30 April 2010

Boyfriend


Sepatutnya entry ini wujud waktu hari jadi baby satu tahun baby theo, tapi sebab mak bapak dia sibuk-sibuk bergaduh dua-dua na keras kepala lagi-lagi si bapak dia, entry yang panjang berjela yang sepatutnya menunjukkan rasa cinta terpaksa dibatalkan. Batal-batal, sebab saya pun hangin ego tak nak tunjuk hati sendiri macam tisu jadi tak payah tunjuk rasa cinta waktu itu. Sembunyi rasa cinta dalam segitiga bermuda dalam hati. (oh kalau marah pun awak masih ada spot dalam hati - tp tersembunyi dalam-dalam lah kan)

Semua tahu boyfie diana, si Hakim Kamal. Budak fakulti bla bla bla, pemalu bla bla bla, kecil bla bla bla and bla bla bla. Heh, dia bukan artis, tak feymes, dia tak hensem, dia bukan paling baik, tapi dia tetap no #1 untuk saya. Kalau nombor satu untuk semua sure tangan pun tak sanggup nak tumbuk semua.

Hokey. First time nampak dia dekat keropok lekor belakang utm. Belakang okey bukan tempat yang macam busuk belakang pasar tapi cendol dia sedap. So tengah gembira makan cendol dengan kawan kelas. Satu bunch of lelaki gunung datang tegur Yanti. And dalam tangan message-message jantan lain, terperasan si Hakim but what the heck. Takkan la on spot nak cakap mari jadi boyfriend saya. Ape jadah? Oh, itu waktu awal semester tahun 2. Habis kat situ je kot.

Dah nak akhir-akhir tahun 3. Sebab baru lepas bercerai dengan ex boyfriend yang gila damn mujur aku tak nampak muka kau lagi i bertekad pegi minta nombor strangers so that boleh buat dadah baru tak pun jadi bounce guy pun cara. Ok, starting memang i macam bitch sebab dah tekad awal-awal nak cari bounce guy. Heh heh. Who cares?

But knowing hakim, he is different. Straight macam pembaris, pemalu macam daun semalu, getik macam cacing berjoget, kuat senyum macam orang atas pelamin. Yes, he makes me happy when i really do need someone with me. And another few weeks knowing him, i realised that i started to trust him and maybe a crush. Too fast tapi tak tipu kadang-kadang tengok muka Hakim ni pun dah rasa macam nak tarik pipi dia sebab dia suka act pemalu bagai.

Sekali lagi cakap, dia bukan boyfriend paling bagus dalam dunia sebab dia tidur 10 jam sehari dan bangun pukul 3 kadang-kadang bangun pukul 5. And makanan lunch i akan dijamah lepas dia bangun so tiap-tiap hari i akan berlapar dalam bilik tunggu dia bangun. Heh. Kalau makan dulu kejap lagi mesti dia cakap, "Terpaksalah i puasa hari ini sebab tak ada teman makan." Sungguh gedik itu hakim. Heeee. Jadi hari-hari pun macam ini. Kan dah bilang, dia bukan boyfriend terbaik kalau bab tidur.

Tapi-tapi, lepas satu buruk dia, ada juta-juta baik dia. Heeee. Kalau lepas tunggu dia bangun i dah sumpah gila marah mesti rasa macam nak pegi gigit-gigit orang. And tiap kali tu juga dia bersabar dengar i bebel like few hours. Heh. Tapi he deserve it kot. Tapi serious, mana nak jumpa makhluk penyabar yang boleh tahan dengan perangai moody with extra psycho kadang-kadang. Lagi-lagi best thing about Hakim, dia macam neutraliser i tau. Bila i marah macam gunung berapi, dia akan buat muka saya tak bersalah jangan marah saya lepas tu kuatkan radio sambil buat muka tolong jangan marah saya lagi tolong. Lepas tu sedar-sedar i dah ketawa. Macam dia ada baca spell - ketawalah kau ketawa. Benci betul dengan trick dia gini. Tapi bakal rindu esok. ;-(

Hakim ada lagi satu habit, the more dia duduk dengan someone the more he will be like that someone. Kadang-kadang rasa secara official i dah ada kembar lain mak lain hari lahir. Tapi most of the thing akan sama. Pernah ke korang pegi karoke mula-mula i pilih lagu tu kejap lagi dia tengok lagu tu cambest dia pun sibuk nak nyanyi jugak. So lagu sama dua kali nyanyi. Heh heh, tapi tak boleh kalah i nyanyi lagu Bad Romance 8 kali la kot waktu first time lagu tu keluar kat RedBox. Lagi, bakal rindu 4 jam karoke berdua so nyanyi sampai lupa diri. (-.-")

Hokey, hang out dengan Hakim as kawan sangatlah amat boring sebab dia pendiam with extra pemalu bila dengan kawan perempuan. Tapi hang out dengan dia as a soulmate sangatlah havoc and kecah kadang-kadang akan jadi tak best sebab bila dua-dua dah penat kami mudah ngantuk and bila dah ngantuk mood jadi sangat swing tak best. So masa dating kena dapat tidur yang cukup sehari sebelum and tak boleh buat benda berat-berat. Heeee. Gila ah!


Perenggan specially untuk Hakim. :)

I never thought that i'll would find someone like you. u're sweet, adorable, patient, and know how to handle me. even we only know each other for a year and few days, i never regret to know you. we share things - things that i hardly tells anyone else. sometimes, you just completes me -like you're another half of me. sometimes, i'm hoping to be with you forever but we never knew what will happen in the future. we just dont know and what is left for us is just praying and hoping that we can be us in the future. what i mean by us is time is US in the family term u'll be the dad and i will be the mom and we gonna have baby bears! take note, bears - teddy bears what i really mean not the real babies. Heeee. (baby keluar dari 'situ' - okay cant imagine macam mana kepala baby akan ada kat situ and kena keluarkan dia. mesti sakit gila!) My god, ingat lagi time my cousin baru lahir baby then dia cakap pasal benda ni and i tengok at the baby punya size and try imagine macam mana it will happen to me and u bantai gelak-gelak bagai ingat i buat lawak untuk masuk competition raja lawak. Cisss! So yeah, i can be me when i am with you. And thank god juga u're not sucks like my ex. heeee. ok dah, nanti i sambung dalam telefon lah. malas nak type.


*Siape nak set timer kat cam bila dua-dua sibuk nakambik gamba kat tempat cantik. then bila nampak i pose peace dia pun peace juga. heeee.




*lepas ni siape nak layan i pegi pokok besar nak ambik gambar sama. then i boleh cakap i love u waktu tengah amik gamba gitu? (T.T)



*lepas ni siape nak tolak muka i pegi tepi bila dia rasa dia hensem then nak cam whore sorang-sorang?


So yeah, boyfriend akan balik esok pagi dan i memang akan totally lost mula esok. Tak ada soulmate untuk ajak main tengok movie and pegi karoke. Mesti sebal gila. ;-(

3 comments:

ShaNa said...

suweeettt...hehehe

Najah SMZ said...

alamak terlambat,baru bace entri ni!
hehe jage hakim elok2,korg kawen nk jdi wedding cakes maker n the flower girl.hahah kalau hakim x bgi nk jugakkkkk!!!

sara perrault said...

you have a really cute blog :) too bad i cant understand your language, oh well!