09 February 2011

Trailers

Assalammualaikum!



I don't know why, but I am supporting KRU Studio punya movie, kalau macam best sure pegi tengok wayang. Maybe sebab their effort untuk learn buat cgi segala buat I rasa interested lebih dengan movie KRU. Tak macam random Malaysian movie yang mostly semua pasal cinta or hantu terkejut or kelakar dialog. But then who cares sebab at the end of my life mesti ada chance tengok movie melayu sebab time raya memang kita disogok movie melayu free.


Anyway, I am so excited tak sabar tunggu 10 March. Sebab Hikayat Merong Mahawangsa nak keluar. As I excited nak tengok Magika dulu sampai terhafal lagu before masuk panggung, this time I tengok banyak kali dah trailer wondering macam mana akan jadi cerita ini. Boleh nampak how excited am I sebab KRU Studio punya cerita?






Sungguh tak expect ini cerita melayu. Ok, maybe I'm exaggerating this but macam first time nampak orang kita cuba buat macam gini. :D



And, and, diorang juga try buat cerita hantu. Maybe it is just a random cerita hantu Malaysia kot. But I nak support juga. As first filem seram dari KRU. Kehkeh. Semangat bagailah siot. Tapi tak tahu bila nak release Karak ni. Amagashh. Tapi this year don't worry self.









So now tell me, am I obsess or you guys pun dah ada perasaan macam nak tengok their movie?

6 comments:

Anonymous said...

hahaha..tpi tol la..1st tyme dha tngok thriller ade rse mrh bb ingt omputeh yg bt gune hikayat melayu...wupenye..abe2 KRU yg bt,,BANGGA seyh!!!

crazy said...

dian.. i excited nk watch dis merong.. lame gile dh i usha.. haha.. n same s u, i dh afal sume lgu b4 watch magika.. ~wink~ kru film yg sgt rare within m'sia film maker.. they came out wit great graphic film.. jom kte support film kru studio.. wee~~

Nadia said...

Serioysly i pon excited! Tengok jgk trailer dia. Best kot! Tengok trailer je pon dah kagum!

ururules said...

oh! tengok trailer dah down. derang cakap baku amat tak best oke.. tapi boleh la kot, sebab crite perang.. dulu cerita puteri gunung ledang kan ade lawan2 gak.. kali nih dia upgrade jadik perang besar-besaran sket.. i bet yg seronok hanye bab perang.. bab lain mesti kureng kalau tak hampeh..
jgn KRU berlakon skali sudah... derang tak reti berlakon..


anonimes: trailer bukan thriller.. terlebih advance english ko. hahaha!

Diana Naubi said...

anonymous, bangga kan?! and even macam pernah nampak dekat cerita orang putih gini bila fikir org Malaysia yg buat jadi macam excited lebih.

crazy, dian mmg support kru dari cicakman. kena wajib tengok kot ni

Dya, kan kan babe. u selalu tengok movie sure dapat tgk, i ni macam tolonglah ada org teman and ade time nak tgk.

ururules, ahaha. byk foreigner kot pelakon dia and diorg plan nak try bawak luar cerita ni. thats why kot baku.

Superwoman HD said...

wad de pak..!
best gila trailer hikayat merong mahawangsa..
jom tgk.. terbaik seh..
hahaha