11 December 2010

Cerita Putus Cinta

Its been a while and suddenly something in my mind yang buat I rasa damn, i need to brag about this. Firstly people, did you know about Alvis Kong? If you don't, read this, Oh! Tidak. Dan boleh search dia dekat Facebook juga. Rasanya dia mati terus jadi feymes, feymes gila sampai jadi bahan buat dekat office sebelum pergi sarapan. How cool is that? Mati sebab bunuh diri kerna cinta kejap lagi engkau feymes macam artis seminggu. Sure, orang search kau dekat Google gila-gila kot sekarang.



Cinta-cinta-cinta. Dah berapa ramai orang jadi senteng akal bunuh diri sebab cinta?



Untuk Alvis yang probably i pun tak sure dia dapat baca benda ini atau tak or maybe dia tak faham but yeah nak share jugak! Alvis, kau hensem baru 22 tahun kenapa engkau pandai sangat pergi bunuh diri sebab dia? Aku tau dia memang cantik macam pari-pari korea jepun tapi engkau pun hensem boleh jumpa girlfriend cantik baru. Kenapa pergi bunuh diri? Menyesal tak engkau sekarang? Berjuta orang sure simpati dengan engkau sekarang - simpati engkau terkorban sebab perang hati je. Mungkin berjuta juga akan panggil engkau gila bodoh seteng otak. Mungkin sekarang engkau baru perasan ramai yang sayang engkau sebab mesti diorang tengah meratapi pemergian engkau. Puas hati kau buat orang sedih sebab keputusan senteng kau ni? Nasib engkau bukan Islam, kalau enkau Islam mungkin kesian aku double triple miple. Kesian mak bapak engkau jaga engkau dari kecik engkau buat diorang gitu sebab perempuan yang engkau baru kenal beberapa tahun itu. Dia appreciate engkau macam mak engkau nangis happy time lahirkan engkau ke? Kalau engkau masih hidup sekarang lepas itu aku kenal engkau, memang aku ajar engkau tips move on. Putus cinta bukan the end of the world la bro/ Tapi dah terlambat, kau sure dah selamat bersemadi tersenyum sebab engkau feymes dapat buat orang menangis sebab engkau dapat buat dia meratapi pemergian engkau.



So rakan seperjuangan yang masih hidup dan tengah bercinta atau bakal bercinta atau yang bakal tengah akan berkahwin, mari beringat-ingat bersama, cinta sejati hanya pada tuhan, bagi yang Islam, hanya pada Allah. Jadikan, jangan jadi buta hati sebab benda yang korang panggil cinta dunia. Even orang yang dah kawin pun boleh cerai, contoh Sean dengan Nana sehati berdansa - haih, padahal itu favourite couple i time SB kot. Sobs. So yeah, janganlah down sangat bila kena tinggal sampai nak bunuh diri or buat anything yang boleh affect yourself in the future. TAK WORTH IT PUN. Entah-entah ex kita gelakkan je time kita buat benda yang senteng gitu.You see, love is harsh so don't be too nice with them.



Kena ingat, dia tinggalkan kita bukan sebab tak sayang tapi mungkin kita deserve untuk jumpa orang yang lebih baik. Mungkin bahagia kita bukan sekarang tapi kena tunggu turn kita bahagia. Tak payah risau sangat pasal jodoh sebab Allah cipta manusia ada pasangannya. Jadi tak payah nak give up atau fikir sangat sebab cinta. Lagipun, cinta sebelum nikah macam more to nafsu sendiri. Padahal patut sedar diri jaga batasan lelaki perempuan lelaki perempuan. (-.-")





Ah sudah, dah over time kerja pula duduk kat office ni. So bye people! ♥




R.I.P Alvis Kong.
Kurang satu jejaka hensem macam Korean dekat Malaysia.



"Kadang-kadang, Allah sembunyikan matahari.
Allah turunkan hujan dan kilat.
Kita tertanya tanya, ke mana perginya matahari.
Rupa-rupanya Allah berikan kita pelangi.

4 comments:

lynn matata said...

So amazing
and too malang for alvis..

Nadia said...

MUka dia macam jerry f4 tu kan?

eVy-D-YaNa said...

nice entry!

setuju dgn smua ponits~ :)

Talk of A Soul

Nuha said...

Setuju!Tak worth langsung ending life over someone.It's the permanent solution for temporary problem.kesian dia