16 October 2010

Hemo-hemo

Ok. entry semalam cukup hemo-hemo. Kajab lagi sure semua pun nak panggil i hemo-hemo sebab macam tiap-tiap hari pun PMS dengan diri sendiri. And i hemo-hemo pun i jarang affect orang lain, tak keluarkan vibes - jom moody bersama saya. Cuma mesti korang semak bila tengok i macam down tapi bila tanya kenapa, i pun tak ada jawapan. Heh heh.


Life kerja seriously hectic. Mungkin i tak sebusy president Amerika atau mungkin perdana menteri. Tapi mungkin sebab kejutan budaya kadang-kadang i terasa semakin tua bila termengadap orang yang sokmo busy kerja. Tahu tak vibes tension ada di mana-mana kat office. Tak ada pun happy gembira ketawa meriah macam dekat office fashion magazine tiap-tiap hari boleh peraga pakaian gembira pakai heels tayang baju multi colour. I wish, i satu hati nanti dapat kerja untuk fashion. Even sendiri pun lampi fashion, tapi tetap nak rasa hidup untuk benda yang betul-betul i minat.


Kalau diberi pilihan untuk rebuild semula hidup, memang i takkan pilih cabang yang sesusah ini. Mungkin time darjah 5 i paksa ayah minta pakai pendakap gigi, masuk kelas vokal, belajar main piano dan jadi penyanyi. Atau mungkin belajar kulinari - buat kek makanan comel dan ambil bisnes sebagai major jadi boleh cakap hello dekat cafe tercomel dekat Johor setalah buat loan dengan bank. Sekurang-kurangnya gembira. Lepas itu macam perasan diri tengah complain stress dengan kerja sendiri, tak complain tapi bandingkan. Heh heh.


Bila dah gini kena sedapkan hati dengan makan benda happy macam ice-cream, tutti frutti ect ect sambil cakap, appreciate saja life sekarang at least ada kerja ada duit poket ada parent ada kereta ada boyfriend ada kawan tak cacat. Bersyukur, tu je yang mampu buat. Sambil senyum lebar tak buat muka meroyan mati suami.


 *fine, i tetap suka meroyan depan camera*

3 comments:

rapunzel cikilolo said...

yana... hidup kite same sekarang! noo thensen!

Carl Samsudin said...

permpuan ni xbetol la.. hahaha. tapi sayang jek!

Diana Naubi said...

huhu. i rindu utm boleh tak. anywayysss, masakkan yana megi pedas kembang korg tu. rinduu! even try buat juta kali pun rindu korg punye megi. :(


ahahaha. alif, i sayang u jugak. tp lagi sayang PA u boleh? ;-p