21 April 2011

Study week eh?

Semalam I receive this from my sister via Facebook.


Bahahaha. Screw final exams! i don't give a damn! tu pasal aku balik rumah der, kalau tak aku stress tgk org study kat utm! rindu weh study week dulu2 kat utm dgn kau & Nada Liyana Abdul Rahim. Org study, kita g karaoke & jalan2. Pastu konon2 nak tidur dulu & bgn study kul 2. Last2 pergi exam tak baca pape. Pastu pergi library konon2 nak study, konon2 bilik kau & ana byk setan, susah nak study. Last2 semua tidur kat library. Sempat baca dua tiga page je. It was fun. Skrg semua dah grad, tinggal aku sorg :(


I seriously missed old times. Untuk UTM students sekarang sure tengah struggling burn the night with books, examples, past year papers, projects or maybe enjoying the week sebab ambil paper sikit. Study week actually fun sebab tak ada class and you're the one who is in charge with your time.


After 4 years being kat UTM here is certain memories yang I boleh ingat pasal study week.

- Of course the memories with Ana and Irena. Serious bilik I time tu dah macam sarang - tilam kat bawah, katil jadi meja, kertas sepah-sepah. Satu katil je yang maintain jadi katil - konon-konon sorang je yang ada chance nak tidur yang lagi 2 orang kena stayed up study. Minum kopi sampai secawan letak 2 - 3 paket tapi end up dengan tidur macam beruang polar juga. Tak boleh belah bila tidur kat meja. Bila tension memang mandi siap-siap karoke kat U Mall. Malam makan ayam penyek without minum air. Haha. Rindu. ;')


- Time tahun 4 kot, kena buat project apetah I dah lupa, and I buat last minute. Konon-konon sambil buat assignment sambil study (alasan yang lame padahal malas). So the girls semua berulang-alik pergi L07 duduk kat meeting room buat kerja ramai-ramai. Do you remember this Eacha, Yanti, Aisyu, Miza, Shida? We're struggling gila kot nak siapkan kerja, tidur lambat. Makan mcd time tengah malam. Then bila bangun ramai-ramai pegi lunch then sambung duduk situ lagi. Pakaian? Tayah cakap, korang memang hot - pasal tu I suka gelar korang lesbo. Bhahaha. Rindu.


- Lastly, I suka study kat library sebab dapat cuci mata woo. Amagash macam bagitau weakness pula. Tapi I seriously suka tengok perempuan cantik - gila cantik some budak architecture, dressing diorang lagi. Kagum. Lagi satu I suka tengok lelaki yang berpusu-pusu pergi masjid sebalah library time azan berkumandang. Another thing that I can't forget is, mengumpat mesti guna kertas. Tengok couple dating senyum-senyum sipu-sipu sambil pegang buku, I dengan adik pun sipu-sipu sebab senyap-senyap nak sindir diorang. HAHA. Ada tu, kiterang pegi library tapi kat library pun tidur, ingat tak Ana? Irena? ;p

Still remember this Irena? Dalam toilet library pun jalannn. ;p


- Then 4th year jugak kot, I study kat bilik adik I which bilik dia dekat dengan bilik Eacha. So kalau I tension mesti I pergi naik katil dia peluk patung besar - tidur. While Eacha tengah study. Nanti reramai pun datang, main kad, main jenga - memekak. Kalau boring gila, diorang tengok family outing bergelak tawa. I time tu tak tengok sebab takut addicted. Tapi tengok diorang gelak pun macam dah kelakar kot.


- Haaa. Then I teringat I pernah study week dengan Yatie. Cannot remember when, but I stayed at her room as her roomate balik kampung. So we both doing our things as subject semua lain-lain. Yang I tak boleh lupa is time Yatie all of the sudden nak makan jagung. Then kiterang beli jagung mentah, rebus dalam kettle kakak master tu instead of using hers. Sumpah kelakar bila jagung dalam jug air tunggu direbus. Then makan sambil tengok drama. Gossip girl kot time tu. Haha. I miss this darling like so much! 



What I can say now is, university life sangatlah fun when you got girlfriendsss yang sama kepala. Even korang yang still belajar kata, kerja lagi best sebab we got paid from what we do, believe it - it is not worth it sangat pun. Time belajar korang macam bebas tak payah fikir pun macam mana nak earn money, responsibility dengan family and commitments segala. Sometimes I wish I can turn back time.



Ok, motif I published this thing is to wish to all my juniors and to those yang nak final dah, GOOD LUCK BABEHH! ♥



sokeybai!

6 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

rindu jugak study week dengan gaga :)

irena said...

semua dah tinggalkan aku sendiri kat utm :(

Diana Naubi said...

i miss gaga. mas, gaga kat mane skrg eh? ;'(


hehehe. lek la adik. kite tetap merana for 4 damn years like u. makan garam dulu - blah dulu.

!!MuTiaRa!! said...

hehe btol2 rindu..afta x jd roomate nk study kat library pon malaz..last2 dok blik tdo...

huhu adoila...bilik cm sarang ea...mmg sarang pon..tuk budak2 skema cam kite ni..d jadikan sarang study la kan..hehehe (inverse tau)

Az-Zahra Fauzee said...

hmm~
study week kene lepak an, baru result gempak...
ohoho~ (gelak jahat)

alia zarfullah said...

ALL THE BEST :)