22 August 2010

Saya tak suka _______.

#FACT


I sangat amat tak suka cacing or anything like it sampai i rasa fobia lepas tengok binatang itu. -.-"


Just now i pergi tengok buah mangga depan rumah konon-konon nak eksited dapat petik yang warna kuning masak. Tapi i ternampak sebiji mangga macam dah masak dekat tanah so i macam sedih dan nak pergi tengok buah mangga malang itu. Bila i golekkan dia, ya Allah banyak gila ulat buah and on spot i meroyan depan rumah. Tak boleh betul i tengok kerabat cacingss ni - mesti kena heart attack! And up till now pun i masih bayang-bayang binatang tu. :(


*kau jangan harap aku nak google gambar cacing letak dalam belog sebab sumpah tengok gambar pun dah rasa nak pitam.


I kalau masuk fear factor dia suruh tidur dengan cacing or anything like it mesti i akan reject. Even kalau dia kasi satu juta pun i tak akan buat. Tapi tak tahulah kalau i desperate gila tahap pinjam duit along 500 ribu lepas itu bakal kena bunuh minggu depan kalau tak langsai hutang mungkin baru sanggup buat. Parah betul.


Adik perempuan i takut gila dengan kucing. And i rasa i dah faham dia takut dengan kucing sama dengan i takut dengan cacing. Takut without solid reason but time tertengok memang seram betul macam nak pengsan. Aisshhh. And i rasa sebenarnya benda ini macam sickness sebab sampai tahap fobia segala - few minutes lepas tengok akan rasa tak senang fikiran. (-.-")


So any idea macam mana nak buang rasa takut tak tentu pasal ini? PLEASE?

2 comments:

Nadia said...

i pulak geli lipas. yuckie!

Diana Naubi said...

haha. lipas i okey lagi la at least kalau dia jalan-jalan i masih tak kisah sgt. cacing - even gambar pun mcm big no-no!

btw, lipas sekarang dah malas terbang. lipas dulu suka terbang, kalau mabuk lagi terbang. lipas dah lupa dia ada kepak maybee. HAHA. even mabuk pun lari macam lipas mabuk tanak terbang takutkan org.