23 June 2010

Bola-bola

Selamat separuh malam.


Hari-hari emosi PMS getik dah habis, i pun dah malas nak layan emosi and hormon dah mula balik kat tempat asal. Jadi mari dengarbaca i bebel hari ini okeh?!


Semua orang demam bola sekarang. Sana sini sibuk je semua cakap pasal result bola. Tiap pagi conversation orang laki-laki mesti bola. I admit, i tak tengok bola sebab malas nak duduk depan tv for 2 hours. Tapi i still kepoh-kepoh nak tau result, so taklah nampak macam katak bawah tempurung.


I fan sedang-sedang Spain, waktu awal-awal Spain kalah sebab time tu i tidur tak tengok game diorang. Haha. Tapi mujur game tuari menang so macam ada peluang nampak Spain lagi. Lepas ini kena tengok team kesayangan no matter what. As France dah terkeluar, i don't want the same thing happen to my favourite team and i tak pernah tengok diorang main time FIFA.

As guys mesti macam melekat gila dekat tv time malam, siap dah book remote control tanak kakak kacau minta tengok cerita Spongebo pukul 11 malam. (-.-") Even kalau nak layan main message dengan kekasih pun mesti tunggu berjamjamjam (macam texting dengan orang yang texting guna jari kelingking). Kalau call serupa cakap dengan patung bertapa. So okay, sila avoid sakitkan hati sendiri dengan ganggu orang tengok bola.


Solution paling baik bagi kaum hawa, tidur awal waktu musim world cup. Atau mungkin keluar dengan gadis-gadis bergurau-senda bergelak-tawa sampai tak perasan handphone dalam handbag bergegar-gegar. Atau mungkin lagi belajar berdikari baling handphone jauh-jauh letak bawah bantal. Tak payah nak merajuk kasi sebal hati, normal untuk lelaki tengok 22 player berkejar sebiji bola dengan skills. Lepas itu nak emo kalau team diorang kalah. ;-p


Kalau kita perempuan obsess dengan shopping, nampak tiang SALE terpacak rasa nak keluar habiskan semua syilling yang dah kumpul since awal semester, macam gitulah lelaki yang tiba-tiba ada worldcup lepas 4 tahun tunggu. So okey, lets be fair, sekurang-kurangnya time shopping 2 kali setahun kita dah tarik lelaki teman shopping for hours, semata-mata nak beli barang murah dan cantik. Kali ini kasi diorang chance tengok berjam-jam lepas itu bangun lambat.


Sambil dalam hati buat banner "LIKE I CARE" besar-besar. ;-p


Malam ini game German babehhh! Adik kipas susah mati German - possibility untuk tengok macam ada. So okey, lets waka-waka tonight! Btw, not in HD. Sebal.


Oh, tadi rakan sekerja main futsal. Tiba-tiba rasa rindu dekat kawan main futsal dulu kala. (T.T)


#1 Ini waktu practise untuk college. Apesal kalau i gain weight mesti bukan badan tapi muka bulat? Sebal


#2 Time lawan yeay! The white troops with our juniors yang baik. Hey, ini batch bila punya gambar la eh?


#3 Rindu kesayangan yang ini lebih. Si kuat gigit yang lucah serta manja dan adil. Awak rindu tak kat kakak Diana yang telah selamatkan awak dari kematian dulu? - [Cerita Selanjutnya]



So well, good night people!

3 comments:

mastura said...

Gaga masee kecik kiut....
rindu gaga gak...
rindu bau die....
waa
:(

echasuzrin said...

i ske tgk oranje men... bukan sbb skill, tp sbb jersey die chantek.. omg! so girl_ish.. hahahaha...

志宏 said...

這麼好的部落格,以後看不到怎麼辦啊!!......................................................................