16 February 2011

Kanser servik II

I received a comment from a friend dekat Facebook about my previous entry, kanser servik dan bermadu. Yes, without I realizing it, that statement somehow would humiliating Islam and polygamy. Why at the first place diorang tak mention seks bebas atau mungkin kerap kali bertukar pasangan seks?


As we know, cuma Islam yang guna ayat poligami. Habis tu possibility on having serviks cancer is null or the chinese or indian or christian sebab diorang tak ada poligami? Yes, I won't think this much if she didn't highlighted this to me. Thank you again miss if you reading this. 



Good night people, I'm off to bed now.

3 comments:

kensel itu servis said...

ini sumber beritanya : http://www.bernama.com.my/bernama/v5/bm/newsgeneral.php?id=563576

dan respon doktor yang tak bersalah tapi dijadikan kambing hitam dalam media:

http://suhazeli.blogspot.com/2011/02/penafian-saya-atas-kenyataan-wanita.html

cara bernama/utusan/kosmo! highlight masalah memang tak betul. benda yang patut tekankan adalah kebersihan.

hasil dari seks bebas sememangnya faktor utama kanser servik dikalangan orang perempuan. suami yang main luar mungkin datang dari golongan monogami gak, apatah lagi lelaki yang tiada ikatan perkahwinan tapi mengamal gaya hidup seks bebas, banyak kut manusia jenis macam nih.

apa yang saya boleh kata tentang surat2 khabar malaysia adalah "journalism at its worst" .

go for the content not for sensationalism.

Diana Naubi said...

kalau ada butang like untuk comment, surely akan like comment awak. THANKS!!! :D

servis sudah kensel? said...

sama2 cik diana...

semoga jangan mudah terpengaruh dengan kenyataan media pada masa akan datang. dapatkan maklumat sekurang2nya dua sumber. dalam kes nih, sumbernya laporan sokkabar dan orang yang kononnya bagi statement 'poligami penyebab kanser'.
cari persamaan, pastu cari perbezaan pulak. lepas tuh baru lah menilai. lepas menilai, barulah fikir nak percaya sumber A atau B , ataupun taknak percaya dua2 langsung.
dalam kes nih saya lebih cenderung nak percaya doktor suhazeli.

p.s: anyway i really admire you had guts n great thought to become a super chief engineer. while me still stuck in journalism field which i should had further my degree studies in mech engineering.