21 May 2010

Diana's my name

Hey hey. Ceh, i dont know what am i doing for the whole day today - but seriously i am tired! Think i'm going to sleep early today. As i am done with my SL and treasure isle thingy - sometimes dah macam malas nak main, i am 23yo and i need to learn to act like one - maturely. And i need to hang out with matured people too.


Next, i bought something for myself today - a new skin moisturiser! *happy face* I think the pores at my nose is getting worse and my skin macam some sort tak even and dull. So each time bangun pagi rasa unhappy sebab awal-awal dah complaint, "why with my skin?" Give me a month and we'll see is it worth the penny or not. If menjadi muka dah tak dull and pores hilang - i promote the thing kat uols okey!


And one more thing, ingat lagi entry yang Sexy's my name? I'm saying that i bukan yang terbaik mahupun baik. So yeah, as usual memang kurang terbaik pun, cela sana-sini. So yeah, people dah start tanya, "Eh diana u dah free hair balik ke?" and my answer usually will be "entah idk, i mean nanti in a short time akan pakai balik kot". I can't deny - tudung pernah jadi macam bestfriend benda yang i capai each time nak keluar blok. Benda yang i pernah nak marah-marah bila tiba-tiba dia cari pasal. Benda yang i excited gila bila pergi Kotaraya, Angsana, pesta konvo semata-mata nak cari tudung pilihan hati - kenapa Johor tade jalan TAR? (-.-") So okay, i pernah bercinta dengan tudung. Tapi mungkin iman masih tak kebal atau mungkin otak tersenteng - terlepas tanggungjawab nak pakai tudung. Sampai sekarang baru tersedar dari lena tentang tanggungjawab. And tak tipu rasa rindu itu ada. 


Ada beberapa orang i PM diorang, minta pendapat minta nasihat, biar macam dapat tamparan hebat jadi boleh tersedar. So far, i am glad to read their comments on this thing. And Insya-Allah, i cuba lagi bergigih untuk fully bertudung. Tapi, i tak nak expect lebih-lebih, jadi kita tengoklah. 

Seriously i tak prefer orang cakap belakang, "eh, yana dah tak pakai tudunglah. dulu beria-ia sekarang hampeh."

Baik korang pergi depan ini diana and cakap,"eh, yana nape dah tak pakai tudung. dulu kan dah elok-elok pakai lepas tu nak bukak kan macam tak manis, macam sendakan agama sebab buat tudung tu macam some sort of fashion. kalau nak pakai, pakai. if tak nak decide betul-betul tak payah pakai dulu dah ready baru pakai." - sila take note itu adik perempuan yang sound saya waktu awal-awal saya dah mula berswing.


And to those yang sangat baik sharing, giving me ideas on pakai tudung and still be nice in it. TYSM, it means a lot to me. Sometimes i wish money is not a big problem to me - i mean macam nak tukar wardrobe i beli baju baru, beli tudung selesa baru, beli selendang baru - so macam tak susah nak mix and match. And trust me, bila pakai tudung with baju yang ketat (used to be my attire time free-hair) makes myself rasa more uncomfortable. Okey, alasan.



But again, all the best Diana!

*Siang tadi waktu berkemas nak jumpa orang-orang



Selamat malam semua. Seriously badan perlu rehat dengan cukup lepas berpayah bangun pagi walaupun tidur tak nyenyak malam semalam. Serious mata stock macam zombie time study week. HAHA

4 comments:

misz uthe said...

feel d same la yana
insyallah pasne nk fully btudung la
ayu jgak kan
hee
gudlux for us keh
hee

Najwa said...

that's good for u yana.bkn sume org bleh berkongsi kelemahan diri..semoga beristiqamah dlm mengerjakan sesuatu yg baik.good luck!

the previous anonymous ;p said...

nice tudung u got there :)

Diana Naubi said...

uthe, u pun same? ok cool, next time hang out kite dueorg wajib pakai tudung. HAHA. :D

thanks najwa and anonymous. :)