29 March 2011

Sunday with him

Ahad lepas time I bergigih sapu daun kering depan rumah, I received a text from a friend time matrix dulu dia cakap Dafi datang UTM malam Ahad. Tiba-tiba je I teringat lagu "Bila Terasa Rindu". Fine, rindu, rindu gila. Terus masuk dalam minta permission mak keluar. Fact about me, I jarang dapat permission untuk keluar malam. 


Sampai je sana I kena tunggu like an hour juga sebab Dafi balik hotel. Thank God my friends ramai yang ada. So macam tak adalah awkward sangat time semangat tunggu Dafi sampai. Bila dia sampai, my friend cakap - ikut je dia masuk backstage. Oh my, oh my, I rasa macam lucky gila!


Time dia sampai kawan I kasi brief sikit. I memang dah teruja sorang-sorang. Doa dalam hati semoga Dafi ingat I lagi. And suprisingly dia cakap, macam pernah jumpa. Ok, I terharu gila, dulu I siap hantar dia pergi carpark sebab nak cakap-cakap dengan Dafi. Macam gitu sekali punya fan wa cakap sama lu. ;')


I bukan fan Akedemi Fantasia, jujur I cakap, I cuma tengok AF5 sebab ada Dafi semua performance dia pun I tengok. Lepas-lepas tu and up till now, I dah tak tengok. And time Dafi terkeluar pun, I never expect I akan nangis. So sekarang I faham perasaan orang yang nangis bila orang yang diorang rooting for tu terkeluar. Faham gila.


Awal-awal tu Dafi still practise dance. And seeee dia sangat comel bila dia cakap, "CHOPPP!!" When is the last time I cakap that word eh? Alahaiii. Comel!


Sebelum dia naik, kawan I suggest I snap gambar dengan dia. So I dapatlah ambil 2 gambar dengan Dafi. Hehe. Memang I am so going to print the photo buat kenangan. One of the best memory of 2011. I met Dafi again. 



Two person selain I dengan Dafi is my friend time matrix dulu. Terharu bila diorang tau I memang fan bagai dengan Dafi. Din and Mai, thanks ok darlings - kawin jangan lupa jemput - korang memang sweet couple dari matrix dulu sampai sekarang. Can't deny that. 


And gambar time Dafi nyanyi lagu Bila Terasa Rindu single dia yang sebelum ni. Haa. Fav colour Dafi adalah merah. See how redish he is. I memang terfikir nak pakai baju warna merah but can't find matching shawl to wear, end up with pakai baju yang dah siap gosok segala.

Lighting yang cukup mantap kan? Or camera girl yang hebat? LOL


Lastly, I nak berlagak cakap I record dia nyanyi single baru dia Euforia. Siap dah upload kat FB letak kat fan page Dafi lagi. Semangat gila kan?




Lirik Euforia


Oh wanita sungguh jelita tak terkata / Seumpama phoenix dari syurga berbicara / Segalanya bagai berada di angkasa / Begitu indahnya tika berdua / Akhirnya baru kini telah sedari berkali-kali / Selama ini semudah / A.B.C cinta / Semudah A.B.C dusta / Pernahkah kau fikirkannya? / Ku rasa euforia / Ku rasa euforia / Tika tak bersama / Ku rasa euforia / Bebas ku darinya / Ku rasa euforia / Awas-awas jangan sampai tak terlepas / Daripada satelit sasaran yang merimaskan / Segalanya bagai dilema yang menggila / Tiada indahnya lagi berdua / Akhirnya baru kini telah sedari berkali-kali / Selama ini semudah / A.B.C cinta / Semudah A.B.C dusta / Pernahkah kau fikirkannya? / Ku rasa euforia / Ku rasa euforia / Tika tak bersama / Ku rasa euforia / Bebas ku darinya / Musnahkan segala fobia yang membelenggu / Pergi dariku / Gunalah segala formula / Lingkari makna kembali semula / Sudah pasti dan sepastinya tidak terima / Segini sempurna / Semoga akhirnya bersua padahnya / Kau temui karma


Suka betul I dapat duduk depan lepas tu rakam. Lepas itu teringat balik pasal Bruno Mars. Tolonglah, tolonglah murahkan rezekiku untuk dapat tiket Bruno Mars. Haih. Tak memasal. Habis je Dafi perform dia ada sesi ambil gambar autograf. Semangat sanggup I beli baju Pesta Konvo UTM sebab nak juga minta autograf dan ambil gambar of course. But this time guna henpon kiteww je - so megapixel ke longkang.


Kita ambil gambar berdua aja dia dia uolss. Heleh, sebelum ini pun ada gambar berdua dengan Dafi. Orang ramai siap rapat-rapat selisih bahu lagi. Sopan betul kita bila berdepan dengan Dafi. (-.-")


And then PA Dafi kasi krew pesta konvo a bunch of promotion CD Euforia. Then minta Dafi tanda tangan CD tu. I nampak aja benda tu dah bisik-bisik my friend tanya macam mana nak dapat. Dah la I memang berdiri macam tunggul tepi meja Dafi. Maybe dia terperasan aksi sedih mata Shin Chan bersinar. Terus dia tulis, To: Diana - tanda tangan - kasi Diana. My gashhh. *pengsan*


Sejuta kali I terharu malam itu. I memang obsess tapi paling mampu pun I pandang non stop. Tak adalah jerit bagai budak sekolah Dafi-dafi-dafi, mengeletek segala. I am 24 years old now kot - gila hapa nak buat perangai gitu. Bila sampai kereta masukkan CD dalam player baru I mengeletek sorang-sorang on the way balik rumah. Haha. Orang tak nampak takpe. 


So I might say, I have a super blast weekend! Dah la Sabtu berjalan Melaka, Ahad I got the chance to meet Dafi. Happy!


I am going to update my jalan-jalan Melaka soon. Insya Allah. 




p.s: Besides of Dafi, artis malaysia lelaki yang I suka excited terlebih adalah Fizo Omar. Hehe. 

4 comments:

tuan empunya robok said...

diana! mcm mana you ltak vdeo dekat fb in your blog? embded code ke? how how..teach mee.. ;) hee.

Diana Coco said...

u bukak page video tu then ada certain link bawah share tu, nanti ada satu embed this video. terus dapat link tu. :D

Anonymous said...

upload la lagu euforia dri album Dafi yg U dpat tu kat ur blog.

Arief Arf said...

sal dafi pakai life jacket?
hahahaha