26 August 2010

11 September 2010 - Hari Pembakaran Al-Quran

Sila tengok video ini dan nyatakan perasaan anda terhadap laki-laki ini.






Pandangan saya.


Orang agama mana pun tak patut condemn agama lain ataupun tak ada hak nak bakar/rosakkan kitab suci suatu agama itu. Bagi orang memang ada agama dan mempunyai pegangan sepatutnya dia kena sedar yang betapa pentingnya agama itu dekat diri dia - tapi saya sungguh tak faham bila dia tidak menghormati agama lain dan cuma menganggap diri dia betul.


Dan lagi satu - kenapa perlu cakap Islam itu seperti devil? Dan kenapa mereka sangat sure yang Islam ini keji padahal diorang masih tak ada bukti yang orang Islam yang pergi serang waktu 11 September attack tu? Padahal tentera zionis serang Palestin bertubi-tubi siap serang kapal yang nak kasi bantuan - tak ada tindakkan yang diorang buat. Kenapa tak bakar kitab-kitab orang Yahudi dan cakap orang Yahudi kejam, agama diorang tak ajar ke cara untuk berdamai elakkan peperangan semua. Kenapa kena Islam? (-.-")


Bagi memperingati 11 September, kenapa perlu cipta lagi satu sejarah yang boleh menyebabkan kemarahan orang. Kenapa perlu balas-dendam padahal tak sure. Kenapa seorang paderi yang sepatutnya sama level dengan ustaz bagi orang islam boleh berfikiran senteng untuk react macam orang tak ada pegangan agama? Dan kenapa 1.5 billion orang islam tak bangun tegakkan agama, lindungi kitab Rasullullah. Siap hegeh-hegeh nak ikut gaya orang 'putih'.



Renungkan. I dah puas membebel marah semalam. Hari ini i nak tenangkan diri duduk diam-diam makan free waktu berbuka kejap lagi.




p.s: 11 September 2010 - kita akan sambut raya tahu.

7 comments:

minami said...

wah...

entry yg berilmiah..

dah makin membesar budak kecik ni

hehe

rapunzel cikilolo said...

oit oit...

jangan marah-marag bulan pose... elok bersabar :))

Diana Naubi said...

minami
dah 23 tahun dah so kene matured SIKIT. hehe. :D


rapunzel cikilolo
heee. marah sbb diorg pijak sgt islam. even kat msia pun surau kena baling cat. time puasa puasa.

Maria Elena (Zarul) said...

huhu.. what u wrote tu betul and i agree strongly.

dah dah la tu nak create massacre.

sept 11 nye issue was years ago, and the gaza issue lagi recent. yet they still wanna ungkit benda yg dah basi. and punishing Islam for it. how about what they have done to us? kitorang yg tak kena mengena with the terrorism yg have to pay the price? how many more years do we have to repent?

how stupid are they to think burning Quran or vandalising mosques and suraus can solve anything? mana obama? konon nya dia nak bridge da gap between muslims and the world. podah!

all this idiocy has to stop. but where to start kan..
haihh..
i lagi tak paham indonesia nye issue. we're sama2 muslim country. neighbours lak tu. y can't they just cooperate? ni nak bangkit issue yg to me is so remeh.

people make things complicated when it shouldn't be.

*sorry yana! panjang gila comment!

Diana Naubi said...

i am agree with u! indonesia tu lagi satu. same country which both pun mostly org islam nak gaduh. dah la ramai orang dia kerja sini - buat macam-macam.

(-.-")

rapunzel cikilolo said...

cter pasal indonesia ni nak mencelah ni. dah la hine kedutaan malaysia kat sne, dan pernah ade kes yang diorang nak mintak gaji sama level macam orang malaysia. kepala diorang la! duduk sini satu bill pun tak bayar, duduk rumah kongsi nak banyak bunyi.. bengang~!!!

sonik-malam said...

for me. the sake for them doing this selfish act is totally a desperation. they are started to afraid with us Muslims and Islam. in America, the statistics of people converted into Islam is getting increase day by day. people aware. this extreme provocation is to challenge us. i bet he is no Christian. He is maybe and Atheist or Illuminati that will never stop provoking us Islam.

Hope will starts to aware on this movements, the disbelievers. get urself prepared and sure to held tight with Quran n Hadith. the only guidance our beloved Nabi Muhammad SAW left us before wafat. back to our foundation.