18 July 2010

Review - Ong Bak 3 dan Eclipse

Sebab semalam hari cuti jadi terlebih rajin untuk keluar menonton wayang. Ramai yang dah tengok Eclipse, I baru hegeh-hegeh nak check tiket. Lepas itu sebab paksa bf teman tengok Eclipse, diri sendiri pun kena tengok movie pilihan kekasih which dia pilih cerita Ong Bak. Haih haih. I bukan orang yang suka tengok movie bukan bahasa familiar, tapi tak apa hidup kena adil.


Sebab I tengah bosan menunggu dan macam dah lama tak berkongsi. Mai mai, my own review of Ong Bak dan Eclipse. Atau mungkin bukan review tapi comments. Haha


Ong Bak, seriously I don't really give fully attention dekat cerita ini. Most of the time I pegi main dengan bubole - tweeting. I tak pernah tengok previous Ong Bak so I memang clueless pasal kes ayah dia. Tapi tetap cuba konon-konon faham. Pada I ini bukan cerita action, tapi cerita berunsur violent melampau. In real world kalau orang kena pukul begitu teruk mesti dah mati dengan dramatik. Tapi I dapat moral of the story dari cerita ini, berdendam tu macam negative punya aura - jadi avoid yourself dari berdendam melampau ataupun simpan perasaan benci. Kalau too negative kita tak boleh think straight lalu kehidupan porak-peranda. So last-last lepas hati dia suci dari hasad dendam serta benci, baru burung gagak creepy berwajah manusia itu kalah mati. Haha. And I juga perasan yang orang Thailand yang berlakon cerita 'action' tidaklah kacak, macam orang biasa-biasa sahaja. Kira I masih untung tinggal kat Malaysia sebab kacak sikit dari lelaki Thai tapi tak boleh kalahkan ketampanan lelaki Korea. Nanti kena buat entry pasal lelaki Asean rating paling hot. ;-p


Seterusnya, Eclipse yaw baby! I bukan pembaca buku twilight saga, cuma tengok movie harap maklum. Jadi dari awal cerita twilight, I suka Edward sebab Jacob kurang terampil berambut panjang. Tapi bila New Moon dah seterusnya seterusnya, I am sure I memang Team Jacob. Sebab Edward too skinny, too pale and too lovely - untung dia sebab dia seekor vampire. Lain pula bagi Jacob, bersasa, berkelakian dan juga sweet. *drooling* And, I benci gila sama Bella sebab dia tamak semua lelaki dia nak konon-konon yes I am perfect lelaki yang unik semua nak kat I. Dah la Bella herself macam pathetic sebab life dia hanya Edward, sedikit Jake - macam tak ada girlfriends untuk hang out dengan. Menyampah.

So Eclipse memang banyak cakap. Tapi banyak cakap pun sebab nak bagitau jalan cerita bagi kita-kita yang tak baca novel. Action memang macam kita excited tunggu tapi last-last kejap je action. Agak hampa, tapi tak apa I tetap suka Dakota. Dia sungguh talented walaupun masih kecil. Once habis semua movie Twilight Saga I memang akan beli full set buku. Mesti! Tapi nak compare tiga-tiga I suka yang New Moon lebih dari Eclipse. And I memang tak sabar nak tunggu Breaking Dawn.


So yeah, I plan nak tengok Inception by next week sebab ramai cakap best. Dan semestinya Salt!


Till then readers! X.O.X.O.

3 comments:

Nuha said...

Cullen 's such a pretty boy.. Jacob more manly..:)

~ PiDOT ~ said...

ECLIPE XBEST.... LANGSUNG..
CAM LANGSUANG..

SALT LMBT LG...
INCEPTION CAM BEST..
HAHAHAHAHA

Diana Naubi said...

agree nuha!!! but i'll go for manly jacob.

mai tgk salt sama eiii. andddd, eclipse if baca buku much better kot. kena beli buku ni!