang engkau baru perasan ramai yang sayang engkau sebab mesti diorang tengah meratapi pemergian engkau. Puas hati kau buat orang sedih sebab keputusan senteng kau ni? Nasib engkau bukan Islam, kalau enkau Islam mungkin kesian aku double triple miple. Kesian mak bapak engkau jaga engkau dari kecik engkau buat diorang gitu sebab perempuan yang engkau baru kenal beberapa tahun itu. Dia appreciate engkau macam mak engkau nangis happy time lahirkan engkau ke? Kalau engkau masih hidup sekarang lepas itu aku kenal engkau, memang aku ajar engkau tips move on. Putus cinta bukan the end of the world la bro/ Tapi dah terlambat, kau sure dah selamat bersemadi tersenyum sebab engkau feymes dapat buat orang menangis sebab engkau dapat buat dia meratapi pemergian engkau.



So rakan seperjuangan yang masih hidup dan tengah bercinta atau bakal bercinta atau yang bakal tengah akan berkahwin, mari beringat-ingat bersama, cinta sejati hanya pada tuhan, bagi yang Islam, hanya pada Allah. Jadikan, jangan jadi buta hati sebab benda yang korang panggil cinta dunia. Even orang yang dah kawin pun boleh cerai, contoh Sean dengan Nana sehati berdansa - haih, padahal itu favourite couple i time SB kot. Sobs. So yeah, janganlah down sangat bila kena tinggal sampai nak bunuh diri or buat anything yang boleh affect yourself in the future. TAK WORTH IT PUN. Entah-entah ex kita gelakkan je time kita buat benda yang senteng gitu.You see, love is harsh so don't be too nice with them.



Kena ingat, dia tinggalkan kita bukan sebab tak sayang tapi mungkin kita deserve untuk jumpa orang yang lebih baik. Mungkin bahagia kita bukan sekarang tapi kena tunggu turn kita bahagia. Tak payah risau sangat pasal jodoh sebab Allah cipta manusia ada pasangannya. Jadi tak payah nak give up atau fikir sangat sebab cinta. Lagipun, cinta sebelum nikah macam more to nafsu sendiri. Padahal patut sedar diri jaga batasan lelaki perempuan lelaki perempuan. (-.-")





Ah sudah, dah over time kerja pula duduk kat office ni. So bye people! ♥




R.I.P Alvis Kong.
Kurang satu jejaka hensem macam Korean dekat Malaysia.



"Kadang-kadang, Allah sembunyikan matahari.
Allah turunkan hujan dan kilat.
Kita tertanya tanya, ke mana perginya matahari.
Rupa-rupanya Allah berikan kita pelangi.

07 December 2010

Tahun Baru.

First of all, Assalammualaikum dan selamat menyambut tahun baru Islam. 




Kejap tadi mak tanya saya apakah harapan tahun baru ini. Tersenyap kejap, bila difikir-fikir balik memang kadang-kadang diri naif kalau cakap pasal agama. Ayat kasi selamat diri dari diceramah emak, "Insya-Allah tak sexy lagi, jaga tiang agama biar tak roboh iman dalam dada." lepas ucap benda itu sempat lagi sambung dalam hati, "Tahun ini nak khatam Al-Quran kali ke-3, Insya-Allah."




Kalau korang kenal aku dari matrix lagi, mesti korang perasan memang aku ada masalah dengan tutup aurat. Memang swing gila kalah lalang yang ditiup ribut. Tapi aku sedaya upaya nak tunaikan yang wajib lagi-lagi tiang agama dan nak elak dosa besar. Kau pun tahukan, setan zaman sekarang ni makin advance, sampaikan orang buat dosa sekarang ni pun tak dipandang dosa dekat mata kita. Gitu punya advance setan dan gitu punya lupa diri manusia.


Ah, malu dengan diri sendiri bila taip entry ini. Kalau dihisab sendiri salahdosa sendiri, takut. Kecil je rasa diri sendiri dekat mata Tuhan. Kenapalah aku ni naif sangat. Kenapalah aku ini buta hati sangat?


