06 June 2011

Kungfu Panda 2

Minggu lepas, I tengok Kunfu Panda 2. It wasn't my plan pun cuma maybe memang jodoh besar dengan Po tu, tertengok sebab colleague cakap kelakar. And yes, can't deny sumpah kelakar si Po tu. Tapikan I rasa Po tu lucky in life and ada la passion in kung fu sampai dia boleh jadi 'hebat' in his own way. Dragon Warrior kot!



Alolololo, Adorablenya dia. Even ada hitam pusing-pusing mata, he still looks adorable. Tak macam I, kalau ada black circle bawah mata doesn't seem suit me. I wish I were a panda so macam tak rasa guilty dengan diri sebab tak jaga tidur elok-elok, minum air cukup-cukup, rehatkan mata lepas tengok PC for hours and paling teruk malas nak bukak lens. Tskk.


So, kalau kunfu panda 1 mesti kita aneh apesal-lah bapak si panda ni seekor angsa. Kungfu Panda 2 ni menceritakan history si Po ni apesal bapak dia angsa dan bukannya panda. And Dragon Warrior ada mission baru la kan. To those yang rasa need to watch something yang kelakar and comel - silalah tengok.


Seriously, my review takkan kantoikan the story line. Cuma jyeah, I cuma boleh cerita best ke tak. Comel ke tak. And benda yang I suka dalam each movie I tengok.


So well, my fav selain si panda tu, mestilah Tigress! Dia sangat amatlah tenang kot - coooool gila. And kuat of course. Muka sombong gila yet macam comel kucing jugak. And last-last baru I perasan suara Tigress adalah Angelina Jolie. Pffffft. Suara dia pun dah hot. And I ke yang lame eh baru tau ada suara Angie dalam tu. Tskk.






So well, gonna rate it 7/10 kot. Sebab actually I didn't give my full attention to this adorable thing - otak melayang terbang. Next, am really wanna watch Karak - even macam ramai kata tak best. I am still a big fan of KRU Studio kot. So mesti tengok. And, X-man!


Tolonglah I ada time and boleh dapat permission untuk keluar after time kerja and tengok.

3 comments:

ili said...

u must watch the X-men dear!
ohsem!

Diana Naubi said...

I tak tgk lagi ni babe. Beli cd lah nanti. :p

Aizul said...

Saya peminat Po tapi sampai sekarang saya masih x menontonnya movie ini lagi. Saya akan skodeng Po di pawagam hujung minggu ni. mungkin.