22 February 2010

Hey BFF

Entry kesayangan untuk orang kesayangan pada hari bersejarah penuh cinta.


First of all, kalau orang tanya i siapa bff i, sure i akan senyap sambil fikir-fikir. Lepas berjam-jam kerut-kerut dahi pegi check semua kawan-kawan dari zaman childhood sampai dah tua macam ni, someone je dalam otak. Adik perempuan kesayangan, Irena. Maybe korang boleh rasa i ni macam loser sebab tak ada bff lain ke? Heh, i don't really care sambil nyanyi lagi nobody part, "how can i be with another i dont want any others i want nobody nobody nobody nobody"



Dulu time sekolah menengah memang kitaorang dah tak rapat sangat sebab lain sekolah. So kadang-kadang je baru share cerita atas katil. Bila dah masuk matrix pun i macam jarang jumpa dia then dah kat utm pulak, si adik pegi matrix. So memang kiteorang jarang cakap dan jarang telefon bergayut kongsi cerita. Tapi since dia pun dah sama U, so macam semua benda i tahu, dia pun mesti tahu. Jadi macam semua benda pun kitaorang share. Jadi dah besar-besar kitaorang pun jadi close sekali lagi. Eh, makin close mungkin.

Walaupun sama U, sama tempat kediaman, sama fakulti, i jarang terserempak dengan dia. Jadi kadang-kadang i still pegi call dia and bergossip. Bila sampai hp i dah nak kena bar, i sanggup jengah kepala luar tingkap lepas tu panggil adik keluar balkoni berbual. Cukup romantik. Haha. Bila dah nak dekat weekend, mesti si adik ni dah sibuk-sibuk message suruh packing barang cepat sebab dia tak sabar nak balik rumah.



Kenangan kecil-kecil yang tak boleh lupa;
1 - Kena pukul dengan senduk oleh emak sebab kita berebut nak baca buku Asuh. Mungkin bising sangat sampai mak boleh marah sangat-sangat, siap pegi koyakkan buku Asuh tu jadi dua bahagian baca sorang satu bahagian. Ok, i kecil-kecil memang nakal nauzubillah!

2 - Ada time tu i tidur petang dengan si adik. Bila terbangun tengok rumah kosong, mak abah semua tak ada. So konon-konon nak cari mak. So i ni nampak periuk nasi gerak-gerak, so dengan sengal kanak-kanak i pegi buka periuk nasi sambil panggil mak. And si adik boleh ikut jejak langkah kakak dengan panggil mak dalam periuk sama-sama. Maybe kecik-kecik i ingat orang boleh masuk dalam periuk. Maybe.

3 - Ok, adik kaw ingat tak cerita screw tu? Hahahahaha... i'm not telling it here, but sangat funny ok kaw! ;-p



Fyi, hanya dengan adik beradik sahaja i selasa berbahasa kau-aku. I boleh cakap kau-aku dengan macho bila dengan adik beradik.


Sekarang semua benda pun kita share. And kita ada idola barukan adik? Kak Suria. Lepas ni kita jadi bff bertiga ok. U know the rules.


Eh, i rasa i dah lupa motif tulis entry untuk adik kesayangan pula.


♥ HAPPY BIRTHDAY IRENA SAYANG ♥


Lepas ni kalau kau nak shopping baju, jangan lupa ajak aku. Kalau kau nak gossip jangan lupa share dengan aku. Kalau kau tengah in the mood of nak berwawasan jangan lupa cari aku. Kalau kau rasa nak pegi ***a* time aku call jangan malu-malu bagitahu aku. Kalau kau rasa takut gila dengan kucing jangan segan suruh aku halau kucing tu. Kalau kau rasa duit yang kau simpan banyak sangat jangan lupa share dengan aku. Kalau kau rasa badan kau berisi sangat jangan lupa jadikan aku idola flat tummy kau. Haha. Kalau kau sakit dalam bilik single room kau tu jangan lupa bagitahu aku boleh tak?


Nanti kita keluar okey, lepas test kau esok. Nyeh-nyeh.



Oh, i tak peduli kalau orang nak cakap i loser sebab bestfriend i adik i sendiri sebab i tak boleh deny yang certain time the way i fikir ini pelik, then adik i boleh agree pulak dengan i. Hehe. I tak ramai kawan yang i trust, so having her buat i rasa secure lebih sikit.




Eh adik, kau penah kutuk aku kat belakang ke? Condemned me? HAHA.




p.s: Tak sempat makan kek mak beli. Sebal!

