14 May 2010

Sexy's my name

Sebab saya bukan yang terbaik mahupun baik, tak payah nak expect lebih-lebih dari saya. Sekarang, orang suka judge gadis - mesti putih cantik baru boleh buat kawan, baru boleh tegur - 'hye sis awak cantiklah'. Jadi siapa yang kurang cantik memang jarang kena pandang sampai si kurang cantik macam saya akan duduk tepi diam-diam rasa rendah diri. Kadang-kadang rasa macam baik tak payah ada kat public, sembunyi muka dari pandangan orang alang-alang sekali boleh elak kena matahari sambil pakai Fair & Lovely moga-moga dapat jadi putih dalam masa 4 minggu. Ok, jangan cakap pasal cantik sebab sepatutnya semua orang cantik cuma cara kita nak nilai orang lain-lain. 

Selain rupa orang pegi tengok perangai. Kalau rupa cantik tapi perangai tak senonoh lama-lama mesti pun orang menyampah. Tapi kalau kurang cantik tapi perangai elok molek mesti lama-lama orang suka. Kalau orang cantik perangai elok memang my god, buat i yang gadis ni pun nak kawin dengan dia - dalam mind fikir Dato' Siti dangan Hanis Zalikha sebab mereka cantik serta humble serta molek je semua. Suka-suka. Tapi diri sendiri, ecey, suka nak under estimate diri sendiri. Saya pun tak baik, bukan tak baik tahap saya seorang perampas suami orang sambil berkerja jadi GRO tambahan kat The Zone. Bukan. Pemarah, pemalas, moody dan kadang-kadang suka secara tak sengaja sakitkan hati kawan, oh mengumpat juga. Tak baik tak baik. Muka kurang cantik, perangai pun kurang baik. Macam mana?

Kan dah bilang awal-awal jangan expect lebih-lebih, sebab saya selalu terbuat salah - tersilap langkah. Macam konon-konon awal-awal nak pergi library buat revision dengan buku library, tiba-tiba terpergi McD konon-konon ada makanan lebih mood sikit nak study. Konon-konon nak pakai tudung sampai bila-bila, tup tup tudung dah simpan dalam laci terbiar macam tu. Last-last rasa bersalah dengan diri sendiri.

Eh, pernah tak saya bagitahu dekat blog yang saya ni manusia swing? Nasib baik sekarang ini musim duduk rumah, jadi ke-swing-an diri dapat dielakkan pernampakkannya. Tapi sebab musim duduk rumah juga tiap hari tidak berkembang, jumpa 4 orang yang sama kadang-kadang berbual telefon dengan orang yang sama. Oh, tidak lupa juga Facebook yang sering kali jadi peneman, serta aktiviti menjadi silent reader yang semakin agresif. Hidup seraca realiti semakin kurang semua hidup dalam alam maya, macam mana nak realistik?
Oh tertukar topik pula. (-.-")

So sekarang, kena berihabilasi (rehabilitation) untuk jadi manusia berpendirian tetap. Contoh kalau sudah kata nak kawin esok, kena kawin esok tak boleh tangguh-tangguh - sungguh gatal. Contoh lain, kalau rasa nak makan ais krim kena beli ais krim jangan beli ais kacang sebab tiba-tiba nampak ais kacang lagi sedap. 


Ok bye. Nak ber-rehab sebentar dengan youtube kekasih hati pada waktu senggang.



Video malam - sebab rindu dekat girlfriend kesayangan, tiap kali dating dengan dia mesti lagu ni keluar. And the torchlight rocks - even sometimes rasa macam save cost punya vids. Nvm, still Mizz Nina rocks. 






"so whats your name, hey baby whats your name"
"sexy's my name, yeah sexy is my name"

3 comments:

Nadia said...

Hi yang. Just wanna share some thoughts. I used to be like you. Hidup dengan alam maya. No life. But once you spend more time in reality, you would appreciate your life most of the time. Sometimes i pun dah malas na update fb and blog just because i dont want people know what ive been gone thru all this while. It makes me feel like i do have the privacy and enjoy every single thing in life. Frankly i rindu zaman dulu dulu. Zaman gila friendster. Myspace. Then blog. Facebook. And finally twitter. Teehee.

Friendster bosan. 2 bln sekali bkk atau ta buka langsong. Hee. Blog pun kosong aje. Rasa memang na tulis but suddenly cancelled and closed net browser. I think banyak juge similarity you ada juge pada i. I juge manusia swing. Kejap macam tu. Kejap mcm ni. Sometimes i cuba cari ape sebenarnya i na. Confuse. :)

Sorry babe. Bebel banyak pula di blog you. I bosan. So na tidur lah. Have a good night sayang. *hugsss*

Diana Naubi said...

Syg, i bosan gila kat rumah, nak keluar my friends tak balik lg. My siblings pun tak suka keluar so end up with mmg duduk rumah 24/7 online.
And twitter mmg new addiction - tgk artis sana sini. best.

i miss u! :D

petisuara said...

i dr sulu smpai skrg kot org asyk ckp i gelap,buruk,gemuk..ape lg..u name it..semua lah..sgt ssh nk dpt kwn..kalau laki sng..drg lain..kalau pompuan mmg double std..lg2 kalau pki tdg..u kalau nak kau btau jela..i n wan bsn kot dok utm 2