21 February 2010

Fairytales-nightmare

Sebab pilih sleepung beauty adalah kerana selalu berangan kalau tidur banyak bakal dicium putera kacak. Nyehnyehnyeh!


Kalau kecil-kecil dulu i kena sogok dengar cerita fairytales. Pasal cinderella dan prince, pasal sleeping beauty dan prince charming. Semua pasal putera-putera kacak. Kalau cerita pasal katak pun mesti ada kaitan dengan prince, prince yang terjadi katak sebab sumpahan.

Tapi sekarang kalau tanya budak-budak, apa ciri-ciri lelaki idaman sekarang, mesti diorang akan kata nak vampire hensem macam Edward Cullen. Kalau dulu i pun akan pergi excited ohh Edward Cullen, tapi bila dah tengok movie tengok pelakon yang melakonkan watak Edward tu tak memberangsangkan, rasa macam kurang minat nak tengok. Maybe patut baca buku lebih lepas tu tak payah bayangkan muka pelakon tu, letak someone hotter dalam bayangan. Si Jacobs tak boleh jadi bayangan Edward sebab Jacob tak pale.

Eh, balik kat motif nak tulis entry, so zaman fairy tales dah habis. Sekarang musim vampire babeh. Walaupun cerita melayu pun nak ada ke-vampire-annya. Nyeh, siapa tengok Siong? Ok, i tak tengok sebab tv kat utm tak seronok.

I tengok mostly cerita vampire. True Blood, Vampire Diaries, Twilght Saga then ada time tu ada cerita Vampire Assistant pun i tengok. Semua cerita ni i rasa paling logik VD. Even Stephan bertubuh kecil, tapi agak attactive. Muka dia selalu cramp and logik untuk Halena//Elena untuk tak suka dia. Apa kes manusia nak gila obsess dengan bloodsucker. Kalau korang rasa bercinta dengan vampire cukup cool, cuba bercinta dengan serial killer yang tengah angau dengan korang. Ada possibility kita akan dibunuh.

True blood tak menarik sangat sebab tidak bercover-cover. Then i tak suka ke-b***h-an perempuan tu sebab dia macam proud untuk ada boyfriend vampire. Tapi i tetap tengok dua season dia sebab dah terbeli cd.

Eh, i tak nak buat synopsis cerita. Malas. Cuma i rasa aneh, kenapa manusia tulen still nak buat cerita vampire yang kita tak sure betul ke tak kewujudan diorang. Then bangga-banggakan cinta terhalang manusia-vampire. Nyeh~


Maybe lepas ni ada cerita manusia bercinta dengan hantu pula. Mungkin. HAHA.



Ini cerita VD. I lebih suka Damien dari Stephan. Eh, cantik betul dress halena. Kan?



Boyfriend tinggal kenangan, Godric. Vampire paling tua dalam TB. Oh, comel! (Tade la muka lemah.)



Ni pun layak dipanggil vampire sebab hot. Tidaklah lembik. Ni eric, dalam TB.



I tak suka bila diorang ni jadi main actor/actress, tak menarik. Lagi, TB

2 comments:

FATEEN DAYANA said...

Haha. Ur post membuatkan i nk gelak but quite true sume yg u ckp. Kalau tnye mne2 girls skrg suma stock nak vampire je. padahal, ntah wujud ke x tak tau la kan.
but i ske vampire diaries ! :D
stephen lg best dr edward. hihi

Diana Naubi said...

agree! i tak nampak apa hotnya si robert pattinson tu. if baca buku ada juga excitednya.
stephan baik. syg dia tak tinggi. Heeee~