19 April 2010

5 hari lagi. Eh!

Helo helo and helo.

Since habis paper i though dapat spend more time blogging, tapi end up with i tidur macam beruang kutub lepas print thesis siap-siap lepas itu hantar jilid. Ingatkan bila dah siap thesis nak print segala itu senang, rupanya ya Allah, gila menguji kesabaran. Margin hilang pegi mana time masuk computer tempat print, kena betulkan balik. Habis separuh hari kat tempat print. Nasihat untuk adik semester kecik-kecik, sila terus beli printer printjet so tayah nak beratur panjang pegi print. Tak pun pegi guna printer kat office ayah. Haha gila lagi senang and for free tak payah beratur and tak payah bayar. ;-p

So yeah, i am done with my degree. But havent start yet process cari kerja. And not thinking nak kerja lagi. Macam nak cuti bulan-bulan hepi-hepi kat rumah berusaha gigih gemukkan badan. Tak pun, eyeing on jejaka kacak stock ada future and boleh buat husband terus kawin lepas dia masuk meminang jadi suri rumah sepenuh masa, so tak payah susah-susah hantar resume pegi interview segala. Kejap lagi mesti abah baling tukul dekat kepala sebab susah-susah dia hantar masuk U kejap lagi i duduk dapur jaga anak je. Bila orang tanya apa tu civil engineering pun dah lupa apa, eh kerja untuk orang-orang awam tu ke?

Lepas itu, cerita pasal kawan sama kelas pula. I memang tak ada really-really-close-bestfriend yang i cerita like everything kat satu orang ni saja. Tapi i taley deny i kalau boleh nak rapat dengan everyone but i tahu i sometimes i ada buat everyone macam kecik hati dengan i. Means, i memang gila tak perfect sebab i gila moody dan aneh dan sukar dibaca dan complicated. Even i sendiri pun rasa menyampah dengan diri sendiri and sampai kadang-kadang macam nak cakap, 'apesal kau ni perangai macam sial diana?'. Pffttt.

Ok, start dari case yang sumpah i tak boleh lupa. Time first waktu orentasi. Orang yang first jadi kawan adalah Yati and Min and Anis and Hot. But yang i rasa i keep maintain mestilah dengan yatyat and minmin. But dengan anis and hot pun sayang juga tapi jarang hang out so macam tak close sangat tapi boleh peluk-peluk cakap rindu. Yat and min yang selalu jadi penasihat and pendengar luahan hati i, tysm. Korang memang da boom. Yat especially, thanks! I boleh imagine expression u each time u fikir what-to-do-next. Heeee. And for sure akan rindu you kawan swimming! :D

Then my classmate-to. Especially eacha and yanti. As korang yang yana rapat since first kelas start. Heh heh. Korang memang cukup hot and cukup otai untuk control kelas. Lagi-lagi eacha sebab dia sangatlah amat garang. Heeee. Korang macam lesbian yana yang selalu minta kena jilat. Then then then miza dengan aisyu pun sekarang dah semakin menjadi kegemaran sebab bebadan hot juga sampai yana rasa yana ini aneroxia macam Taylor Swift. Nak macam TS jugakkan, sungguh memilih. Seriously kena ada hari gadis so kita boleh main hempap-hempap version siapa paling berat duduk bawah - sure yana dekat atas sekali sebab even yanti pun dha lagi buncit dari yana. HAHAHAHA. Weeiiii, bila free time wehh!

