12 October 2011

Kena Laknat

Mungkin sebab aku selalu sakitkan hati orang, aku kena laknat. Tak dapat kecap bahagia dalam hidupcinta. Sampai sekarang aku fikir, laknat malang ini nak berbekas kat hidup aku sampai bila? Sampai aku dah dimaafkan? Sampai aku betul betul dah lupa apa makna bahagia? 


Kadang kadang, suka aku maki dalam hati, salahkan hati/perasaan sendiri yang tak penah nak sync dengan otak/akal. Otak fikir lain, hati minta lain. Macam ditelan mati emak, diluah mati ayah - nak bunuh diri dosa besar. 


Kadang kadang aku pun tak faham, kenapa kena ada rasa bersalah, kenapa kena buat orang rasa bersalah. Padahal semua orang buat salah semua orang pernah menyalahkan orang. Biasalah, karma.


Kadang kadang aku lagi tak paham, apesal dalam setiap bulan mesti ada satu point yang aku akan jadi kalah pada emosi, padahal aku well aware akan kehadiran saat saat ini, tapi tetap kalah pada keadaan. Nak emosi lebih-lebih pulak, sambil tarik tisu dari kotak tisu lap peluh sebab buat arobik ikut rentak musik tadi. 


Malam!

4 comments:

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

susah kan kalau hidup based on karma? kena teguh dengan prinsip selalu berbuat kebaikan sehingga tiada siapa terguris. oh, impossible kot-,- we are humansssss..

DawaiKokot said...

babe..i broke up with my ex after 4 years of our cintan cintun period.....then dekat 2 years i xpiki lgsung on cintan cintun...sbb terasa mcm kene karma jugak...buat jahat dibalas jahat...tapik...jodoh tuh da ditentukan...i met my fiance in a short period...br knal 2 hari da dating,...n a week after that dia jumpe family..n 3 month after that we engaged....ape2 pon...kembali pada Allah n HE will give u the best for ur life...juz follow the flow babe...

Diana Naubi said...

stress gini stress!
hehehe. terpaksa bergigih utk at least buat the other party tak marah dgn kita sgt. tu la i selalu relate karma dgn bitch. haiyoo.

Diana Naubi said...

waii, hope yana punya life jd mcm wai, jodoh laju siot. and u're lucky kot! serious yana takut things tak falls perfectly like i want it to be. psl tu ada point je mcm nak emo sendiri.