01 February 2011

Tips kurangkan eye bag.



Tak salah ada eye bag, itu normal. G-na yang hot comel pun ada eye bag and still comel! ♥


So, so jangan rasa moral down bila gambar nampak eye bag gila besar macam punching bag. Sebab itu bukti you work hard sampai mata letih. Bukan sebab main game or tengok drama Korea sampai pukul 3 pagi ok girls. I dengan berlagak kata sebab I kerja hadap PC pasal itu ada eyebag. Mungkin start kerja semula lepas CNY kena beli pokok hijau letak tepi meja. 20 minit tengok PC, 5 minit tengok pokok - sungguh sayang mata. (o.o)


Ada 2 types of penyakit mata. Dark circles dan eye bag. Dua-dua pun boleh buat kita nampak emm unhealthy. So mari-mari kasi tips sedikit untuk korang.

Bahan-bahan yang boleh digunakan untuk merehatkan mata adalah, kentang dan timun. Masukkan dalam peti ais sampai sejuk lepas itu potong ikut kesesuaian mata, serta nipis. Letakkan dekat mata selama 15 hingga 20 minit. Untuk dark circle sila guna kentang ok babeh! Or kalau korang malas nak potong-potong benda itu, masukkan sudu besi dalam peti ais sampai sejuk and tepek aja dekat mata.

Tapi kalau korang malas lagi boleh pergi dekat beauty section, ada macam timun tiruan untuk letak kat mata. So tak payah pening, malam aje terus ambil benda itu tepek kat mata. Tapi I tak pernah try lagi. If I beli, I review okey babeh.


Eye bag sebenarnya macam lemak, bukan boleh terus hilang senang-senang gitu je, pasal itu kalau ada kena berjaga takut nanti melarat makin besar-besar-besar dah kena operate.


Ok so to those yang ada eye bag dan risau macam kita, mari rajinkan diri potong timun letak kat mana sebelum tidur mulai hari ini. And, to those yang ada dark circle, maybe, takes time nak hilangkan, tapi jangan risau - BB Cream, concealer ada. Cuma letak 1 level colour brighter dekat kawasan dark circle. Boleh cover.


Marilah sama-sama hilangkan eye bag. Good luck beautiful girls! ♥

3 comments:

wawan said...

Thanx for the tips. Tapi dark circle saya memang kronik gilaaa Berkesankah? T.T Ok. Sila try dulu baru tau berkesan ke takkk

Rebelle said...

thank you Diana Naubi for the tips! i punya eyebag and dar circles memang dah sangat teruk. haha

LARA ZIZIE said...

good tips la..=)