25 July 2011

Kerja

I rarely talk about my job here. Sebab? I don't think my job is something fun to do. Yes, I do love the people there and the environment except that I don't really like the meeting la kan. To be the only girl in progress meeting every Monday makes me suffocates. I don't like the way people talk harshly. But what to do, construction lane - what do I expect?


After working for about 10 months, I learn to be more capable of listen to super harsh words and sometimes I need to bear with obscene language. Which as a woman, I felt - uncomfortable. But dah get used of it kot. Now I dah ada telinga kebal, badan gagah, semakin kental, semakin merepek dan semakin gelap - all thanks to my job. Oh tidak lupa - semakin stress!


My site ofis adalah di Danga Bay, but jangan salah faham ingat kami terletak dalam Iskandar Malaysia punya bangunan - tidak se-grand itulah! Ofis I chillex nak pakai seluar jeans, selipar jamban masuk ofis pun tak ada orang nak pandang macam ayam masuk kandang kambing. Bhahaha. Even I pun suka kaki ayam tak pun pakai stokin je kalau kat meja sendiri. And dekat tingkat dua ofis ada 5 penduduk tetap which 4 perempuan 1 lelaki, yang lain memang kalau perlu baru naik tapi sumpah sunyi kalau semua sibuk buat kerja. Tapi I ni macam separuh-separuh, kadang-kadang I jual kulit I dekat site bila paperwork banyak barulah I jadi patung kat tempat sendiri sambil sumbat telinga pakai earphone dengar song of the day. Sambil melihat kertas bersepah kat meja. Dulu I keep wondering why my boss punya meja selalu selerak, now I know why - bila dah kemas meja lagilah tak jumpa benda yang nak dibuat. HAHA.


 Ini adalam meja kerja I. Which tak pernah kosong dari kertas. Sepah gila and I am not intended pun nak kemas. BB kena ada atas meja selalu sebab phone I bisu tak keluar bunyi, so kena berharap dia vibrate suruh pergi site. Kalendar adalah perlu yang amat so boleh check bila nak weekend. LOL


 Site. Kalau orang JB sure lalu sini. Kami gelarkan tempat ini TAR Interchange. Time gambar ini diproduce jambatan lama telah di-demolish. Haha. Malas nak explain lebih.


 Ini pula kawasan Mainline. Dari Danga Bay terus keluar kat Kampung Danga. Seronok bhai tak jam kalau pegi balik kerja. Cuma kena tahan dengan guard je la kan. Apehal tah mengada gila nak tahan orang padahal, I la antara kuli-kuli untuk site. LOL. Oh, kereta comel itu adalah kereta untuk ke site - dan ia adalah manual.


 Ehem, dalam kereta. Kalau dulu I paling takut bila Boss I suruh bawa kereta ni. Lack of confident kot bawa kereta manual - malu lagi kalau dia mati tengah jalan. Tapi sekarang I merely say I am okay if disuruh pergi lab jauh-jauh bawa Jimny. Apa ada hal, kalau mati buat muka poker je ah. Maybe nanti kena beli sticker P tampal kat kereta ni. Ohh. Nampak safety boot tinggi tu, I rasa macam zaman berequestrian dulu.



 Kat site I tak takut dengan cahaya matahari ataupun possibility terpaksa naik tempat tinggi. Tapi I gerun betul bila machine besar-besar tu lalu tepi I. Seriau sikit. Tak tau kenapa rasa macam kurang selamat kalau benda tu ada dalam radius dekat. So biasanya memang I akan make sure ada jarak dengan mesin-mesin bergerak. Hehe.



 Memang minta kena penalty dengan Safety Office. Seratus. Tapi belum kena saman lagi and tak nak pun kena saman. Cuma sehari tu memang tak prepare untuk pegi site pun.



 Ini adalah luncheon troops saya. Haha. Kalau ada I mesti ada photo gedik yang mintak lempang even tengah tunggu makanan. From the left; Raha, Fairuza, Arniza and me. Mulut mesti kena gitu sebab I rasa hot bibir gitu. *lempang-laju-laju*


So well, kerja yang ordinary untuk orang ordinary macam I. Hihi. Oh, nak tengok kasut kegemaran kat ofis?


Bought it for only RM5 dekat kedai Jepun pelik dalam Jusco Bukit Indah. Selesa betul dan rasa comel. Tetapi tidak sesuai digunakan di simen yang kotor berhabuk.




Enough for now, have a great Monday all. 


x.o.x.o

4 comments:

Rapunzel Cikilolo said...

finally ade cerite pasal your job :))

Zulfahmi Abidin said...

u tau. skrg i makin takut nak ganggu u time u keje tau.hrmmm.:(

H said...

lawa croc pink..

Diana Naubi said...

Mas, hehehe. tak best kan keje i? biasa je pun.

Zulfahmi, kalau i tak reply ke ape ke mmg sumpah i mcm xde masa sgt. sorry!

H, thanks. tanak bwk dah croc masuk site.