Kadang-kadang, aku rasa benci, jijik dengan diri sendiri. Bila baca buku Aisyah si Ummul Mukminin, memang rasa macam langit dengan bumi. Mungkin kalau aku betul-betul ikut kesopanan dah keanggunan Aisyah (oh include keimanan) boleh buat orang sekeliling happy. Mak abah adik-adik serta si bakal suami dan bakal anak - semua pun mesti tak pening-pening nak jaga Diana si nakal. Salah satu doa yang tak pernah lupa lepas solat, "Jadikanlah aku wanita solehah seperti Aisyah" - memang aku kagum dengan Aisyah. Kagum.


Aku memang takkan expect banyak tahun ini. Cukuplah khatam Al-Quran dan pelan-pelan kayuh aku nak cuba berubah jadi lebih baik. Semua pun nak terbaik dalam hidup-kan?





p.s: Mungkin aku kena kurang obsess dengan orang putih yang selalu buat aku lalai. Mungkin. Enough with, what if like a G6 catch a grenade stop telephoning me oh na na whats my name?

p.p.s: Dan, lagu Opick - Rapuh mungkin untuk hubungan aku dengan Tuhan, sebab selalu lalai.

06 December 2010

Razer!

So jyeah people, I am currently at KL. But nope, not going to promise to meet anybody, yet. Will be here till Tuesday. And anywayss, this is the best Monday that I've ever had. No Monday blues huahua.


Yesterday it is my first time tengok tournament Dota, usually cuma akan dengar Hakim spent his whole day tengok orang main dota. But trust me, nothing special pun about dota - i am still wondering kenapa the crowd sanggu diri an hour sebab nak tengok the heroes killing each other. And jerit excited macam goal each time ada hero lain mati. Maybe bukan dunia saya. Maybe. And so semalam terpaksa redah jam pergi Lowyat Plaza semata-mata nak cari Razer Orca. Demmit and people, i am so in love with it too!


Gamer sure kenal the Razer brand - Razer.


Seriously macam ada wishlist baru, Razer Megalodon. Sure I akan buat macam Mike Tompkin khas untuk korang. Version perempuan la kan. Sanggup hadap laptop tiap hari sebabb dah jatuh cinta dengan Megalodon. Kalau kat office biaq pi everything or anything yang  jadi kat office sebab dah cucuk Megalodon dalam jiwa. Guna Orca pun dah cukup masyuk. Dum-dum-dum-dam-dum-dam. Haha. Untuk mice would go for Razer Mamba. Damn damn. Comfortable gila bila letak jari you know. Enough, but please lah nak Megalodon. :(



Hakim is going for an interview this afternoon. So please-please pray for him people!



Bye for now.

04 December 2010

Family time

Aite now I had a great time with siblings talking stuffs. The last time we spent time together is like before Nasir furthers his study to Segamat. Currently we talk about our last trip to Singapore. The bbq was great - I ate a lot of chickenS. My tummy is very happy and yeah I am currently buncit! Blergh.


Btw, at last I got BR birthday cake for my birthday. Have been craving for it since last month. And Nasir are so happy with the dry ice thingy. Irena are happy with the ice cream and me are so happy to be with them. Yes, I actually have friends to talk with after few months without them. :)


Going to KL tomorrow. Meet boyfie Insya-Allah, and going to celebrate our belated birthday together. Accompany him for his interview and find razor orca! But most of it, I'm going to spend time with him after we had a rough few weeks before this.




Ok people, need to clean up the mess aite now. Later alligator! Goodbye!





