24 December 2010

Of the day

Equation of the day;

Esok hari krismas = esok public holiday = semua tak payah kerja = seluruh keluarga dirumah = hari bersantai dirumah = tidur dengan gembira = bakal tengok movie bersama keluarga = hari yang gembira ♥ ♥

*cuma mungkin tak feel krismas sangat sebab tak ada snow.

Mungkin kat Asia tak ada Edwars scissorhands kot. Sumpah time tengok cerita ini saya nangis. ;(



Berita of the day;

Wanita warga emas ditangkap khalwat


ALOR SETAR: Seorang wanita berusia lewat 50-an yang juga isteri orang, dicekup berkhalwat dengan seorang lelaki warga Iraq di sebuah hotel empat bintang di pekan Kuah, Langkawi, malam kelmarin.

Wanita beranak dua yang berasal dari Selangor itu dikatakan dalam proses perceraian dengan suaminya, dicekup Pejabat Agama Daerah Langkawi (PADAL) kira-kira jam 11.50 malam selepas menerima maklumat berhubung kegiatan maksiat pasangan terbabit.

Sumber berkata, ketika serbuan seorang lelaki berusia 46 tahun yang berpakaian lengkap membuka pintu bilik selepas diketuk anggota penguatkuasa PADAL.
Katanya, lelaki warga asing itu yang terkejut dengan kehadiran sepasukan anggota penguatkuasa PADAL membenarkan pemeriksaan dijalankan dan hasil siasatan menemui seorang wanita di dalam bilik hotel itu dalam keadaan panik dan takut.

"Selepas disoal siasat mereka mengaku bukan mahram atau suami isteri dan PADAL mengesyaki pasangan itu melakukan maksiat di bilik hotel itu," katanya.

Beliau berkata, hasil soal siasat mendapati, wanita itu mengaku masih bersuami, manakala pasangannya mendakwa belum berkahwin dan menuntut di sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA) di pulau itu.

Katanya, lebih mengejutkan anggota penguatkuasa turut menemui dua kondom yang dipercayai sudah digunakan ketika membuat pemeriksaan di dalam bilik itu, sekali gus mengukuhkan bukti mereka melakukan maksiat.
"Wanita yang berasal dari Selangor itu memberi alasan dia datang ke Langkawi atas urusan perniagaan. Walaupun menyewa di hotel mahal dan bertaraf empat bintang, mereka tidak akan terlepas daripada dicekup berkhalwat kerana kita akan membuat serbuan berdasarkan aduan yang diterima.

"Pasangan itu dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuah, Langkawi untuk dibuat laporan tangkapan, sebelum dibawa ke pejabat agama daerah untuk siasatan lanjut," katanya.

Kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 9(1)(2) Enakmen Kanun Jenayah Syariah Kedah 1988 kerana disyaki berkhalwat dan sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM2,000 atau setahun penjara atau kedua-duaan.

Haha. Anyways, siapa kata remaja-remaja, budak-budak je runtuh akhlak? Tengok mak orang - warga emas pun dah tersama. I mean, susah kita nak expect orang sekarang. Kan I dah cakap, setan zaman sekarang dah expert.



Text of the day;

Hey miss diana esok malam datang my house ok..jangan lupa.. bawak la adida and faiz.. - Mark Navin.

A good friend of mine back then. Each time krismas he never fail to invited me to his house. Might be going if cepat balik family day. :)



Tweets of the day;

@dianaubi 1k per day? Agak2 la. @PerezHilton pun tak camtu. Takkan kau tukar sepender pun nak cerita kt twitter.- Irena Naubi

I still can't stop laughing. Sengal ubi punya adik. Did i tell you that my tweet is missing? Kecah betul sebab from 4k tweet tiba-tiba jadi 100 je. Surely la unhappy with it kan.



Later people! With a proper entry. ♥
Today is a good day. Thank God Its Friday! Oh, I am no longer cam whore don't I?

2 comments:

Encik Tikus said...

ahaha dekat Malaysia pasti ada salji, coming soon ! keh keh

Rebelle Me said...

LIKE entry ni laju-laju!
hahaha