15 August 2010

Babi ke melayu?

Based on Carl entry yang cakap pasal Melayu Babi group kat Facebook, i pun macam gatal search. And i rasa ramai yang report sampai page tu kena deactivate. Tapi yang terkejutnya, ada group baru diorang buat Melayu Babi. Sungguhlah racist. (-.-") Tapi group itu baru sembilan ketul pengikut - HAHA nampak sangat cendawan baru tumbuh.


Entry i ni bukan nak marah sebab bulan puasa gini i kalau boleh nak jadi sesabar mungkin. Kalau boleh macam tak nak drive so that i taklah termaki or termarah driver yang drive macam dia bayar tax lebih. Heh heh. Tapi i seriously aneh dengan certain chinese sebab diorang macam too selfish and no manners - harap maklum certain. Contoh terbaik, golongan yang buat group tu and yang gatal nak join group tu. Kalau i PM memang i halau diorang keluar Malaysia. As i memang tahu i ni kadang-kadang strict. HAHA


I suka kawan cina kat faculty i sebab diorang happening friendly and boleh ajak jalan-jalan sama. So i rasa yang buat gini mesti orang yang senteng minded which diorang sebenarnya tak reti nak fikir betul-betul diorang tinggal dekat Tanah Melayu. Itupun PM sayang korang jadi nak amalkan amalan 1Malaysia jadi Tanah Melayu ni dah tak racist hanya untuk melayu. Atau mungkin awak boleh pulang ke tempat asal anda. So korang tak jumpa Melayu yang korang babikan sebab korang rasa hina tapi korang tak sedar korang makan binatang itu. Haih. Kami Islam diharamkan sentuh or makan babi - boleh pula disama dengankan dengan babi. Kenapalah?


Lepas itu i aneh, kenapa kalau orang nak maki kenapa kena BABI? Heh heh. Lepas ni i nak try marah-marah cakap katak lah! Contoh, "Katak seh kete depan ni drive macam lembu! Pffft" Hoho. Tapi niat memaki tetap kurang elok no matter binatang apa kita guna untuk lepaskan marah.


So okey, malam ini game Arsenal dengan Liverpool. I am planning to watch it ALONE downstairs without any adiks or parent teman i. SOBS. Nasib baik bulan puasa syaitan semua kena ikat so ada keberanian sikit nak duduk tengok bola sorang-sorang sambil pegang Bubole ketat-ketat.



Bye for now, I dah malas nak emo keturunan i kena panggil babi. Heh, kalau panggil BEBE brand mahal tu tak apalah juga. :D

5 comments:

sonik-malam said...

those minority simple racist minded people (xkire la ape race pn) should be campak dalam laut je. racist la dengan jaws2 dalam laut tu. sure jadi juadah berbuka. hahaha ;p

Maria said...

i rasa influence and upbringing.
kita curse 'babi' because we're used to hearing it. mcm melatah kan?

but racism starts from education. kalau parents or teachers ajar (sengaja or not) to kids, then that's how they grow up to be. kan?

but ppl like us, we're aware, then let it not be an excuse. kita spread 1-malaysianess as how we know it. =D

db cooper said...

last2 arsenal dengan liverpol seri la.. hee... by the way pasal entry nie nice

阿袁袁袁袁華 said...

It is no use crying over spilt milk.......................................................................

承王蓁 said...

在莫非定律中有項笨蛋定律:「一個組織中的笨蛋,恆大於等於三分之二。」..................................................