20 November 2009

Dia kahwin

Okeh. Ini betul entry emosi sambil panas hati. Cehceh.

Tadi I terima lagi satu kad kahwin. Jiran sebelah rumah dulu-dulu masa kecil sebelum pindah rumah baru punya kenduri. Ingat kecik-kecik dulu main masak-masak sama-sama kat belakang rumah. Ada juga main basikal lompat sana lompat sini kacau anak lelaki jiran. Haha. Main batu seremban, ceper sama-sama empat anak gadis rupawan kadang-kadang jiran jalan lain punya troops datang so jadi enam orang. Selalu buat belakang dapur port untuk aktiviti budak-budak. Oh rindu.

Tahun lepas, si-adik dia tunang. Punya excited pegi nak tengok kawan dulu-dulu tu tunang. Buat reunion kecil-kecilan sambil excited tengok cincin tunang orang lain. Aduyaiii. Dia dah langkah bendul I ni. Nasib baik I masih belajar, so kena slow-slow. Tuptup. I dapat kad kahwin dari kakak. Damn, sangat excited sampai minta jadi pengapit. Padahal ramai aja kaum kerabat dia bebaris nak jadi pengapit. Takpe, minggu depan plan dengan troops lama buat satu parti flower girl, pakai baju gah-gah ramai-ramai cukup 5 orang si flower girls yang cantik. Auwww..

So kawan baya I dah ada satu dah kawin, satu bakal kahwin, and satu dah tunang. Damn it, damn it. Cemburu gila. Ohow, nenek gelabah betul I ni, padahal masak pun tak pandai lagi. Kemas rumah pun ala kadar je. Macam mana orang nak masuk meminang? Boyfriend pun tak steady, muncul imaginary je. Macam mana nak kawin? Nasib baik ramai rakan-rakan college masih berstatus single mingle tringle. So tade la rasa loser the boom sangat. Haha.

Ok, lepas habis belajar ni I nak masuk rancangan cari menantu kalau masih ada. Atau mungkin, Siapa Nak Kahwin Dengan Jutawan. Auwww.


So on 6th Disember tunggu I serang majlis kawin kawan I okey.

1 comments:

Affan Azami said...

lame tak dtg!!! n veryyy nice layout!

lets kawen!