10 June 2010

Kad VS RSVP

Sekarang memang sibuk ramai kawan yang nak kahwin. Even me myself pun dah terlepas satu kenduri kawan masa zaman sekolah. Sibuk betul hari itu, sebab awal-awal lagi dah plan dengan keluarga nak keluar siapkan barang adik nak masuk U. (-.-")


Kemarin, awal-awal pagi waktu sibuk-sibuk nak siap pergi kerja. I dapat panggilan telefon dari bekas kekasih cinta monyet waktu zaman sekolah. Dia minta alamat, lepas itu I terus menjerit. Mesti confirm 100% dia nak hantar kad kenduri kawin. Alah gembira betul. I mean, waktu kecil-kecil sibuk-sibuk nak bercinta bagai nak rak, bila dah besar panjang gini tiba-tiba bakal dapat kad kawin - gila macam out of reach. Bila fikir-fikir balik, ex yang ni memang paling matured dan paling kurang menyusahkan. Even kecik-kecik dulu i kena dump sebab dia ada perempuan lain. HAHA. Cerita zaman sekolah kalau ingat balik memang boleh gelak pusing-pusing. Jadi minggu depan if i dapat kad jemputan mesti book emak sama, ajak mak teman pergi kenduri kawin bekas cinta monyet zaman sekolah. :)


Kalau orang-orang baya i, mesti ingat lagi zaman kecil-kecil time nak raya mesti kita sibuk-sibuk beli kad raya nak kasi dekat rakan-rakan baik. Lepas itu collect kira siapa paling banyak dapat kad raya. Then tiap-tiap hari puasa tunggu posmen berhenti depan rumah kasi kad raya. Sekarang even budak sekolah rendah pun dah tak hegeh nak hantar kad raya, sebab semua ada handphone cuma send waktu malam raya sampai maxis, celcom, digi semua busy time malam raya. Tapi kalau ingat-ingat balik, rasa rindu dekat kad. Walaupun orang kata save the tree hantar pakai e-card lalu email je, tapi lambakkan kad raya yang dah terbeli kad kedai-kedai macam kesian.


Sekarang, orang yang nak kawin pun dah pakai RSVP facebook event. Kad jemputan kawin pun dah tak ada. Padahal zaman dulu dah cita-cita nak colect kad jemputan kawin kawan rapat, kira siapa yang kawin dulu. Mesti rasa excited bila kumpul-kumpul. Maybe, agak leceh bila nak kena minta address, pos, cost setem then kena buat banyak kad jemputan, tapi bila fikir-fikir balik bila dapat kad macam lagi excited nak pegi kenduri kawin. Dan macam lagi proper. Ok, mungkin untuk rakan satu fakulti dan satu sekolah yang kita tak rapat sangat boleh jemput guna RSVP, tapi rakan baik - sila considerlah kot.
*I tak mean untuk anyone cuma maybe influence dari mak terlalu banyak.
*So in case awak nak kawin, saya nak kad jemputan sebab nak collect kad kawin rakan yang rapat.



Currently i dah start mula berkerja, kerja berkerja which kena install cisco nac agent kat komputer utm. Eceh,  i happy gila kerja dengan the girls sebab mereka cantik dan mereka kecoh dan mereka peramah dan mereka banyak cakap dan mereka cam-whore juga! So yeah, i dapat 10 kawan perempuan baru! 


Suka betul. Nanti bila semua ada kena ambil gambar satu family the GIRLS la. Even semua budak SIGS and i sorang je yang bukan. (-.-")


Malam people!


p.s: Oh, macam gini ke rasa sakit rindu? HAHA

5 comments:

Yana Idris said...

waa...semua budak sigs ke?
sape?
batch kite? maybe i kenal..
haha..kepoh..;p

raudhah said...

hihi..even u bkn bdk sigs..u tetap best okay sygg!ktorg suke kwn dgn awk!awk best!awk comel!awk gyler!WE LOVE YOU!!chewah ;DD

aryanti said...

cik...rindu bf ke?hehe

Diana Naubi said...

yana, dirg one year younger, tp i bet u mesti familiar kot sebab korg punye bond gila kuat la seh. kagum!

eyhh oda, saya lg sayang awk, mcm taknak kasi korg naik sem je. mesti sebal gila nanti. (-.-")

heee. tik, lepas 4 hari br yana rindu. gila melampau. (-.-")

raudhah said...

yea yea..i wish xnk naek sem jugakk!nk keje lagi sbulan..pg lepak2..mkn2..camwhore dgn uols ari2..urgh! ;(