28 August 2010

Awak curang!

As I dah tutup lap top and I am darn disappointed with myself sebab unsuccessful crack PS3 yang baru download kat torrent. I memang menyampah betul dengan adobe PS4, tak tipu sebab leceh - macam kena beli adobe PS4 for dummies. Nak beli cd sumpah malas sebab macam dah banyak kali beli but end up with - I can't find the cd. Hoish nampak sangat I dah setia kat adobe PS3.
(-.-")


So I admit - I memang setia kalau si lagi satu tu berbaik-baik dan bersenonoh-senonoh. Kira PS4 susah pada I, so I balik kat ex I si PS3.


Hari ini nak membebel pasal relationship boleh?


I selalu dengar perempuan keluh cakap lelaki suka main kayu tiga, jumpa perempuan dahi licin tinggal girlfriend. Atau mungkin dia curang diam-diam. But at the same time, kadang-kadang lelaki akan complain the same thing tapi yang biasa I dengar si girlfriend ada scandal lain. Perempuan akan cakap lelaki curang, lelaki akan fak perempuan sebab cakap perempuan curang. Kira dua-dua nak bajet dioranglah setia gila tak curang.


Biasanya, kalau perempuan setia mak aih boyfriend dia bukan main cucuk jarum test power kat perempuan lain. Kalau lelaki pulak jinak, si girlfriend pula yang test manja dekat lelaki lain sampai bergelar TTM - teman tapi mesra (jujur dari hati, I meluat dengan statement TTM). So end up dengan sorang makan hati then keluar statement, "semua perempuan/lelaki tak boleh percaya". Kerana nila setitik rosak susu sebelanga. ;p


I pernah curang dan I pernah dicurangi. Huahua. Macam jiwang je ayat. But I anggap benda gini semua as a learning process. Sebab I pernah curang dan dicurangi dan dia pernah curang dan dicurangi kami berjumpa. Dan sebab bertimpa-timpa pengalaman sebelum ini - kami jadi lebih matured dan lebih memahami. Heh heh. And so far tak ada istilah saya nak menggatal selama dengan dia. Dia baik kenapa nak kena curang cari lelaki lain?


*mungkin, iman akan tergugat kalau nampak Lee Min Ho.*


In a relationship tak boleh letak 100% hope yang korang akan jadi 'forever'. Tak ada yang abadi selain Allah swt. Walaupun jodoh pun kat tangan Dia. Jadi apa-apa pun kena prepare dengan kemungkinan. Kemungkinan kena tipu, kemungkinan jumpa yang lebih baik, kemungkinan ketidak sefahaman, kemungkinan kehilangan. Jadi conclusion, sayang diri sendiri lebih dari sayang orang lain jadi tak akan sakit jiwa bila dipermainkan.



Kalau ada jodoh tak pegi mana kan?

11 comments:

Nadia said...

yeah setuju!!

Nuha said...

setuju jugak~!

Rebelle Me said...

hihi..
i agree!
yg plg best i ni kn..
sllau poyo..
wen i hv a bf..
so i guess..
this is d last..
nobody else..
wen d rltnshp over..
n few months o few years ago..
i find a nother one..
hahhaa..
n surely..
i'll said..
it would b d very2 last..
huhuhu~
knon i setia la..
:p
but yes..
i kre setia la jgk..
(:

Azri said...

btol² yana.. CS3 Best.. tp skng Zeri pakai CS5 lak..installer CS3 ade je.. saje update baru..hehe
tp serius lg leceh dr yg lame nyer...

azri said...

....

rapunzel cikilolo said...

yeah ~ kalau berjodoh tak kemane.... amalkan prinsip berkawan dengan semua worang la... tukar istilah menggatal tu... istilah yang baek akan bawak pde bende yang baek... insya-allah :))

sonik-malam said...

agreed on the last paragraph. :)

aryanti said...

i like!hehe

utHe mauRa said...

yana
thumb up thumb up
ske entri ne

Diana Naubi said...

hahaha. ramai gila coment padahal i takut ramai menyampah je ckp pasal relationship. HUHU

and azri,CS 5 okey tak? i nak download tp takut la seh i jadi dummy lagi CS4 pun tak pass nak main CS5.

miss nina said...

letakkan kepercayaan yang sewajarnya n terima sebarang kemungkinan :)

~good luck