28 May 2010

Lagenda Budak Setan

Waktu sekolah menengah dulu saya malas baca buku. Sangat amat malas sampai novel-novel pun saya tak layan, padahal kawan-kawan lain semua excited baca buku gila tebal. Paling tak lupa mestilah Lagenda Budak Setan punya collection. Alah, stok buku Ahadiat Akashah kan semua cinta, remaja so macam 'in' thing lah kat sekolah. Mungkin sebab i ni memang loser tahap budak geek dan nerd, jadi i tak terpengaruh nak baca sekali kot. Eh, bukan sepatutnya budak nerd kena rajin baca buku ke? Ok, fine.


So as sekarang komuniti i semua gila excited nak tengok cerita Lagenda Budak Setan minggu depan. Jadi i yang rasa diri macam lame ini dah start google things up. Sebab nanti tak naklah ter-out of conversation. Gila, even satu page novel tu pun tak penah baca. And buku tu pun tak ada. Eh, ada tak e-book novel ni, nak download. HAHA. So sinopsis buku, i dah jumpa.

Membuai jiwa, meruntun perasaan, mengundang ceria segala suka duka terhimpun di sini. adakah senyuman yang tercipta atau airmata kesudahannya? hanya Tuhan yang menentukan segalanya. . . Lebih satu dekad Kasyah mencipta cinta. Dari lelaki yang tak pernah kenal erti kasih sayang. . . dia menjadi pencinta agung. Dia tabah mengharungi apa saja. . . demi sumpahnya mencintai ayu sehingga ke akhir hayat. Setulus manakah agaknya cinta seorang lelaki yang pernah dilabelkan sebagai budak setan kerana kenakalannya di zaman persekolahan? Namun, berjayakah dia menyunting Ayu menjadi permaisurinya? Akan bahagiakah dia? Mampukah dibuktikan pada dunia. . . cinta adalah segala-galanya! Cuma Ayu yang punyai jawapan itu. Dan, Allah sebagai penentu! Dan, siapakah pula Katerina?

Lepas itu pelakon yang i mula kenal rapat dari cerita Adamaya, Lisa Surihani. Okey, dia memang cantik, down to earth and dia lawyer. Oh, bukan cakap dia down-to-earth sebab kenal dia, tapi dari tweet dia memang dia macam humble. Artis yang humble dan tak kacau husband orang serta kurang seksi itu sebenarnya hot! 

I jarang tengok cerita melayu dekat movie. I mean, kalau boleh tengok free time raya kenapa kena waste money tengok kat cinema kan? Tapi sebab rakan kerja ajak everyone tengok sama and mesti best tengok ramai-ramai, lepas itu novel ini memang gila feymes masa kecik-kecik dulu tambah pula Lisa Surihani berlakon. Jadi mood on untuk tengok movie ini yeay!

So, here's the trailer.


5 comments:

mastura said...

da tengok ke??

Diana Naubi said...

uishh. belum 3rd june br keluar. and not sure bile diorg na tgk. hehehe. :D

mastura said...

ohoo
ye ke...
mas pun xpenah baca buku nie..
best ke?

Najah SMZ said...

haha yana!najah lagi la x pernah dgr novel ni,tpi trailer mcm pernah tgk!!huaaa nk ajak hakim pergi layanla movie ni.hehe

Diana Naubi said...

entah. yess. so yana tade la kesian sgt sbb tak baca buku ni kan. tp serious time kecik2 ramai baca buku ni cakap best. ile tgk trailer mcm sedih.

najah, pegi bwk hakim tgk movie eh, kesian die lame tak tgk movie. mcm anak dara pulak yana tgk die tu. hahaha