31 January 2011

Cam-whore weekend

Salam uolss!


So, I had a blast weekend compared to other weekend la kan sebab usually during the weekend biasanya I akan tidur banyak without even thinking nak keluar pegi mana-mana, alasan solid yang sering digunakan adalah penat serta tak suka crowded. Fact; Diana Naubi having problem with crowded places nanti rasa pening moody nak muntah.


But weekend sangatlah sejuk which hujan dari pagi sampai malam sampai jalan mana-mana pun jam and rasa lembab tak gembira. Tak kira lagi bila masuk shopping mall memang menangis sambil cari parking dekat dengan entrance door. Bila masuk dalam mak aih ramai gila orang. Last solution duduk lepak kedai makan buat aktiviti kurang senonoh cam-whore. HAHA.



Saya mengalami masalah eyebags yang hot sejak berkerja. Time belajar dulu even study week pun mata masih senonoh even kurang tidur. Sekarang even cukup tidur pun mata bengkak macam nangis sepuluh jam sebelum tidur. Tension mungkin. Ketap bibir macam gitu sebab kalau senyum lagi obvious eyebag, percayalah.


And oh, kulit mengelupas sudah tiada! Cuma can't deny muka I sekarang masih tak even lagi kaler kulit dia. Kena pakai product dan hello kulit mengelupas kali kedua. Oh, lupa, I dah guna BB Cream cuma compact powder itu tidak guna sebab warna kulit tidak sebegitu cerah - so not going to use it like 100 thousand years kot. But the BB Cream works perfectly with me!


Yang ini tak tipu guna lighting orange okey anak-anak. And pagi-pagi Ahad dah keluar dating. Muka mesti happy senyum panjang sampai telinga. =)


Plan nak pergi gunting rambut, tapi tidak boleh - kena hold sampai lepas CNY nampaknya. Tak apa, orang kampung I mesti rasa rambut I hodoh macam nenek kebayan kejap lagi. Atau mungkin penyapu buruk. Oi babeh oi, I balik kampung minggu ni ohh yeah! Tolonglah tak banjir, tolonglah tak banjir.


Lastly, bunga of the week. Penyeri hari minggu. Penyebab korang boleh tengok I cam-whore segala. Cehceh. Kalau tak jangan harap senang-senang I nak keluar ambil gambar segala.


BFF peneman shopping. Last-last I cuma beli sepasang kasut, dia yang gila sakan shopping beli kasut, baju, dompet baru. Pffffft! I terpaksa beli wedges baru sebab tersalah bawa kasut. Heh heh. alasan yang sungguh bernas kan? Bikin panas telinga aje.


Minggu ni, minggu depan, berminggu-minggu depan - Diana Naubi nak berjimat, kena berjimat. Kena ikat kaki tak boleh pegi JunkSale, tak boleh pegi Carboot Sale, tak boleh jejak Topshop Dorothy Perkins sebab godaan melanda. And hoi, kau jangan beli barang online lagi mak cik!



Aim seterusnya untuk wishlists 2011, high waisted jeans. Dah jumpa but still considering lagi, itu pasal kena avoid Topshop. 





p.s: Ok, sure boring baca pasal life I kan?

4 comments:

E L L A said...

haha ! i pon penah beli kasut alsan sala bwk kasut ! ;p

armouris said...

info tentang kurang tidur di SIHAT SELALU - Kanser Angkara Kurang Tidur

Diana Naubi said...

girlss, biase la kot, mane boleh rasa tak happy dgn appearance sendiri kan ella. :))

Anonymous said...

Exactly like Custom vehicle still , will have a metal filtration.
Usually there are great a number of blender jugs that you can
get that has a KitchenAid vita mixer. Want substance
models that, goblet sorts simultaneously help you to comprehend the combining
process.

My blog ... blender reviews