02 September 2010

10 things about my new so-called job.

1. I orang kelima yang berusaha untuk pegang title ni, 4 sebelum ini gave up dan berhenti sebab stress harap maklum. Doakan saya kekal dengan dia hokeyy!

2. I dapat satu pc dan pc ini sangatlah 'laju'. Macam nak pergi format dan tambah RAM. Cannot tahan.

3. I jakun bila tahu dari danga bay boleh pergi nusajaya. Huahuahua. Bila project siap i nak rasmikan lalu sini dulu avoid jam.

4. Terpaksa bangun awal tiap hari dan terpaksa drive dengan penuh kesabaran. Which motor yang macam tren panjang non-stop beratur nak tukar lane pun susah. Hoish. Then kereta banyak gila macam harga kereta satu 50sen.

5. I baru amik safety boots dengan helmet . Haha. And mereka dah selamat duduk bawah meja sebab i suka meja i kosong. ;p

6. I tak make friend dengan sesiapa lagi. Lepas itu i rasa bosan gila. Bila nak jumpa geng weyh?!

7. I still tak sure siapa boss i. Nama dia pun i tak tau. TERUK gila!

8. I baru baca 8 page buku spec projek padahal ada ribu riban pages. Nak assume baca novel pun tak mampu. Arghh!

9. Malam ini ada buka puasa sama-sama. Baru dua hari kerja i dah kena bertabah mix dengan orang yang tak berapa rapat lagi. Haih.

10. I tak ada cuti raya and i rasa stress.





Sekian



p.s: Rindu siot dengan kawan UTM. Rindu dengan kawan Celcom. Rindu dengan kawan Datacraft. Nasib baik adaa WonderBabes. ;)

6 comments:

rapunzel cikilolo said...

yuhu.. selamat bekerja rajen-rajen. mas pun dapat cuti raya yang kurang juge... same-same kite berkorban :(

Diana Naubi said...

tu lahh! mcm nak rewind masa ckp dgn org tu stat lepas seminggu raya. haha. gila demand. ;p

d-ha said...

ngeh3~~~
rlek la...
njoy d suffer..bru rse idop ni chalenging...dpd duk uma or idop stagnant je nnti dian bored to death plak hehehe

Diana Naubi said...

bored to death is better that stressed to death kot. HAHA. but still, kena keje earn money. Aishhh. duk rumah boleh pokai.

hottie said...

yana dh lame nk downlod citer tue,tp xprnh bjya.....downlod ktne???

Diana Naubi said...

guna torrent then bwh thepiratesbay.org try la! :D

sorrryyyy late reply, baru perasan -.-"