30 July 2011

New boyfriend

Few months ago, I dah pandang-pandang dia dah. Then sibuk je tanya-tanya orang pasal dia. Siap kalau keluar mesti I cari peluang nak jumpa dia, kononnya nak kenal lebih dalam la. Dalam beberapa bulan tu juga I berkira-kira untuk move to the next level la kononnya. Sungguh, I ni pantang - kalau dah jatuh cinta mesti I nak bersama. Tapi tetap la ingatkan diri kalau bukan jodoh dan ditakdirkan tidak bersama, kena redha. Berbulan I fikir. Last-last I minta pendapat mak. Nasib mak terima pilihan hati I. Akhirnya setelah berbulan I berjaya bercinta semula dengan sebuah camera. 



Introducing him. Yes, it is a him as previous digicam I is a her and dia selamat tidak boleh digunakan setelah didapati lemas sewaktu percutian ke Tioman beberapa bulan lepas. Hoi, merana tau tak, tak ada camera dan hanya bergantung kepada Ipod Touch I yang bermegapixel sedih. Pasal itu I terpaksa beli sebuah camera baru. But I am satisfied with my decision. Dari zaman belajar kot I nak DSLR punya lens punya camera. Yes, I tak beli DSLR sebab dia besar tak boleh masuk handbag.


Even I am still a newbie untuk binatang itu, dalam 10 gambar, 2 gambar je cantik. LOL. And I tak sempat lagi nak bercinta sangat dengan benda ni lagi. Hehe.


Anyway, sekarang target I adalah upcoming Raya, Sabah for a friend wedding September and Korea on October! Oh my, oh my. 


Now, I would like you to suggest me where should I visit around Seoul? Time tu probably tengah autumn. I nak try blog pasal vacation. Ya Allah panjangkanlah umurku, murahkanlah rezekiku, pertemukan jodohku di Korea nanti. *lempang diri sendiri* Pemintaan last tu tak boleh belah.



p.s: I suppose to update this semalam. Tapi too busy semalam. Gonna update more soon.
p.p.s: Miss me much?

3 comments:

Cik Zety said...

koreaaa ? waw~ ohsem :)

V said...

oii.. pinjam itu kamera?? blh la..

shah amirul said...

fuyoo kamera baru!