03 January 2010

Saman?

A good driver, no?

Ok fine, tadi pak cik I dapat satu surat dari Polis Trafik Malaysia bagitahu dia ada saman yang masih belum bayar. So dia check yang guna message tu. I ni yang gila gelabah sebab selalu bawa kereta laju pun cepat-cepat try check juga. So I type dan send ke 32728. After few minutes I dapat message;


Terdapat 2 saman berjumlah RM400.00 sehingga 03/01/10. Saman terperinci taip POLIS SAMAN [noic/nokend] [emel] & sms ke 32728.


Ok, damn, I senyum kelat sambil pandang muka adik I and tunjuk message. Kejap lagi mak perasan, mulalah drama bila masa kau dapat saman. Muka I memang pucat kot sebab abah ada sekali. Confirm, kejap lagi lepas pak cik balik I kena basuh. I tak puas hati, pergi message lagi sekali nak tengok terperinci. Email masuk.


BERIKUT ADALAH SENARAI SAMAN SEHINGGA 03/01/2010:

POLIS: Saman 1 9/24/2008 1:35:00 AM JOHOR BAHRU RM100.00 T/PATUHI ISYARAT L/LINTAS 1-BBB740299

POLIS: Saman 2 12/30/2008 7:47:00 AM JOHOR BAHRU UTARA RM300.00 HAD LAJU 1-AAA699502


Ok, fine I kalah. Memang zaman dulu kala I memang racer. Sebab influenced by cerita Death Race. Miahahaha. Tapi bila masa I tak patuhi isyarat lalu lintas? Eishh. I kan pemandu berhemah lepas pernah kena saman RM600 dulu. Ok fine, cukup seribu layan saman kereta. Lepas ini I tak nak drive lagi. (-.-")

Lagi satu, kenapa tahun 2008? Road tax dah selamat tukar dah. Mesti diorang baru update system. Kita tunggu bulan 6 nanti time tukar road tax lagi. If lepas, I tanak bayar saman tu langsung! *Muka evil* Eh kejap, jangan polis trafik baca blog ni sudah, sure kantoi. Haha.


Tambah resolution tahun baru lagi;
#6 Pandu kereta dengan berhemah macam baru pas lesen semalam
#7 Avoid saman! Kau kan fav dapat saman dari guard UTM & polis Diana. ;-p


Hebat betul new re-born baby ni buat entry sampai 3 dalam sehari. Balas dendam apa?



Mak dah suruh pack barang balik UTM, oh sedih. Goodbye fellas!

4 comments:

thepinklover said...

welcome back bebeh.
i'm glad anda kembali.ehe.

AmberlyThrower said...

任何事都是由一個決心,一顆種子開始。..................................................

Diana Naubi said...

thanks endang. kan i dah ckp, i ni da addict dgn blog. perasan na stop blog pulak. heee

ChUcK SaGaCiOuS said...

haha...trikh saman u...
one day b4 alif's brthday...
i still ingt ape yg i buat
mlm tu...n i still rmmbr
pkatan kita sorokkn knci
keta dia n u pura2 ade hal
xjdik kuar ngan dia...n where
were u b4 dat???hurm2...