09 April 2011

Hilang

I've missing for a while. Alah, normal thing untuk Diana, macam chips more kejap ada kejap tak ada. Kejap rajin update macam tiap jam pun nak tulis entry, nanti senyap sampai seminggu malas nak buat entry. See sampaikan gambar time pergi Melaka pun tak upload langsung. Magash. 


So ABPBH, Sam Adnan Sempit menang. Apsal Adnan Sempit? Sebab I kenal dia dari cerita itu. Ehem, I tak expect sangat dia menang sebab sebelum ABPBH kan dia macam simple down to earth masuk Melodi pun jarangkan. Tapi bila dia menang award yang time tu lepas itu tengok dia comel gila kat atas tu bahagia dapat trofi - macam tersuka dengan keselambaan dia. Bila menang overall lagilah, sumpah comel nak mati siap bawa mak naik lagi. Sure mak dia terharu gila.


And persembahan Dato' Siti time last-last tu memang worth the wait. Sumpah I tak menyesal tunggu sebab I actually not into entertainment music sangat. Cuma obsession kat DCT memang tak terkata, boleh tersengih sepanjang tengok performance dia. Comel yang amat. Boarlah berjuta orang tak suka dia cakap apesal kawin Dato K segala, pakai tudung gitu - i masih tetap suka tengok muka dia. :-)







Lepas itu memang I rasa lame sorang-sorang sebab baru nak cakap pasal ABPBH. (-.-")


Last weekend sangat ya amat boring. Ok, i memang tinggal dengan parent but adik I dua orang belajar lagi. So last week my sister tak balik. I sampai tak tau nak buat apa. Hari sabtu I dah balik pukul 4, balik rumah pun rumah kosong, sebab mak keluar. Sedih - I makin lifeless. ;'(


Hey, I seriously need your help. Berat i cuma 43kg sekarang - I nak tips gain weight tolong. Anything - tapi jangan suruh I kawin get preggy cepat. I want something effective. Hehe. Please?

2 comments:

ili said...

wah rindu kot dgn entry yana!
yana,i used to be at ur weight for a long times u know sampai i rase mcm org saket pulak ringan sgt cmtu.tp kan,tiba2 berat i boleh naik dan naik which is semua org x sangka bdn i dah naek gini..

emm i rasa mmg takde cara laen unless mkn,mkn dan mkn.dont limit ur foods.mkn saja apa2 pon buat masa sekarang.eat as much as u can sbb maybe metabolism u tinggi mcm i sbb tu mkn apa pun n byk mana pun still ssh naek sbb mereka terhadam sgt cpt!haha.n please,mkn on the rite times babeh.do take ur breakfast EVERYDAY n kalaw bole take rice twice a day paling kurang.metabolism tinggi need more karbohidrat i guess sbb berat sikit.

so itu jela yg i buat..kalaw bole hari2 mkn pd masa yg sama sbb body akan memorize n akan maintain u punya sistem pencernaan.so bdn akan tahu berapa lemak yg sepatutnya simpan n berapa yg patut cerna n keluar.lebih kurang konsep org work out lah..hehe ini apa yg i fhm la.so try it out k.dont worry too much sbb perasaan pon bole pengaruh berat bdn u know.

chill dear!

~ PiDOT ~ said...

mkn ubat cacing.. cacing byk tuh.. haha