22 August 2010

Saya tak nak lelaki jual beger




Semalam I ada tertengok video annoying dekat Facebook - pasal perempuan dan lelaki penjual beger. Cara perempuan itu ya Allah riaknya. Mungkin dia fikir lelaki jual beger bukan orang yang boleh tanggung kasi dia hidup macam datinss tapi tak payah nak hina orang sampai gitu sekali kot. Rezeki orang lain-lain and Allah senang-senang je nak kasi rezeki kat orang, nak tarik rezeki pun senang. Jadi kalau bangga-bangga sangat hari ini dapat kekasih kaya tapi esok lusa mana tahu dah kahwin takdir buat kita muflis satu family. Time itu nak tinggal suami pula?


Memang, duit itu penting. Penting amatlah kot. Tapi kenapa at the first place 'bercinta' dengan orang yang kau rasa tak standard last-last kau kutuk kau hina. Siap dah tunang itu pun kau tak nak panggil cinta? And bukan dah tunang tu macam kau dah rancang ke nak bina future dengan dia. Kenapa tiba-tiba baru fikir masa depan? Or kau jumpa lelaki baru berduit lebih sikit berkereta dan belanja kau handbag segala baru kau nampak masa depan? Itu hak perempuan. Hak memilih sebelum menyesal bila dah kahwin, TAPI i macam marah bila dia hina lelaki tu macam tu! Tak payah hina sangat. Hidup macam bola, berpusing. Karma itu macam s*al tapi karma yang buat kita sedar.


Alah, boyfie i jual roti john. Tapi i tetap sukasayang dia, sebab kami dua-dua tak kaya, kereta pun sebab belas ihsan mak bapak. Tak ada duit tabung tapi kami suka share-share. Kami ada menabung duit syiling konon nak tunjuk anak-anak kami amalkan budaya menabung - padahal kumpul sebab i obsess dengan syiling 50 sen. HUHU. Tapi betul - i prefer two-way-relationship yang guna american-pay (which kalau leaki dah bayar wayang, perempuan belanja makan - jadi tak adalah tak fair dalam bab duit). Buat apalah nak kikis sangat duit orang bila sendiri pun tahu nak cari duit sekarang BUKAN senang.


Ah apa i dah merepek malam ini. Salah Dr Love sebab kes penjual burger dan perempuan materialistik itu. I dah bising-bising dekat rumah dengan adik. Till the next entry sayangness.


 x.o.x.o

5 comments:

Qila, Azman said...

mmg sgt siot sbb pempuan tu dah sgt menjatuhkan maruah dia sendiri. euww. i pun doakan abang tu bukak gerai 3-4 lg n bjaya gila2. my bf and i pun gv and take kalau kua ngedate, he pays for the gas, i pay for the meal and so on. everyone's happy! :)

NadaLiyana said...

ade jugak pmpn cm ni ea...x tau d untung...dlu bercinta semue indah i sanggup tu n i sanggup nih...bler da tunang boley lak cm tuh...mmg pelempang gak la kne kang...aduh marah btol nih...

yana bg link video tu bley usha jap g...

::fadxieza:: said...

pompuan cmtu mmg xkn hidup bahagia..klu hari ni bahagia pown,esok lusa msti die akan menangis..

geram btol bile sume lelaki ngutuk2 pompuan dlm fb..padahal,bukan semua pompuan cmtu..kerana nila setitik abes rosak susu sebelanga..

:: Tengku Kudin :: said...

obses ng syiling 50sen?? hahahaha..
igtkn my mother je yg obses..ade lg rupenye yg obses..btw, 50sen rocks!!!

Diana Naubi said...

the girls.
kann, we're the girls pun maacam menyampah dengan dia. i mean - kejam kot that girl hina lelaki tu teruk-teruk. dah lelaki cakap perempuan meterialistik ke apa. marah betul!


tengku kudin
haha. obsess sampai dpt syiling 50sen mesti syg nak guna. lepas tu simpan kat satu bekas. pernaj kena panggil diana yang 50sen. -.-"