P.S: I want that heels I saw yesterday. But tak ada size dah! Cantik sangat maybe. Sobs. ;(
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

03 December 2010

So today

#nowplaying 
Firework - Katy Perry

#alreadywatch
Victoria Secret Fashion Show





You don't have to feel like a waste of space
You're original, cannot be replaced
If you only knew what the future holds
After a hurricane comes a rainbow



After a hurricane comes a rainbow. Am I in my rainbow stage at the current moment? 
The hurricane week was sucks. Plus with the additional PMS and things that i need to get done and not to forget superlious sulking boyfriend. November is playing rough with me. How i hate November 2010, everything is messed up. You see, i usually blog when i have the time or when the mood to blog is there to put me stick in front of the PC dealing with keyboard thinking what should i share and things that should be kept secret. But most of it, i don't have anything to be kept - darn people i am no one, not the Paris Hilton do drugs or Linday Lohan the problem teenager. Atau mungkin kalau dekat Malaysia sibuk orang tanya, "Apa cerita Erma dengan Nabil?"




Btw, December is playing nice thou. Got tonnes of birthday wishes from darling friends. And i've got back my Mickey. Probably will have a great weekend, maybe. And people, i got the feeling to chop my hair or maybe do something with it. Please-please-please give me some ideas on how not to chop it off. I mean, i love my current hair - but sometimes tak tipu bosan sebab it is too boring. Not going to do perm, but how en at least nak dia wavy? Like Alessandra Ambrosio gitu and yeah, i already watched Victoria Secret Fashion Show 2010-2011 people. And tengah drooling sekarang. Kagums.


I've got nothing in my mind. But seriously i can't stand the noise pollution from the next door shop lot. It killing my moods and i can feel it knocking my head too. Thump-thump-thump. And it still thumping like a ticking clock - non stop. Pfffft. 6 more minutes to 5pm, so goodbye people till the next boring entry. HAHA.



p.s: Dilla's engagement day tomorrow. ♥ am so happy for her. (:

p.p.s: Most of my colleagues is not working on Saturday and my god I need to work alone. Boleh tak nak nyanyi lagu Rihanna the only girl tu? Ciss. Siot! 

02 December 2010

Mickey!

We fight not because we hate each other but because there is something wrong and we have to make it right.



Hey Mickey, hey Mickey, hey Mickey!
Enough please? 
te echo de menos amor

Wedding Plan Tag by Cik Eeqa

1)HOW OLD ARE U?
23 years old


2)ARE U SINGLE?
Taken. :)


3)AT WHAT AGE DO YOU THINK U'LL GET MARRIED?
28 maybe. Maybe. Maybe.


4)DO YOU THINK YOU WILL BE MARRYING THE PERSON YOU ARE WITH NOW?
It depends. Who am i with now? Bruno Mars? Justin Bieber? Jason Derulo?


5)IF NOT, WHO DO YOU WANT TO MARRY?
I got none in my mind aite now.


6)WHO WILL BE YOUR BRIDEMAID AND BESTMAN?
Of course my ABG darlings. Especially Yatie! ♥ Bestman, let the hubby choose.


7)DO YOU WANT A GARDEN OR BEACH OR TRADITIONAL WEDDING?
Traditional of course. But I want to have photobook for the wedding! Grand punya uolss!


8) WHERE DO YOU PLAN TO GO ON HONEYMOON?
If berangan, it would be Venice naik gondola sama. But macam happy if spend a week together working on our new house kan. JIMAT!


9)HOW MANY GUEST DO YOU THINK U WILL INVITE?
Its mom's decision. But of course schoolmates, u-mates and friends semua di invite. :)


10)WILL THAT INCLUDE UR 'EX'ES?
Of course! I mean, we're still friend don't we mr ex-es? HAHA


11)HOW MANY LAYER OF CAKE DO YOU WANT?
Havent think of that yet. But not the type of rocket cake time astronaut Malaysia kawin tu.


12)WHEN DO YOU WANT TO GET MARRIED? MORNING OR EVENING?
Nikah morning. Sanding malam. HAHA. Tengah hari petang macam panas je. -.-"


13)NAME THE SONG/TUNE U WOULD LIKE TO PLAY ON YOUR WEDDING DAY?
You can take my heart - Soko


14)DO YOU PREFER FINE DINING OR JUST FORK AND SPOON? KNIFE?
Fine dining.


