25 October 2009

Dota ohh Dota!

Semalam I ada discussion yang takes time till midnight. While busy cakap-cakap dengan kawan-kawan, issue DOTA keluar. And I asked them why girls hate dota?


Untuk I, bukan I benci mana tapi kadang-kadang rasa menyampah bila dengar lelaki cakap, "Wah kerja aku banyak, tak tahu bila masa nak buat. Stress!" Tapi kejap lagi I tahu dia main dota 3-4 game. Microsoft Words terbongkang minimize. Kejap lagi datang complain lagi, "Aku stress."

Lagi satu I menyampah, bila diorang buka game sure mesti tengah malam. Memang routine eh? Okeh, game start pukul 12 eh bro. So the game starts and diorang akan main tanpa henti, berjam-jam. Bila sedar-sedar azan Subuh dah berbunyi. Baru sibuk-sibuk siap-siap nak tidur. Esoknya bangun pukul 3 or 4 petang.

Haaa. To the girls yang ada kekasih main Dota ni sure stress. Pernah orang cerita dulu, satu group of guys yang main Dota 3 jam berterusan. Kekasih message tak reply. Bila call pun tak angkat. Last-last satu group tu gaduh dengan girlfriend, serentak. Sengalkan?

Mungkin pemain Dota yang pernah baik dengan I pernah dengar I panggil heroes Dota as binatang buruk. Ye lah, binatang yang buruk rupa bagaikan beast hodoh. HAHA. Ayat tak puas hati sebab ada gadis cantik mana pun pemain Dota tak pandang bila dah start game. ;-p

DuniaOrangTiadaAwek - itu jawapan Eacha.
Saya sangatlah bersetuju dengan ayat itu. Mungkin untuk manusia yang single, anda digalakkan bermain Dota. And kepada peminat fanatik Dota juga boleh juga berkecimpung dengan dunia single selepas ini. Kepada lelaki yang ada kekasih tetapi masih main Dota, maybe nanti bila I dah kaya I create satu game baru nama DOPTA (Dunia Orang Perasan Tiada Awek). Gerenti standard macam Dota.



Tips untuk gadis yang mempunyai kekasih fanatik Dota.

1. If mereka kata Dota gf nombor satu, bila diorang perlukan kasih dan sayang seorang kekasih jangan lupa mention nama heroes kegemaran kekasih anda. Biar diorang berimaginasi beast hodoh itu akan memberi kasih-sayang itu.

2. Sewaktu kekasih anda main Dota, elakkan menghubunginya supaya tidak mudah kecil hati. Buat segala assignment yang ada ataupun main Pet Society dalam fesbuk. Sibukkan diri anda. Tapi bila dah 3 jam dia bermain, mulalah memberi panggilan peringatan yang kekasih anda masih mempunyai kekasih yang memahami.

3. Selepas kekasih anda bermain Dota, sila mention banyak-banyak perkara yang anda telah/dapat lakukan sepanjang dia bermain Dota. Comparekan betapa terurusnya hidup anda tanpa Dota. Sesungguhnya Dota it pembaziran masa.

4. Jangan sesekali berkecimpung di dalam dunia Dota. Macam nak suruh orang berhanti merokok tapi kita merokok. Ia aneh. Mungkin tahu basic seperti nama binatang hodoh itu, cara game itu bergerak sudah memadai.

5. Buat satu parti anti-Dota bersama gf kawan-kawan kekasih kamu. Sewaktu lelaki-lelaki itu main Dota, adakan perjumpaan. Mungkin seronok juga sewaktu lelaki itu main Dota, kami si gadis tengok movie ramai-ramai. Ataupun jikalau waktu tengah malam mereka main, ugut cakap nak pergi clubbing sambil pakai baju daring. HAHA (Apesal I fikir macam ni pula?)

6. Btw, ini tips yang paling I suka, tinggalkan kekasih yang main Dota. It is not worth it untuk ada kekasih yang main Dota tengah malam sampai pagi. Bila siang dia tidur. Dan kes ini terjadi selama berminggu-minggu. Itu bukan spesis manusia lagi, patut single betul. ;-p



Sudah-sudah. I dah start merepek!


p.s: Kejap lagi I nak cipta satu game yang addictive untuk gadis pula.

7 comments:

Nadia said...

haha. yeah. i selalu denga guys selalu lepak cc main dota. game ape ntah i tatao. :p

Nadia said...

Dunia Orang Tiada Awek? cute jeh. haha. sgt agree syg!

Farra Ramona said...

whoaaaa!!
agree yg sgt!
hehe..

nway..
u did solve my prob..
thnx..
:D

Farra Ramona said...

whoaaaa!!
agree yg sgt!
hehe..

nway..
u did solve my prob..
thnx..
:D

Farra Ramona said...

whoaaaa!!
agree yg sgt!
hehe..

nway..
u did solve my prob..
thnx darl..
:D

Smailling87 said...

Korang xtau betapa bestnye dota..
1. Elak drpd buat dosa dgn awek. haha
2. Buat hati jd happy ble sedih sbb gaduh dgn awek.
3. Buat kepala jd fokus, ble pening fikir pasal awek..haha

dapat naikkan semangat..

from smailling87

Diana Naubi said...

gadis semua anti dota, it is for sure. dya, cari bf jgn yg main dota. tension!

farra, no biggy pun. keep on moving yeah!

mail oiii. tak boleh belah betul alasan. grrrr