03 May 2010

Adamaya

Salam sejahtera.

Cuti-cuti begini tiba-tiba pula tersangkut menonton cerita Adamaya. Angkara emak yang semangat tiap-tiap Isnin sampai Khamis buka TV3 and baca banyak sangat orang comment cakap cerita Adamaya ini best. So i pun tengoklah. Heh heh. Sebelum ni ada juga tengok certain episod time curi-curi balik waktu weekdays tengok tv dengan emak sama-sama sambil makan petang. Tapi dari awal cerita which sebelum kawin, the problem is the same - Maya dengan Dani yang tidak menarik perhatian macam Adam. Ok, i tak nak condemn cerita ini sebab saya bukan penulis skrip ataupun pengarah ataupun pihak tv3 yang boleh judge cerita bermutu ke tak. Cuma, nak blog pasal my own view of relationship lepas kahwin and trust and love. Heh.

Kalau, kalau i Maya. Seriously, lepas kahwin hati jiwa raga patut kena kasi kat husband. Kalaupun dia bukan cinta pertama bukan Hakim yang tengah saya sayang gila sekarang bukan Fizo Omar yang jadi kegemaran, dia tetap yang halal and syurga bawah tapak kaki dia. So pegi mati lelaki kacak lain, saya dah ada husband just back off. Totally punca masalah Maya, dia ada je hak nak lempang Dani yang tak hensem tu masuk tong sampah sebab kadang-kadang selfish nak mati and pegi peluk ketat-ketat suami hati baik sanggup masak dan jaga anak. Heh heh. Calon suami terbaik betul Adam ni.

Ok, keluar dari angan-angan cerita Adamaya. Mana ada lelaki yang gila baik tak marah wife pegi dating dengan jantan lain lepas tu baik masak kat rumah jaga Amani baik-baik. Lepas tu nak flirt pun rasa bersalah. Lepas tu hensem bergaya lagi. Adam tak wujud itu watak rekaan. Heh.

Jadi, life lepas kahwin. Kes curang-curang. My God, if kekasih u guys tiba-tiba curang dengan korang, mesti rasa sebal gila macam nak pegi bunuh orang ketiga itu. Jadi kalau suami/isteri curang bagaimana konklusi? Bangun pagi nampak muka pencurang, nak tidur terpaksa hipokrit nampak muka pencurang. Nak ludah marah-marah macam tak cukup bukti - sebab belum jumpa lipstik kat kolar ataupun belum jumpa kondom dalam handbag cuma dengar mulut orang cerita cakap, 'eh i saw him/her with another women/man'

Haha. Apa i merepek ni apa?

Relationship ni macam swing-swing bagai. Kita tak tahu jodoh kita lama ke tak. Ada ombak tiba-tiba ke tak. Jadi kena well prepare and kena sentiasa ada spark kami baru bercinta, jom la bermood orang bercinta. Janganlah bila dah dapat pegi boo layan lepas tu assume tak ada laki or perempuan lain yang boleh masuk line. Lepas tu bila kena rampas ke hape, pandai la nak marah-marah. Ok stop stop stop.



Main poker kejap. Bye pembaca gelap kesayangan.

3 comments:

misz uthe said...

like this one..

pity adam

watak rekaan..xwujud..
haha

Diana Naubi said...

even hakim berangan na jadi adam pun, bila yana tanya what would he do kalau i ade lelaki lain, die ckp, mesti la marah pegi cerai.

so watak adam mmg tak wujud.


or maybe 0.01% - which susah gila nak jumpe.

misz uthe said...

haha
yep2..agree wif u
mn na cri laki yg boleh bsaba gila2 cm2
aihh..

hakim xyah berangan nk jd mcm adam
coz yana xkan wat dye cm2 kan
hehehe