06 January 2010

Bengang

Ok, ini bukan lagu Bengang Akim tu.

Pernah tak kau bengang tapi kau malas nak cakap apa. Sebab kalau kau pegi complain kau bengang kejap lagi nanti ramai pulak yang nak bengang dengan kau. Lepas tu bila kau fikir-fikir balik kau bengang tanpa 'solid reason' so macam membazir kau nak rasa bengang betul-betul tapi kau sure yang dalam hati kau tu macam ada satu amarah yang patut kau explodekan daripada kau pegi pendam buat sakit hati sendiri. Kau tahu tak bila jadi gini semua benda kita buat pun jadi macam aneh macam minta maki. Bila kau control diri kau dari bengang dengan orang lain, kau cuba act macam tak ada apa jadi sebenarnya kau boleh rasa kau ni tak pandai. Sebab kenapa kau nak jaga hati orang lain bila kau sendiri pun rasa tak terjagakan? Okay, mungkin dalam diam kau memang baik sebab pandai jaga hati orang. Tapi bila kau pegi complain kat orang lain, tu dah jadi hipokrit. Kat depan orang kau bengang kau baik tapi belakang dia kau sibuk complain. Dari bengang jadi hipokrit. Lebih baik kau duduk diam time kau bengang tak payah buka mulut burukkan orang lain. And nak avoid dari buka mulut cerita kat orang lain kau duduk kat bilik diam-diam sambil main game Yahoo. Tak payah pegi kelas. Oh, I saja nak bagitahu alasan I tak pegi kelas pagi ni. HAHA.

.

.

Semalam I pegi aerobic dekat gym UTM. Ceh, kurang kerja betul padahal BMI I kena kejar 6kg lagi mengada nak pegi gym. Angkara Lesbo seangkatan la ni. Jadi semalam baru I perasan I ni lampi dalam steps tarian. Haha. Terkial-kial I cuba nak ikut steps instructor tu. Siap berhenti tengok lama-lama baru buat. Then baru I perasan lagi, I ni skinny ok! Dah la tinggi then keping. Hodoh betul. (-.-") Lepas ini I tekad nak gain weight. Bukan tiap-tiap kali pun I cakap gitu ke? Kali ini I tak nak depends on supplement tapi I betul nak makan banyak. Nyeh~ Oh, balik tu kaki I lenguh badan I sakit, sampai bangun pagi pun rasa sakit. Pasal tu tak dapat pegi kelas juga. Mungkin.


Obvious, kaki bangau. ;-p


Ok, bye!

4 comments:

FatinNadiah said...

meh bg i kaki bangau u tu.
u amek lemak i..
meh cni meh..
btw, i dpt interview pembantu tadbir kat UTM.
hehehe. xtau nak g ke tak. :)

Mohd Hakim said...

hee. u, if boleh transfer lemak sure i da amik kt ramai org punye. u dah ok la! skinny tak bgs.
try je la interview tu. nanti i boleh melawat u keje. haha. dah la tak penah jumpe u sehh

Mohd Hakim said...
This comment has been removed by the author.
Mohd Hakim said...

alamak, i lupe gune laptop hakim, so muncul name hakim. lupe nak log out. Diana Nehh!