6 comments:

shahril said...

yana..rina dh bc siap suh ril bc..tp nk reply je tenet tros putus..
paperpn..happy bday tuk rina!! n paperpn cite psl screw tu mmg klaka..jg2 ble magrib..setan byk..

irena said...

hahahahaha. i laughed like a crazy person sorang2 dalam bilik bila baca entry kaw. tak boleh blah, kena pukul pakai senduk tu. mak garang gylaa kan dulu, sikit2 nak pukul. peace mak! nasib skrg okay, mintak kawin pun dia on je. yes2, we read asuh. ceh, kecik2 alim, kaw ajak akuw baca asuh la, tatih la, kawan la, komik anak2 sidik la. dah besar, kaw ajak akuw bukak youtube tengok lina geboy. kakakaka.
=DD

mok, cerita screw kaw kasik diam. biar pecah di perut, jgn pecah di mulut. =P
maluuu ooh.
kaw tak igt cerita kita nak mandi dalam besen blkg rumah, lepastu kaw suruh akuw amek towel. akuw pun dengan bodohnya konon2 nak takutkan kaw, so akuw pun tutup kepala n muka dengan towel, pastu siap buat tangan dua2 kedepan, (macam pocong tu) tetiba, booomkebaboom!, akuw terlanggar pintu besi blkg rumah kte kt simbang tu. siap kena benda tajam kat pintu tu, kepala akuw pecah, lalu kena hantar g clinic, jahit. semuaa kaw punya pasal. =D

lepastu dulu kita selalu pakai dress, pergi kotaraya, main kreta mainan besar yg battery tu, lepas main, kte makan kfc. kaw igt?? kaw igt??

thank u for this entry, kakakku sayang =)

ps : akuw tak close dengan kaw just because u're my sister or i'm loser enough smpai semua org tanak kawan dengan akuw. but i think u're fun to be with. so, akuw pun kawanla ngn kaw je. =))

pps: gemoknyaa akuw dalam gamba baju bestfriends tu. tanak pakai tshirt best la, nak tshirt friends pulak. =P

ppps: mok, akuw mimpi ngeri ptg td. akuw mimpi kita pindah rumah besar pastu korg semua nk bela kucing. ada 3 kucing. then akuw mati2an ckp tanak bela kucing, tapi korg semua nak n tak hiraukan ketakutan akuw. dahla kucing tu jahaaat. kalau tutup pintu, nnt dia pandai hentak2 badan dia kat pintu nak suruh akuw bukak jugak. lepastu ada time tu, akuw nak lari dari 2 kucing siot yg nak kejar akuw. dahla rumah baru kita dalam mimpi tu besaaaar sgt, so akuw pun tak hafal la jalan dalam rumah tu lagi sbb kan baru pindah. akuw nak lari pun susahla kan macam tu. so akuw nampak satu bilik then terus masuk bilik tu nak semunyik. akuw kunci pintu. then lega, sebab selamat dari 2 ekor monster tadi. tp bila akuw pusing je blkg, ada satu kucing rupa2nya dalam bilik tu. kucing tu nak datang kat akuw. akuw pun bukak la pintu cpt2, then lari dikejar 3 ekor kucing. takot. sediiih gylaa. sayu mengenangkan kekejaman yg kucing2 tu semua lakukan terhadap akuw.

mokmok, akuw tak baca lagi utk test esok. igt nk tdow kejap, tp terlama pulak, bgn je tdow, hujan lebat. mmg smpi pukul 6 la akuw tdow. tahniah irena!

dahla mok, bubbyye.muahmuahmuah. =PP

irena said...

mok, akuw kt blk rety guna internet. sediiih kan? kat rumah bila2 masa pun boleh online. ah, rindu rumah...!!

Diana Naubi said...

ahahahahaha. kaw mmg comel la adik. gelak sampai nangis akuw. nanti lusa akuw dah free sikit akuw dtg bilik kaw baling tepung okeh. miahahahaha.

ril, balik la, jom celebrate same budak mokmok ni. ;-p

Nadia said...

yana... bestnya bff adik sendiri. i pun kalau pk sape bff i, i mmg tade pon bff. lg sedih. i tatau sape bff i. hee.

Diana Naubi said...

hala dya.. mmg susah nak cari kwn yg betul loyal. i untung adik i same place semua so mcm bond kuat. nvm, pape if u na share ngan i boleh je!

btw, i m happy for u syg.