28 December 2010

Ohh Malorea.

Semalam hari ini lunch I sungguh unhealthy, drive thru mcd. Jyeah man, enak sungguh prosperity beger dengan spicy chicken mcduluxe. Kalau makan hegeh-hegeh tak habis makan, bila kena mcd habis licin, tak makan sayur pun tersental separuh salad dengan bawang sebab malas nak asingkan. Last-last terperasan diri terjilat jari sebab enak tak puas makan kenapa dah habis. Pffft. Yang tak sihat jugak engkau suka kan Diana.


Oh, bukan nak cerita pasal makan mcd. Tapi pengalaman drive thru lelaki kacak yang kasi makanan.


Ceritanya bermula semalam. Order memang i suka buat suara konon-konon ayu sopan santun lemah lembut aww awww. Bila nak bayar akak itu senyum tengok i, sebab mungkin dia nampak i kelam-kabut cari syiling yang jatuh bergolek time berjoget lagi the time dirty bit. Kecah aje cakap dah prepare duit siap-siap tapi jatuh bawah kerusi malu kejap. Mujur akak bukan abang hot. HAHA. Bila nak ambil (masih lagu dirty bit part remix yang sedap itu) i masih menikmati beat rentak segala. Toleh kanan je, makkk aihhh!



MAK AKU NAMPAK LEETEUK VERSION MELAYU!
Version melayu adalah kulit tak putih gitu terus. Ada la sawo matang tapi still, rambut sume memang stock korea ah!


Dia senyum sebiji panjang sweet gitu. Terpempan malu la siot! Sebab i tak jaga diri uollss. Dia sengih terus kasi makanan i. I terus tersepi terdiam mengaku kalah i memang suka termalu. Dia cakap "Terima kasih, datang lagi." I senyum malas terus drive. Dah lambat balik office.


Lupa.


Hari ini pergi lagi drive thru yang sama. Bila sampai tempat tu baru teringat cerita malu semalam. Nak patah balik cari tempat lain, dah lambat. Lenjan doa dalam hati shift orang lain hari ini. Bila sampai nak bayar, akak semalam senyum lagi, tapi kali ini dia buat muka eh-kau-datang-kan-lagi punya muka. Kuat betul dia cakap terima kasih, excited tengok muka gelabah cuak i-lah tu. Next, lelaki korea aku! (cehceh, korea aku la sangat) Senonoh mute radio, mujur takde lagu best. Bila toleh kaunter, yess mat korea lagi! Kali ini dia senyum lagi bahagia dari semalam sebab tengah bual-bual dengan kawan kerja cantik dia. Tapi tetap dia tak lupa cakap, "Terima kasih, datang lagi"


Kalau betul i datang esok dia ingat tak? Kalau esok i datang apply kerja part time ikut masa dia berkerja cara tak? Kalau tiba-tiba i non-stop tengok video no other sebab comel sangat LeeTeuk boleh tak?


Ok tahun depan kalau pergi korea i book tiket balik Malaysia extra, bawak balik suami persis Leeteuk atau mungkin Lee Min Ho. Tak nak orang malaysia tak nak, mesti kena rampas nanti. (T.T)






I punya Leeteuk sebab bestfriend dah pilih Siwon jadi husband dia. Haha. And lirik dia boleh buat i cair TIAP KALI baca. Awak tanak nyanyikan saya lagu sweet gini awak? ;-p




Ok bye! Nak balik sudah.



p.s: Malorea bukan penyakit macam maleria tapi Malay+Korea punya type manusia. Malorea. :D

4 comments:

echasuzrin said...

ouh, saya suke leeteuk juge!

Diana Naubi said...

kan kan kan. leeteuk sweet. u tak kisah sharing kan? ;p

..pelangimerahjambu.. said...

leeteuk antara leader yang paling hot kot~!!

saya suka SOJU..juger..!
lagu bonamana pon best!

echasuzrin said...

hahaha.... xkisah... sharing is caring.... lgpon i still ade donghae, sungmin, siwon, eunhyuk, bla bla bla.... rmai lg la... hahaha