Ini adalah untuk rakan lelaki terbaik sepanjang tahun di UTM. So yang memang i ingat dalam kepala adalah adi. Even ada satu sem yana macam act emotionally, tapi seriously yana regret jadi gitu. Jijot sangat memahami and sifat ke-abang-an melampau. Jadi macam seronok kalau dapat mengadu pelik-pelik kat adi and tengok muka serious abang kasi nasihat kat adik. Haha. Next is alif yang juga merupakan scandal kesayangan heh heh even u dah ada gf cantik pun u tak totally lupa i. heee. Case dengan alif i taley lupa adalah time pegi kl i jumpa kat ou and drama-drama-drama. dah la time tu i gemuk lepas tu i nangis sampai mata kembang - gila hodoh macam ikan kembung. Then kita balik jb sama - sume benda pun nak cerita. Tapi sekarang u main hot and makin busy so i pun dah malas nak layan u. Hahaha. Last adalah amir gonjeng. Pergh. Nak tulis nama dia pun rasa malas sebab baru kejap tadi kena celaka dengan dia. Oh kau sejak dah tunang lupa diri, tak boleh blahhh aaaa! But seriously dia memang kawan otai and kawan sengal sampai kehidupan jadi sangat saiko time tu. Kenangan tak boleh lupa mestilah time tengok movie dengan kau. Special sound effect sehh. If amir kawin tak jemput memang yana bakar pelamin. So tiga orang yang akan diingati lepas ni. Korang tayah nak bangga sangat. ;-p

Ok cerita pasal roomate. To be honest, i bukan roomate yang baik sebab i memang jenis ignorance sikit. Dah la suka keluar bilik tak balik balik. Balik rumah tiap minggu. Tempat gila bersepah macam tongkang pecah. So i tak expect untuk disayangi roomate. Heeee. But then the one yang i rasa i tak boleh lupa mestilah ana! Heeee. Even awal-awal memang tak baik dengan ana sangat, tapi lama-lama baru semua benda pun nak cerita. Heee. Sampai sekarang even lain kelas pun rasa macam nak duduk dengan ana merepek pelik-pelik macam waktu study week. Dah la ana semakin kurus dah hot - ish kalau macam gini yana sorang je lah yang tinggal tak hot. So yeah, award roomate, ana menang. Tapi tetap roomate lain pun tetap sayang. Heee. Mimi tengah baca water quality and dia menang roomate paling pandai. Fatin jadi roomate paling hebat jepun & gila sayang kat laptop. While anis, roomate paling selamba and kuat ketawa and akan jadi sangat stress bila time final. Hahaha. ;-p

Seriously, boleh ke jumpa korang lagi? If cakap pasal benda ni mesti rasa sebal tak pasal-pasal. Macam time convo tak dapat jumpa pula. Tapi siapa yang nak kejut bangun pagi pergi kelas. Siapa nak main mengumpat-mengumpat padahal dalam hati gila sayang kat kawan. Siapa nak ketawa lupa diri bila kalah main kad. Siapa nak merepek sambil makan domino's piza sama-sama. Siapa nak tayang huruf 'L' kat kepala bila kalah main kad. Siapa nak ajak jalan pegi M sama-sama. Ok tak ada lagi lepas ni, even kalau sambung master pun, feel tu takde. Erghhh!

And sekarang i dah fikir, siapa yang akan pergi kawin dulu. Hahaha. And if siapa kawin dulu silalah sila bagitau kat facebook. And buat reunion nanti semua kena bawak satu anak then kita main kawin-kawinkan dorang. Heee. Cari calon untuk anak dengan orang yang dikenali itu seronok. ;-p

Ok dah, merepek panjang sangat malam ni. So masih ada 5 hari i akan ada kat utm, i nak spend semua time untuk kawan kawan dan kawan. If nak hang out sila contact. ;-p

1 comments:

misz uthe said...

waa..
tharu gle bc entry ne even bkn utk uthe..hahaha..gle sengal uthe..

if dorg bc msti nanges ne..haha
taw yana bosan that y pg jenguk blog yana ne..hahaha..gle xde keje..padahal nex 2 days paper..kakaka

sonoknye dh bis degree..
uthe ade nex sem lg utk prctical..
uwaaa..slmt brehat smntra b4 cri keje k..hehe

have fun 5days 2!!!!
:-)