02 August 2011

Hello August


Current profile picture kat Facebook. Sebab I thought I look like an adult. I have a hectic weekend, okey exaggerate cuma macam packed la kot. So I've heard about JB blogger gathering hari Ahad, tapi I could not make it. Nak sangat pegi and jumpa new people, next time Insya Allah.


Sabtu lepas I pergi Singapore gather dengan family belah abah and banyak gila kanak-kanak comel lari-lari which makes me an aunty now. I rasa ada dalam 8 orang kot and semua pun comel. So there is one time tu I menyibuk dengar conversation mak I dengan mak cik. And mak cik I cakap pasal cucu dia. Suddenly I yang nak menyampuk ni accidentally cakap, "Ma, semua dah ada cucu mak bila lagi?"


And I was like, what am I saying again? Bila orang tanya I soalan bila nak kawin, I punya moody boleh sampai berjam-jam. It was stressful, I baru je 24 tahun and semua pun dah keep asking me that question. Lagi stress bila mak I tak nak back up I once I kena tanya soalan tu. But then I cakap pasal cucu kat mak. Bhahaha. Slowly I sengih bodoh kat mak dengan mak cik pergi lari cari adik I. Sumpah, not going to think about kids lagi.


And my Sunday was a blast. I jumpa ramai orang and spent time dengan girlfriends dari sekolah dulu. Yes, I am not a great friend which I memang jarang nak hang out ke apa, but I really do appreciate if I got the chance to meet them. But then, Madihah being such a great bestfriend lah and MUA too!



Firstly I jumpa kanak-kanak ini! Last time jumpa time tengok Transformer 3. But then time tu I sumpah penat tak terlayan kanak-kanak, duduk tepi diam-diam je. But kali ni dapatlah main-main lepas rindu sikit. I jarang suka budak, but once I attached, asyik nak rindu je. My gash, rindu kat Putra Nazrin tiba-tiba.


Then I spent whole day dengan my friends time sekolah menengah. Meet Fatin, Diha, Adida and me. Thank you for the time babes.



And about the Super Model competition tu. Ehem, let me make it crystal clear dulu. I am not a model, I cuma sangat suka ambil gambar secara gedik and I don't know how to cat walk. Been practicing for hours and I found it as a tiresome thing to do. But then bila orang suruh I masuk benda ni, I was like lets give it a try. And fortunately I dapat masuk final. Terpaksalah I gelabah cari dress hitam - bukan beli tapi pinjam. Make up by Diha. Finalist lain semua model and I rasa emm kecil gila. I jumpa perempuan yang tinggi macam mat salleh. I jumpa perempuan cantik. It was a great experience.


Cuma, I tak dapat ambil gambar time final sebab my babes semua kena balik due to curfew. Thehehe. Cuma time balik I sempat mintak my sister ambilkan gambar I as kenangan.



Rare gila nak tengok I ambil gamba rambut terikat kemas. I am lack of confident bila ikat rambut sebab I rasa muka I nampak lebar bulat macam tu. Hehe. Anyway, thanks to Liyana for the dress. Hehe. Oh rambut gedik konon-konon nak macam Scarlett Johansson tu I buat dekat You & Me Taman Universiti. Apesallah I suka sangat kedai rambut tu. Hehe. They never failed to make me satisfied with their haircut.


So well, I'm off to bed now. Anyway, happy fasting people!



p.s: August is gonna be a great month because it is Ramadhan. :-)

5 comments:

Cik Zety said...

JB blogger gatheringg. teringin nak pegi but im not at jb now :(

Diana Naubi said...

dah lepas pun. i pun sbb zulfahmie ajak, tp tu la tak dpt dtg. tskk.

V said...

hahaha.. cantik.. nampak putih..

Diana Naubi said...

hahaha. nampak eh, originally, I lebih putih dari u okey V.

Mr. V said...

oii.. perasan.. sejak bila u lg putih dr i?? u dah gelap.. make up je tu.. haha