26 July 2011

In a blink of an eye - shooting star

Aku suka langit, sebab terbentang luas.
Cuma awan yang berkepul comel berlatar belakangkan warna biru.
Atau bila malam, cuma pekat malam daihiasi kilauan bintang.
Sungguh aku kagum dengan ciptaan Tuhan.
Dengan hanya memandang langit aku tenang.
Persetankan kanak-kanak berlari-lari.
Persetankan  bateri blackberry dah habis.
Persetankan semua.

Malam ini aku ingin bercinta dengan ciptaan Tuhan.
Malam ini aku ingin lemas dalam pekat malam
Disinari bintang yang bagaikan teman pendampingku


Ok what the fish?


So tadi I gembira hadap bintang. Yes, I do love langit the most besides of pantai biru. Tapi biru bukan warna kegemaran saya, merah melambangkan Diana, merah melambangkan kekentalan dan kedegilan saya. Bahahaha. I bercadang nak kira bintang tapi langit terlalu luas so I gave up after counting for about belas-belas sambil konon-konon nak cari buruj.  Tapi sampai sekarang I cuma ingat buruj pari sahaja. Lame gila okey. And I pun putus asa mengingat bentuk buruj lain.


Tiba-tiba time tengah berborak dengan kawan I, I ternampak satu benda shining moving like a shooting star and dia hilang. It was like few seconds! I don't even get my friend to look at it. So I yang hoping it was a shooting star diam-diam make a wish ok tak diam, i whisper dengan frekuensi yang boleh didengar tapi tak kuat kalau tak fokus. Suddenly kawan I ni boleh gelak besar. Damn I rasa lame gila sebab berbisik instead of wish dalam hati je. Grrrr.


Oh, I am not saying I do believe in shooting star to fulfill my wish. It is just something is my mind that I am hoping that it will come true la kan. Hoi, mana ada orang tak ada keinginan. LOL. Dalam doa juga kutitipkan impian dan harapan itu.


No wonder ada lagu can we pretend that airplane in the night sky like a shooting star - having that chance adalah macam amazing! So I am safely arrived home now and gonna end my Monday in bit.



Good night people.




p.s: What are you gonna wish if you have the chance to blow a birthday candles or when you see a shooting star or when you tossing coin into the fountain?

3 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

oooh... ape wish kamu diana?? hehe

Diana Naubi said...

Mas, rahsia. :D

^_^ said...

nak kawin dgn fizo omar, lee min ho, dafi.. haha.. tau sgt!