05 November 2009

Dilemma Si Keding

Hah, pada sesiapa yang masih tidak percaya saya ini dah semakin bertambah berat badan, sila take note gambar ini. Ouh, I perasan I memang ada sedikit ke-chubby-an bila berat I bertambah, lagi-lagi tang muke. Auwww..

Ingat lagi, dulu masa kecil-kecil. Kawan-kawan selalu cakap I ni kurus/skeleton/keding/si-aneroxia. Haha. Padahal I takdelah kurus mana sebab I rasa badan I ni normal je pun. Mungkin sebab I ni tinggi and kurang lemak so mereka nampak I ni macam kurus aneh bila berjalan. Atau mereka nampak I as seekor cacing apabila aksi-aksi cacing kadang-kala terkeluar apabila I rasa excited. Mungkin.

Bila adik I berusaha gigih untuk kurangkan berat badan kononnya nak jadi macam I yang berbadan kurus dan berperut flat macam Nicole Schezinger (ok, I perasan) I berusaha gigih untuk tambah 3 kg setiap minggu. Tinggi bersama berat badan yang ideal membuatkan saya rasa confident. Tapi bila under-weight, nak pakai baju ketat sedikit pun rasa kurang selesa sebab takut orang cakap, “Ada pesta Halloween ke hari ini? Costume skeleton dia pakai tu.” Haha. Orang kurus pun ada dilemma okeh.

Mungkin orang cakap I tak bersyukur. Tapi betul, pernah tak, korang sebagai gadis rasa cukup confident dengan diri sendiri selama sebulan tanpa complaint? Jadi mungkin ini hari tak confident terhadap badan I. Eh, sekarang I rasa confident sebab dah tambah berat badan. Tapi I tetap berharap badan ini memberi sepenuh kerjasama untuk memberi perfect weight & perfect body type kat I. Hahaha.

Ok, I tak mintak berbadan mengiurkan macam Beyonce. Ouh, she is too hot you know~ But bila browsing through gambar-gambai I rasa badan gadis ini agak hot. Ouh, harap-harap kaki yang dipanggil bagai kaki bangau ini akan berubah puffff jadi macam dia. Oh idola baru saya. ;-p


Lepas ini makan banyak, sit up maintain perut, & lari pegi balai cerap untuk maintain peha hot. Ok, cita-cita yang sumpah I tak tahu bila nak tercapai kot. Naik balai cerap pun naik kereta. Lepas cuba 10 kali sit up kat bilik terus tidur 4 jam sebab penat. Ok, lupakan cita-cita. Tunggu nak kawin baru cuba sekali lagi nak badan hot ok. Gahaha.


Goodbye!

2 comments:

irena said...

terima kasih kerana mengutuk saya.
is that posh beckham? she's super skinny okey? not normal. u should pick orang lain as your inspiration to get a howt body. i'm proud to suggest nicole scherzinger. n did i ever mention about your flat tummy looks like nicole's? never! never ever! hers is the healthy-tummy-look. kaw punya perut tak normal, flat apenye, worse than flat! melengkung ke dalam, negative flat!

takpe, tunggu cuti, akuw akan berdiet sampai kurus!

Diana Naubi said...

haha. kaw jeles kan budak sbb tummy akuw sgt super flat. alaa.. dia tipu dowh, ade aset lain gembira. akuw if maintain flat mmg everything flat. u know what i mean kan. agagagaga.

g jog ngan kekasih kaw okey. ;-p