06 November 2009

Pisau Cukur

Oh My Gucci!

Hari ini I boleh berlagak dan berkata, akhirnya I dah menonton wayang setelah sekian lama tidak menjejakkan kaki di mana-mana pawagam. Kali terakhir menonton adalah Momok sebab excited nak tengok Hanis Zalikha si puteri bunian itu. So hari ini I tengok Pisau Cukur.


Apa yang I boleh kata, memang cerita ini sangat lah best! And buat I rasa auwww. I suka dua orang bestfriend yang mempunyai cita-cita yang sama. And both of them pula cantik-cantik belaka. Bersama barang-barang yang boleh buat gadis-gadis kata, I nak pinjam baju boleh? Pinjam handbag?

Okey, kasi I pinjam handbag ini seminggu eh Bella!

Jalan cerita memang serious tak sangka ada kaitan dengan detektif thigy diselang-selikan dengan romance sedikit. And sebab si Bang Bill (Nabil Raja Lawak) ada, so certain part jadi kelakar. Tak boleh belah time part, tunggang penyu pergi ke pulau nak cari cengkih. Ayat memang tak boleh belah kelakar and I remember person yang sit next to me gelak dengan gembira. (Yes, engkau budak)

Lepas ini jangan cakap Oh My God, ganti dengan nama-nama brand termashur macam Gucci, Louis Vuitton ect. And if nak terbersin, jangan buat bunyi yang seperti biasa didengari seperti ha-chooom tapi cuba praktikkan Oh-Jimmy-Chooo! Ok, cerita ini unik. And kena tengok betul-betul sebab ending dia hanya dapat dikonklusikan apabila anda mendengar setiap bait kata mereka. ;-p

Sila tengok bersama girlfriends kesayangan kepada gedis-gadis sebab memang ada nilai friendship kat cerita ini. If keluar dengan lelaki, make sure bukan dia yang bayarkan takut dicop sebagai picau cukur juga. Padahal duit wayang baru RM10 sila jangan berkira. Bahahaha...p.s: I setuju bila mereka kata kawin dengan orang kaya untuk masa depan anak-anak. Setuju gila!

1 comments:

Nelly said...

heee.. dah tgk jugak!
best sgt! part tunggang penyu tu kte gelak smpai hentak2 kaki.. hak3..
cerita melayu skarang dah semakin improve la.. even cte ni agak kebaratan tp ok la..
boleh buat release tension..
haha.. ^____^