18 October 2010

Drive

*gambar dari Googly Gooeys - boleh cari dekat Facebook*



Traffic jams create monsters out of happy people.



I agree gila dengan benda ini. Seriously no matter happy macam mana pun i time itu, tiba-tiba kalau stuck dalam jam memang bikin spoil mood. Dulu macam semua orang pun nak cakap i happy-go-lucky person. Tapi bila masuk dalam kereta dengan i, memang terus tak rasa i ni happy-go-lucky sebab i memang baran kalau drive. Macam konon-konon sendiri je yang drive betul orang lain drive tak betul. Memang bukan driver kebanggan. (-.-")



Pernah baca tips dari Maria Elena pasal nak jadi penyabar waktu drive tapi memang payah. Ada time tu rasa macam satu badan dah jadi hijau. Semua sebab bangun pagi nak pergi kerja dah mengadap jam. Nak elak punch kaler merah lagi. Kereta dah tak macam kereta dah kot, slow kalah basikal. Kira kalau kayuh basikal sumpah lagi laju. Nasib baik ada radio serta aircond penyedap hati. Kalau tak memang terus beli basikal bawa pergi kerja.



Lagi satu tak tahan, time nak tukar lane - mesti motor berderet-deret-deret lalu. Non stop. Macam main game pulak sebab kena fikir kereta sebelah serta motor, tips untuk mencelah segala. Kadang-kadang kepala macam pusing-pusing buat kira-kira. Tak nak malu terstuck kat tengah-tengah lane then semua motor pun nak hon sebab kacau diorang nak jalan. Kena hon adalah perkara paling memalukan kot, macam kena baling telur je rasa. ;-p



Ah, boleh tak nak cari doraemon pinjam kipas terbang atau mungkin pintu sesuka hati?







p.s: Kau tahu apa perasaan cinta orang yang berniat nak buang kau? *direct translate lagu DoYouKnow Enrique Iglesias. Know what, suddenly suka lagu ni semula.

2 comments:

jalanan manusia said...

t.jams sucks!
xleh hidup aku di kotaraya kl..pening kepala..

Maria Elena (Zarul) said...

yana, trust me, even i yang buat tips, i sendiri SUSAH nak follow!! but i'm TRYING. i'm trying. hahahaha!!

say NO to TRAFFIC JAMS!