15) CHAMPAGNE OR RED WINE?
None.


16)HONEYMOON RIGHT AFTER THE WEDDING OR DAYS AFTER THE WEDDING?
Days after the wedding. Nak settle down dengan family dulu.


17)MONEY OR HOUSEHOLD ITEMS?
Money. I mean, kalau boleh i want to choose sendiri la kan household things.


18)HOW MANY KID WOULD U LIKE TO HAVE?
Three


19)WILL YOU RECORD YOUR HONEYMOON IN DVD/CD?
Yes. Make everything into video. Kecuali the censored time la kan. HAHA


20) WHOSE WEDDING PLAN U WOULD LIKE TO KNOW NEXT?
Yatie darling!

01 December 2010

Hello December.

*I should have posted this yesterday but yeah, saved it in draft sebab too busy with things. So please assume i posted this yesterday please. ;p


I love December the most. Sebab usually time sekolah or maybe belajar, December je mesti cuti. Which akan duduk terperak kat rumah macam jeruk bangun lambat bergigih untuk gemuk. Atau mungkin tengok drama marathon. Sungguh gembira waktu bercuti. Rindu. December this year id wayy different which tak ada dah cuti but probably i spend the day dengan kerja. Thank god malam ni the office-babes ajak tengok movie. Ngangkung babeh! Even baru tengok trailer kejap tadi, tapi being with friends macam more important than the movie kot. So yeah, going out tonight! ♥



And people, it is my birthday!
Yeah, i am a December baby and Sagitarrius babe y'all.

Sagittarius (the archer) is optimistic and full of life. You are adventurous, energised and an extrovert. You continue to have a positive outlook even when your ideas are put down. You are always on the side of the underdog. You have good judgment and enjoy starting projects. You have a nagging need to feel free, which can get you into trouble. You also tend to be impatient.

You are on good terms with members of the opposite sex and enjoy a friendly relationship with them. As an extrovert and a sensible person, your personal relations should give you happiness and satisfaction. Due to undue sentimental attachments you tend to get into trouble. You should look for reciprocation in inter-relationships. Go slow when not sure. This phase can be full of joy or agony according to the way you act. As far as the opposite sex is concerned, though you have a good rapport with them it will be wise to be discreet. The opposite sex fascinates you and you maintain good relations with them without getting into frivolous acts.


I tak hope banyak sangat as makin tua gini, but people, I just want to live my life like as i wanted to be. And I kalau boleh takkan gain haters or  takkan tambah enemy. Nak life yang macam happy - no drama. I am no longer a drama queen people. Besides that, kalau boleh i nak travel satu dunia before kawin - which now i memang seriously nak learn untuk hidup tak depend sangat dekat orang. Akay, tak adalah travel satu dunia, but at least nak travel la mana-mana tengok life orang lain dan bukan pergi melancong tempat gembira saja. And please, nak pegi sorang or dengan kawan perempuan. Bukan honeymoon before kawin. HAHA.



Kenapa orang selalu enjoy birthday padahal sepatutnya macam rasa sebal sebab semakin tua semakin menuju kepada kekerepotan dan kewrinklan. Dan obviously semakin besar tanggungjawab dan semakin stress dan semakin unhappy. Kalau happy pun sebab kahwin atau mungkin pergi vacation mana-mana. Tapi tak apa still Alhamdulillah sebab masih ada peluang untuk hidup sampai 23 tahun la kan. Tak adalah mati kecil-kecil tak sempat tengok dunia. :)



So bye!



p.s: Nak beli hadiah untuk diri sendiri, tapi tak terbeli lagi. Belated birthday present la nampaknya.

p.p.s: Nak sikit hint kalau ada sugardaddy nak belikan i present. ;-p


Superlicious pink darling baby. Not too big and too expensive.  


But must must must be pink darling. Luaq dalam baru chara. Jantan lain nak pinjam kereta pun malu nak bawa sebab too pink.




And yeah, HOT PINK wokey!