02 March 2009

Mom.

Continue…

Time sampai after isya’ tu memang tengah ade patient kat dalam. So tunggu je la kat depan pintu tu. I mean duduk kat depan and mengadap all the things yang terjadi kat dalam. Oh, nak complain juga, apesal eh parent ni nak bawak budak kecik datang tengok gini. Dah la memekak nak mati bebudak tu, seriously rasa sangat tak suka if tempat yang sepatutnya senyap tetibe bebudak boleh main siap lari-lari, jerit-jerit. Parent bebudak tu boleh buat muka tak bersalah and biarkan je bebudak tu ‘menyetan’. Sabar je la, if anak I surely dah kena tinggal. Tak pun I dah ikat kaki dia suruh behave kat tempat orang.

Cerita 1
Ada budak ni. Serius muka dia biasa sahaja time tengok kat tepi-tepi time tungu turn tu. Bila dia masuk and berubat, suara tak nak kasar lagi. Siap beraku-kau dengan ustaz tu. Complain cakap dia nak sambung belajar. Biar dia tumpang kat badan budak tu sambung blaja tinggal 2 semester lagi including practical. Hamek, tak nak educated pulak kan benda tu. Degil pun ada jugak sebab susah nak suruh dia keluar. About 20 minutes later, budak tu keluar. Muka memang pucat la and macam malu-malu. Maybe mak dia bagitau kot yang tadi dia menjerit tak nak kuat pulak melawan ustaz tu.

Cerita 2
Akak ni memang cool la time masuk. Macam tak sakit. Tetibe je dengar orang mengilai. HAHAHA. Tak tipu, meremang beb. Dia ni pun start la melawan sebab tak nak keluar. Suara sampai luar and memang kasar walaupun perempuan. Time tu I dah malas nak dengar sangat sebab meremang dengar first-first lagi dia dah ketawa. Bebudak tu ada yang tutup telinga sebab memang suara lain gila la. Lama jugak la perempuan tu kena gitu. Bahagian scary tu time ketawa la. Dah la menda tu kuar sure nak cari mangsa baru. Sengal tol.

Then I nampak a woman ni bawak beg LV colour. Durh… tanak stylo pulak beg dia. And baju dia pun seyes macam datin-datin. Haishh.. jeles betul! Hihi. Advertisement sebab tak nak tension fikir pasal scary things je.

Cerita 3.
Mula-mula mak duduk. Ustaz tu start la baca doa, pesan kat mak jangan baca ayat kursi. Mak tutup mata. Then ustaz tu tanya nama mak, mak senyap then macam tak nak bagitahu, cume senyap and ber-reaksi melawan. Means memang ada benda menumpang kat mak. Ustaz tu terus suruh benda tu keluar, tapi mak geleng kepala. Cakap tak nak. Ustaz tu suruh pilih, masuk Islam, keluar dari badan ataupun perang dengan ayat Allah. Benda tu terus ikut ustaz tu selawat tiga kali sambil istighfar. Lepas tu ustaz suruh benda tu keluar lagi, ustaz cakap tak baik sesama Islam siksa saudara sebab mak memang suffer benda tu ada kan. Benda tu cakap tak nak meronta, melawan. Ustaz suruh baringkan mak. Waktu baringkan mak tu, ustaz tanya siapa nama kau, benda tu senyap, geleng-geleng. Benda tu takde nama. Ustaz suruh dia bersumpah tinggalkan badan mak. Semua ayat sumpah tu dia ikut kecuali ayat ‘aku akan tinggalkan badan ini dan takkan kembali’. Dah la tak ikut angkat sumpah tu, siap senyum lagi. Ustaz terus pegang ibu jari kaki mak ugut nak potong if tak nak keluar. Benda tu cakap tak nak potong, sakit. Ustaz cakap if sakit baik keluar. Dua tiga kalu ugut baru benda tu ‘macam’ keluar. And tetiba mak sedar. And acting normal semula. Time tu memang I tahan nak nangis je, tengok mak sendiri macam tu. Habis tangan abah orang genggam sebab cuak and risau. Mak cakap dia dah macam ok sikit, tp entah la. Hope mak dah bersih dari benda tu. Tak sanggup kot. Next week kena pergi lagi. But, maybe tak boleh nak teman this time sebab nak gain keberanian so tak boleh mengadap things macam tu kan. My sis punya turn pulak ;p

If my mom still not okay, please, commended to me places yang boleh ubatkan my mom. Dah lama sangat mak sakit gitu. Duit habis spend kat doctors, tak kira private hospital or normal clinics. X-ray 3 kali in the past few weeks, check darah banyak kali, overall check pun dah banyak kali, but takde brubah pun. Latest doctor suruh buat MRI, cost? Forget it. Still takde sakit. I kat sini yang sakit hati tahan sabar kenapa mak kena gitu.

Need to sleep while I am sleepy. Nights!

2 comments:

ChUcK SaGaCiOuS said...

ermmm..i don noe if
u nk ker x..but my mum pn did
kna buatan org gak...
n ada kwn uncle i yg bjaya
ubtkn my mum..until she,s
cmpletely recovered...
i don noe but his way of
treatment does work on my mum...
xtawla kn...who noes if ur mum
nk try...i can get u his no..

Diana said...

if this time tak jadi juga i amik the number.
tp my mom ni satu tau, die tak nak pegi jauh kot.
thanks ya syafiq!!

i nak lepak ngan u~