20 May 2011

Tioman Trip

So, last weekend, I pergi Tioman. Specifically pergi Salang Indah punya area. Tempat dia Masya-Allah cantik gila. Yes, I suka tengok laut and lepas bertahun tak pergi pulau I dapat pergi pulau semula. Yeah! I am so not going to brag like everything macam perjalanan ect ect here sebab normallah, dari JB pergi Mersing naik kereta then naik feri pegi Tioman. Approxiamately macam 4 hours jugak kot baru sampai pulau tu. And bila je tengok laut. Breathtaking! Penat semua hilang entah pegi mana. Excited sepah-sepah.


So let the photo talk now. 
















Yes, second day memang the whole morning kami spend time swimming with the fish. Snorkeling people. And seriously once terjun dalam air saya terus rasa macam nak amik lesen diving. Kalau luar laut nampak cantik, bila tengok hidupan dalam air siap kaler biru laut, lagilah I jatuh cinta. Kalau bawak roti korang boleh feed the fish thats why one of my friend dapat ambil gambar dengan ikan bersepah dengan dia. 


And oh, I am not a camera freak anymore! Maybe it is because of my flaw as kulit muka makin uneven due to sun burn. Thehehe, I don't really mind seriously. And first night I main volley ball. I'm sucks at it! Siap pernah terkenakan kepala orang. I met a foreigner Max, he is 20 year old but dia siap dah jalan-jalan Asia. Sungguh beruntung budak tu. So macam I have a new goal in life - but I'll keep it by self la kot. 


My camera rosak sebab tercelup air. I assume that as a fate. Need to save up money to buy new one. But this time I am so going to buy camera capable of being underwater! So tak ada possibility on masuk air dan rosak. I seriously need a part time job. 


I sangat enjoy the trip, especially when I've got the chance to meet new kids. Which I dah rindu gila kat Najwa. Tskk. Seriously need to take her out jalan-jalan when I have the time. And, I am planning to bring my family there! Need to discuss with my parent about this. Paksa mak abah snorkeling jugak! Thehe.




So long people! 


p/s: Nak pergi Pulau Perhentian please? 

4 comments:

Ailyl Rozanna said...

wah seronoknya dia pergi bercuti!

psce said...

best Woh!! next time kita g lagi ea..reramai baru have fun...

Yaty said...

yes perhentian!
da la sana pakej holiday murah :)

Diana Naubi said...

sgt best ailyl, bwk hubby u pegi sane nanti. boleh snorkeling tgk ikan. kwn i panggil tempat tu pulai chinta. haha


psce. yezza. pegi lagi ramai lagi best kot. next destination perhentian please?


yaty, i nak kumpul duit dulu then google up for the packages. haihh. jatuh cinta dgn pulau!