26 May 2011

Priest Review

So I've got the change to watch movie lagi. Thehehe. I dah tengok cerita Priest!


At first I ingat cerita ni sangat religious thingy which I macam mengucap dua kalimah syahadah kot before tengok. Tapi starting of the story baru I tau cerita ni pasal vampire. And priest ni macam hero yang in charge of killing the vampires. Oh, starting dia guna animation kartun komik gitu la - so kat situ macam I dah get excited macam woahh, katunlah! So lepas ni kalau I nak decide untuk tengok movie, mesti dan perlulah tengok trailer.




Even my friend cakap cerita ni boring, pada I cerita ni okay! Ada jalan cerita and interesting. Sumpah I nak tau vampire mana yang managed to kill 3 priest in a night. Sampai end baru tau. Dan ada seorang priest perempuan ni muka dia sangat emotionless. You know I adore woman yang fighter. Pasal tu la I memang kagum dengan Angelina Jolie - aksi lawan dia memang mengagumkan. 


Hero dia tak adalah kacak mana, gila apa la diorang letak tatoo kat muka. Hihi. But Sheriff dia yang on his way selamatkan Lucy (perempuan yang kena kidnap dengan vampire) adalah adorable. I rasakan, lelaki yang really fall in love memang ada satu spark sweet kot. Sambil bayang semua drama Korea yang yana tengok. Hihi. Perempuan normal sangat kot tengok diorang fall for love. So macam tak adalah kagum mana. Thehe. 
Rating untuk this movie is 7/10. 





p.s: Bilanya nak tengok Fast 5 ni? Tskkkk.
p.p.s: Karak keluar hari ni kan? Owwww, need to find time to watch it!

3 comments:

Cik Biby said...

ya ya..dah tengok jugak..4 star. tapi perasan tak, tis movie macam resident evil kan :D im sure ade sequel jugak soon..

Arief Arf said...

dah tengok gak cite ni.
bagi rating 4/10. tak bosan, cuma banyak yang kurang 0_o

X)

Diana Naubi said...

Cik Biby,
i pun rasa ade sambungan. sebab ending mcm tergantung. so going to watch it!

Arief,
i just tengok je seh. and as long as tak boring i just tengok. hihi. :D